6 idei distractive pentru igiena corpului

sursa foto: http://londonmumsmagazine.com/
sursa foto: http://londonmumsmagazine.com/

Igiena corpului nu trebuie să fie percepută drept o corvoadă de copil. Ea poate fi și… distractivă, depinde de tine!

Este foarte important să discuți cu copilul despre microbi – ce sunt aceștia, cum îl pot îmbolnăvi – dar păstrând proporțiile corecte. Trebuie să știe că aceștia îl pot îmbolnăvi, dar nu trebuie să fie obsedat de ei. Până la urmă, toți copiii se murdăresc, toți se joacă în nisip, cu pietre, cu animale, unii prin noroi etc. Important este să știe că, după aceste activități, trebuie să se spele pentru a îndepărta microbii (și nu să renunțe la aceste lucruri de teama microbilor).

Iată câteva idei pentru a fi creativ și distractiv:

1.Spune-i că ești un „detectiv de microbi” și folosește o lupă pentru a examina mâinile și dinții copilului. Dă-i un „misiune secretă”  – să se spele pe mâini sau să-și perieze dinții.

2. Dă-i copilul tău un „prieten” care trebuie spălat, în timp ce se spală pe mâini, precum o rățușcă din plastic, o mașinuță sau o figurină din plastic. Întreabă-l apoi dacă prietenul lui a folosit săpunul când s-a spălat (în loc să-l întrebi dacă a folosit el săpunul).

3. Lasă-l să-și aleagă pasta și periuța de dinți. Când copilul este implicat în alegerea produselor pe care le va utiliza, va deveni mai atent cu acestea, nu va mai face mofturi și le va folosi.

4. Folosește-te de o marionetă pentru a-i reaminti să se spele pe mâini când ajunge acasă. Vorbește cu o voce amuzantă „de marionetă”, care să se diferențieze de vocea ta normală.

5. Arată-i copilului cum să se spele pe corp folosindu-te de o păpușă care să-l însoțească în cadă.

6. Realizează un grafic amuzant, laminat, pe care să-l pui în baie la îndemâna copilului pentru ca acesta să verifice de ce parți ale corpului a avut grijă – dinți, păr, brațe, picioare, mâini.