5 mituri despre bărbați

Acesta e un articol dedicat exclusiv femeilor. Doamnelor, atenţiune că am câteva lucruri importante să vă spun. Nu o dată, am participat, cu sau fără voia mea, la discuţii ale femeilor care ne aveau ca subiect principal pe noi, bărbaţii. Doamne, că de multe ori mi-a fost dat să asist. Câteodată mă găndesc că … de prea multe ori.

Nu o dată, am auzit că bărbaţii sunt porci. Nu o dată, am auzit că bărbaţii sunt supeficiali, că nu sunt atenţi la detalii, că nu se implică sentimental la fel de mult ca voi, că noi înşelăm mai des, că, că, că… Pe toate le-am auzit.

Vreţi să auziţi părerea unui bărbat? Hai, că vi-o spun pe a mea.

  1. Când un bărbat spune că nu se gândeşte la nimic, crede-l !

E greu de crezut, nu? Ştiu, voi când staţi aşa, degeaba, rotiţele din cap ţes scenarii, planuri, puneţi idei pe “hârtie”, vă planificaţi următoarea escapadă la mall sau plănuiţi enşpe mii de reţete delicioase, vă gândiţi la ce film să vedeţi, ce carte să citiţi, unde să mai mergeţi cu copiii. La de toate vă gândiţi.

Ei bine, noi, bărbaţii, chiar avem şansa asta. Da! E o şansă dată de Dumnezeu, prin care chiar putem să ne dăm shut-down. Să stăm, aşa, degeaba, fără să ne gândim la nimic. Nu suntem trişti, nu suntem abătuţi, nu suntem supăraţi, încă vă iubim, încă ne dorim să rămânem împreună. Pur şi simplu stăm şi nu ne gândim la nimic. Ştiu, e greu de înţeles, dar asta se întâmplă.

  1. Bărbaţii nu sunt atenţi la detalii

Aţi fi foarte, dar foarte surprinse. Suntem atenţi la toate, dar absolut toate detaliile, mai ales atunci când vorbim despre persoana potrivită. Da, nu vă spunem în fiecare zi că aveţi cercei mişto, sau că rochia e nu ştiu cum, că cele 4 şuviţe noi abia vizibile vă vin de minune sau că nuanţa noului ruj cu un ton mai deschis faţă de cel care stă pe etajera din baie vă prinde de minune.

Nu o spunem în fiecare zi, pentru că nu ne stă în genă, dar asta nu înseamnă că nu le observăm.  Şi nu suntem ca voi… Analizăm, ne facem păreri dar nu e musai să le şi exprimăm. Pentru asta, har Domnului, aveţi prietene. 🙂

Ah, şi fiţi sigure, că, dacă nu ne place ceva, 100% spunem. Când v-am cunoscut, eraţi într-un fel, ne-aţi creat un standard în ceea ce vă priveşte. Mai sus acceptăm uneori tacit, mai jos? Niciodată.

  1. Bărbaţii nu pun suflet într-o relaţie. Ei doar vor cireaşa de pe tort

Înseamnă că îi căutaţi pe ăştia cu lumânarea, că nu suntem toţi aşa. Nu cred că știu vreun bărbat care să umble doar după cireaşa de pe tort. Pe bune? Nici câinii nu umblă doar după asta… Nu!

Bărbaţii vor să vă cunoască, vor să vă vorbească, vor să ştie mai multe. Contează şi cum puneţi voi problema, contează circumstanţele, contează contextul şi mai contează în ce pasă îl găsiţi. Sincer acum… Dacă tocmai s-a despărţit de iubirea vieţii lui (de până atunci), puţin probabil să vrea să se însoare în următoarea lună…

Nu e şi la voi la fel? După o despărţire cruntă, vă aruncaţi într-o altă relaţie de la care aveţi aşteptări imense? Nu cred… La fel ca voi, şi bărbaţii fac paşi mici dar siguri. Unde duc? Nimeni nu poate spune…

  1. Bărbaţii trădează mai mult ca femeile

Aici răspund scurt şi simplu: pentru bărbaţi e sport. Pot să se tăvălească în zece paturi şi să nu însemne nimic pentru ei. Vă iubesc la fel de mult! Când o femeie înşeală, faptul că se întoarce acasă e doar obişnuinţă, constrângere, responsabilităţi. Dragoste nu mai e demult. Părerea mea!

  1. Bărbaţii cu bani au ce femei vor ei.

Da, se poate. Dar cu ce preţ? Şi… ce femei? Credeţi că noi bărbaţii nu vrem să fim iubiţi pentru ceea ce suntem noi, nu după grosimea portofelului? Nu suntem chiar făra suflet şi suntem şi noi oameni.

Dacă o geantă de câteva mii îţi aduce fericirea lângă mine, să vezi ce fain e să stau într-un apartament de burlac. Cu plăcere aş vrea să îţi văd mersul de la spate. Bărbaţii ăştia cu bani îţi vor cumpăra geanta aia pe care ţi-o doreşti dar te vor preţui fix atât cât meriţi. Dacă geanta a fost scopul tău, să nu ai aşteptări prea mari sau… pe termen foarte lung…

Nu ne mai trataţi cu superficialitate şi nu vă mai gândiţi că am fi superficiali. Suntem poate doar mai pragmatici, gândim mai simplu. Când iubim însă, o facem cu tot sufletul şi fiţi sincere: simţiţi asta cu vârf şi îndesat chiar dacă nu fiecare zi e roz!