35 de daruri pe care copilul tău nu le va uita niciodată

Cei mai mulți copii din ziua de azi au zeci de jucării și e destul de greu să-i impresionezi cu ceva nou. Totuși, cele mai bune daruri nu se găsesc în magazine. Sunt acele cadouri pe care le vor ține minte toată viața.

Iată o listă cu cele mai bune lucruri pe care părinții le pot da copiilor lor. Câte dintre ele li le-ați dăruit deja?

  1. aprecierea

Uneori, un singur cuvânt de apreciere îi poate schimba întreaga viață. Așa că asigură-te că micuțul tău știe cât de mult îl apreciezi. Și amintește-i asta ori de câte ori ai ocazia.

2. Pupici și îmbrățișări

Nu-i așa că ați văzut tați care le spun copiilor lor că sunt prea mari pentru pupături? Nu v-ați întristat? Copiii noștri nu sunt niciodată prea mari ca să primească aprecieri fizice ale dragostei pe care le-o purtăm! Deci să-i pupăm cât mai mult!

3. Mesele împreună

Mesele servite împreună oferă o șansă deosebită întăririi relației dintre voi. Așa cum, și contrar, o familie, care nu ia masă împreună cu toți membrii, nu are mai deloc o relație apropiată.

4. Simțul umorului

Râzi cu copilul tău în fiecare zi. Pentru binele lui și chiar și al tău.

5. Capacitatea de a vedea frumosul

Ajută-ți copilul să descopere frumusețea în orice și în oricine întâlnește.

6. Dă-i voie să greșească

Copiii sunt copii. De aceea sunt atât de amuzanți și atât de atașați de noi. Dă-le voie să experimenteze, să exploreze și da, uneori, să și greșească.

7. Stabilitatea

O familie stabilă este baza pe care copiii își creează restul vieții. Trebuie să știe care le este locul în această familie, în cine pot avea încredere și cine va fi acolo pentru ei, când vor avea nevoie. Nu schimba aceste lucruri!

8. Dorința de a obține lucruri mărețe

Încurajează-ți copilul să viseze lucruri mărețe. Astfel, el va reuși lucruri la care nici nu se gândea și, cu siguranță, la care tu nici nu sperai.

9. Timpul

Dăruirea de timp este un cadou pe care nu îl poți da mai târziu și nici nu-l poți lua înapoi. Așa că gândește-te bine cui oferi acest dar. Copilul ar trebui să fie principalul care îl primește.

10. Atenția completă

Poate părea neimportant, dar nu e așa. Întotdeauna fii lângă el și nu rata șansa de a interacționa cu el.

11. Compasiunea

Viața nu e dreaptă. Și nu va fi niciodată- sunt mult prea multe variabile. Dar când a făcut o greșeală sau când a dat de greu la un nivel, trebuie să-ți sprijini copilul să repare lucrurile sau să depășească obstacolele.

12. Mulțumirea de sine

Dorința de a vrea mai mult e contagioasă. De aceea, unul dintre cele mai mari daruri pe care poți să îl oferi copilului tău este de a-l învăța să aprecieze ceea ce are.

13. Curiozitatea

Învață-ți copilul să pună întrebări. De ce, cine, unde, când, cum, de ce nu? Nu-i opri curiozitatea și răspunde-i cu calm la toate întrebările, deși uneori ți-ai dori să închidă complet gura.

14. Hotărârea

Unul dintre cei mai importanți factori în succesul cuiva este hotărârea lui. Cât de mult își dorește să obțină acel ceva? Așa că exersează-i determinarea, e nevoie de ea foarte mult în ziua de azi.

15. Disciplina

Copiii trebuie să învețe tot, încă de la începuturi- de la comportamentele adecvate, la interacțiunea cu alții, până la cum să-și îndeplinească visurile. Disciplina nu trebuie evitată sau considerată secundară. Trebuie să fie consistentă și pozitivă.

16. Încurajarea

Cuvintele sunt puternice. Pot crea sau distruge. Cuvintele banale pe care alegi să le spui azi îi pot oferi încurajări și gânduri pozitive. Sau îl pot dezarma sau întrista. Deci alege-le cu grijă!

17. Dorința de a crea

În epoca internetului, oricine dorește să creeze o poate face. Lumea are nevoie de mai mulți oameni care să-și dorească asta.

18. Generozitatea

Învață-ți copilului să fie generos fiindu-i chiar tu exemplul.

19. Spiritualitatea

E inteligent din partea noastră să le insuflăm faptul că nu sunt doar carne și oase care ocupă un spațiu pe planeta asta, ci că au minte, inimă, suflet și dorințe. Și că deciziile pe care le iau în viață ar trebui să fie bazate pe mai multe valori.

20. Onestitatea și integritatea

Copiii care învață valoarea și importanța onestității de mici au multe șanse să devină niște adulți cinstiți. Iar adulții integri tind să fie mai fericiți cu ei înșiși decât alții, ba chiar dorm mai bine noaptea și trăiesc mai mult.

21. Speranța

Speranța înseamnă să știi și să crezi că va fi mai bine și că lucrurile se vor îmbunătăți. Îți dă forță, rezistență și șanse mai mari de reușită. Și, în vremurile acestea tulburi, înseamnă o șansă pentru a merge înainte.

22. Imaginația

Dacă e să fi învățat ceva din ultimii 20 de ani, acela e faptul că viața se schimbă din ce în ce mai repede cu fiecare zi ce trece. Lumea de mâine nu va mai avea nimic în comun cu cea de azi. Așa că doar oamenii cu imaginație vor putea să o construiască.

23. Sensul vieții

Viața trăită cu sens este importantă. Ia o pauză, gândește-te cine ești, ce faci și unde vrei să ajungi. Și învață-l și pe copilul tău asta, învață-l să-și prețuiască viața.

24. Bucuria de a învăța

Pasiunea de a învăța este mai mult decât dorința de a obține o notă bună la un test. Ea începe de acasă. Așa că citește, pune întrebări, analizează, descoperă lucruri noi. Altfel spus, învăță să iubești să te dezvolți continuu.

25. Natura

Copiii care învață să aibă grijă de lumea înconjurătoare o vor proteja mai mult. Ca părinte, probabil le ceri adesea să-și facă curat în camere. Nu ar trebui să-i învățăm să facă asta și cu restul lumii din jurul lor?

26. Oportunitățile

Copiii au nevoie de șanse de a experimenta lucruri noi ca să afle ce le place și la ce sunt buni. Și, deși pare, astfel de șanse nu vă costă prea mult.

27. Optimismul

Pesimiștii nu schimbă lumea. Optimiștii, însă, da.

28. Mândria

Bucură-te de lucrurile mărunte din viață. Până la urmă, lucrurile mici creează împlinirile mari.

29. Lupta pentru pace

La nivel planetar, s-ar putea să te gândești că nu depinde de noi. Dar, în relațiile de zi cu zi, ține doar de noi… și e un bun început să lupți pentru asta.

30. Încrederea în sine

Cei care se prețuiesc au mai multă încredere în sine și în forțele proprii. Implicit, au șanse mai mari să devină adulți cu valori puternice pentru care să lupte.

31. Unicitatea

Ce ne face diferiți ne face, de fapt, speciali. Unicitatea nu trebuie ascunsă. Ar trebui afișată cu mândrie lumii întregi, apreciată și îmbrățișată.

32. Brațele tale

Acesta este locul perfect în care pot sta o carte, un ziar, dar și o conversație. Și trebuie să fie foarte aproape de copilul tău.

33. Un mesaj de bun venit

Să știi că te poți întoarce acasă și că, oricând, vei fi bine primit este printre cele mai frumoase lucruri din lume. Vei ști că ai un loc sigur acasă, indiferent pe unde te poartă viața.

34. Fidelitatea față de soț/ soție

Fidelitatea include mai mult decât corpurile noastre. Ne include ochii, mintea, inima, sufletul. Dedică-te soțului/ soției. Copiii tăi vor remarca asta.

35. Dragostea

Cel mai mare dar pe care poți să i-l oferi e dragostea ta.

*** articol tradus și adaptat de pe brighside.me