3 rețete de sandvișuri pe care le poate face și un copil (P)

Urăsc să mă trezesc dimineața! Sincer! E cel mai mare necaz al meu când trebuie să mă trezesc cu noaptea în cap. Nu-mi place chestia asta nici măcar atunci când plecăm în vacanță. Dar fac pariu că și voi simțiți la fel!

Iar week-end-urile le așteptăm doar cu gândul la asta. Noi, cei cu copii, nu visăm la ziua de sâmbătă ca să facem ceva extraordinar, să lăsăm aventura să ne cuprindă, să mergem în cluburi sau chestii dintr-astea extravagante. NU! Noi, cei cu copii, așteptăm week-end-urile ca să dormim! Asta este tot ce visăm în diminețile din timpul săptămânii când ducem copiii la școală: să dormim!

Lasă că vin ele, sâmbăta și duminica, și să vezi ce somn bag! Până la 12!

Dar fix pe la 7 și 18 minute, în minunata dimineață de sâmbătă, cineva strigă:

“-Mami, tati!!!!! Mi-e foameeeeeee!”

Vă sună cunoscută scena? Sunt sigur că da! Și, oricât îmi iubesc copilul, urăsc momentele astea.

Așa că, vrei, nu vrei, te duci să-i pregătești copilului micul dejun. Cu ochii cârpiți, cu un mare reproș în gând, dar te duci.

Și totuși… CUM AR FI DACĂ CEL MIC ȘI-AR PREGĂTI SINGUR MICUL DEJUN?

Bine, trebuie să fie ceva mai măricel, dar chiar ar putea să-și facă singur un sandviș, nu? Păi pe la 7 ani sigur s-ar descurca. Mda, clar se poate. Nu îi va ieși din prima, la început lucrați împreună, dar… ușor, ușor… ar putea lucra singur. Și atunci da, ați putea dormi ceva mai mult în week-end. Să se ducă, domnule, singur în bucătărie și să-și pregătească micul dejun. Cum ar fi? Un mare vis care ar deveni realitate.

Și cum speranța moare ultima, iar noi debordăm de optimism, vă propunem 3 rețete de sandvișuri pe care le poate face și un copil. Sunt simple, special create ca cel mic să nu aibă probleme, le-am testat cu Sophia, sunt foarte, dar foarte gustoase și combină într-un mod fantastic mai multe igrediente sănătoase de care prichindelul are nevoie.

În video-ul de mai jos, găsiți isprava noastră, pe îndelete.

Am folosit ca bază brânza Gouda de la Frico, un brand olandez cu tradiție, care, prin produsele lor, își propune să strângă întreaga familie la masă. E delicioasă brânza asta, pe cuvânt de Taticool. Fiică-mea a ras vreo câteva felii până să pornim camera de filmare. Și apoi a mâncat încontinuu toată filmarea, vreo oră întreagă.

Dar, gata cu vorba, hai să vă las și rețetele celor 3 sandvișuri. Găsiți mai multe sugestii pe site-ul celor de la Frico.

BAGHETĂ DELICIOASĂ CU OUĂ ȘI BRÂNZĂ

Porții: 2, Timp de preparare: 10 minute, Timp de gătire: 5 minute

Ingrediente

 • 1 baghetă mică
 • 1 linguriță maioneză
 • 1 felie de brânză Frico Maasdam (felii) (tăiată pe diagonală în 2 triunghiuri)
 • 2 oua medii (fierte tari)
 • 1 vârf de cuțit de piper negru
 • 4 felii de roșii uscate la soare
 • 6 frunze de busuioc
 • 1 linguriță muguri de pin

1. Se taie bagheta și se unge cu maioneză. Se taie felia de brânză în triunghiuri și se aranjeză în baghetă.

2. Tăiați ouăle în felii rotunde, presărați cu piper negru proaspăt măcinat și aranjați-le peste brânză.

3. Tăiați roșiile uscate și aranjați-le peste ouă, urmate de frunzele proaspete de busuioc.

4. Amestecând frecvent, prăjiți la foc mediu mugurii de pin într-o tigaie fără ulei. După câteva minute, când ajung de culoare aurie, luați de pe foc și presărați în baghetă. Se servește rece.

Dacă nu vreți ca cel mic să folosească aragazul, oul și mugurii de pin pot fi pregătite de cu seara. Deși… mă gândesc că noi, la 7 ani, ne descurcam cu toate.

TARTINE CU PERE, BRÂNZĂ GOUDA ȘI SPANAC

Porții: 2, Timp de preparare: 10 minute, Timp de gătire: 5 minute

Ingrediente

 • 2 felii de pâine toast din făină integrală de grâu
 • ¼ cană de spanac (baby spanac)
 • 1 pară tăiată în felii mici
 • ¼ cană de semințe de rodie
 • ⅓ cană de alune prăjite, mărunțite
 • 4 felii de brânză Frico Gouda
 • 1 lingură muștar Dijon

 1. Se taie fiecare felie de pâine prăjită în 4 sferturi.

2. Se întinde muștarul peste pâine și se adaugă un strat cu o felie de brânză Frico Gouda, urmată de spanac, felii de pere și semințe de rodie. Se presară apoi amestecul de alune prăjite și mărunțite. Se repetă procesul pentru celelalte felii de pâine prăjită.

3. Se servește rece.

Această rețetă ne-a dat pe spate. E atât de ușor de făcut încât nu am ajutat la nimic. Ba da, la mâncat! 🙂 Am ras primul sandviș atât de repede, încât am uitat să-i facem poze individuale. Se vede acolo, pe fundal. Combinația de brânză cu pară și muștar e genială!

SANDVIȘ UȘOR STIL PIZZA MARGHERITA

Porții: 1, Timp de preparare: 5 minute, Timp de gătire: 5 minute

Ingrediente

 • 2 felii pâine (albă sau neagră)
 • 1 linguriță ketchup
 • 1/4 linguriță oregano
 • 2 felii brânză Frico Gouda
 • 6 frunze busuioc
 • 1 felie mare de roșie (OPȚIONAL)
 • 1/2 linguriță măsline negre (OPȚIONAL – fără sâmburi și tăiate)
 • 1/2 linguriță ciuperci (OPȚIONAL – tăiate în felii subțiri)

1.Întindeți ketchup peste o felie de pâine prăjită. Adăugați un pic de oregano deasupra.

2.Adăugați 2 felii de brânză Frico Gouda și un strat de frunze proaspete de busuioc deasupra și încă puțin oregano suplimentar. Adăugați oricare dintre ingredientele opționale pentru topping. Acoperiți apoi cu încă o felie de pâine prăjită, presați ușor și, în funcție de preferințe, adăugați la cuptor, microunde sau în presa unui aparat de sendvișuri, până când brânza se topește.

3.Tăiați feliile în 2 triunghiuri și asezonați cu frunze de busuioc. Serviți imediat.

*Repet, la 7 ani, un copil s-ar descurca fără probleme inclusiv cu folosirea cuptorului sau aragazului. Uitați-vă la emisiunile culinare cu micii chefi. Evident, este nevoie de un antrenament în prealabil.

Acestea fiind zise, vă invit cu mare drag să încercați rețetele astea și să-mi scrieți. Fac pariu că vă vor plăcea. Mai las aici doar o poză cu fiică-mea după ce a mâncat tot. 🙂 Lucru ce se întâmplă rar. Foarte rar.