3 jucării care-l fac pe bebe să se simtă om mare

Am trăit-o la fiică-mea și mă bucur că o retrăiesc acum cu bebelușul. La aproape un an, este ca un burete. Absoarbe toate informațiile, este mega curios și atent la toate. Și da, foarte atent mai ales la noi, părinții. Ce facem, ce mâncăm, ce bem, ce lucruri mișcăm prin casă, cum ne purtăm. Iar el caută să le imite.

De la faptul că ne pupăm des, a început să vină și el la pupat. Fie sare pe soră-sa și dă să o pupe, fie întoarce obrazul să fie el alintat. Bine, când trebuie să dea el bezele, mai are de învățat căci, în loc de buze pe obraz, mai degrabă pune dinți pe obraz. Adică, în loc să te pupe, de cele mai multe ori, te mușcă. Nu tare, e clar că vrea să ofere afecțiune, dar clar nu seamănă cu pupicul clasic. Dar… cum spuneam… ne imită.

Mai nasol este când vrea să bea bere. Mda, recunosc că pe mine mă imită. Mă mai vede prin casă cu doza și, ghici ce?, e tare curios ce gust are lichidul respectiv. Așa se face că am adevărate bătălii cu el când prinde o cutie de bere. Mă ceartă teribil că nu-l las nici măcar să guste, că vreau să-i iau doza din mână. E scandal în toată regula.

Dar cea mai mare dispută o avem pe telecomandă! Clar este obiectul din casă cel mai dorit de toți membrii familiei. Și… de ceva vreme bebele este șeful telecomenzii. Când ți-e lumea mai dragă și vrei să schimbi un post tv cu altul, ia telecomanda de unde nu-i. Fie cel mic o ronțăie și nu ți-o va da nici în ruptul capului, fie a pitit-o într-un loc numai de el știu.

Așa că prima jucărie pe care vi-o recomand astăzi este, fără dubii:

TELECOMANDĂ INTERACTIVĂ DE LA CLEMENTONI

Înainte de a vorbi despre produs, trebuie să vă spun câteva lucruri despre Clementoni. E un brand italienesc de jucării, cu peste 50 de ani vechime și zeci de cercetători care creează produse pentru copii între 0 și 12 ani. Dincolo de experiență, ce-mi place mie la această companie este calitatea jucăriilor lor. Folosesc materiale non-toxice și sunt foarte sigure. Iar, în cazul bebelușilor, chiar e important ca, de exemplu, piesele jucăriilor să nu se desfacă ușor, să nu le poată smulge, să nu care cumva să le înghită.

Bun, revin la telecomanda asta. E haioasă și, deja, Dan Christian o adoră. Scoate tot felul de sunete, are luminițe și pare gustoasă. 🙂 V-am zis că ăsta mic al meu ronțăie telecomenzile. Acum, voi fi sincer cu voi: nu-mi fac mari speranțe că va renunța la telecomanda adevărată. Atât timp cât noi o vom folosi tot pe aceea, nu prea are cum. Dar intru la tratament intensiv de folosit telecomanda de jucărie și poate voi reuși o alternativă. 🙂 Oricum, e o jucărie faină pentru un bebe de aproape un an.

MICROFON INTERACTIV

Eu zic că o astfel de jucărie trebuie să fie indispensabilă dintr-o casă cu bebeluș. E unealta perfectă pentru o distracție în familie, pentru a râde împreună. Dincolo de faptul că prichindelul vede pe la televizor oameni cu microfoane, iar, în cazul nostru, chiar vede și în casă, o jucărie ca aceasta dă posibilitatea și adulților să se amuze cu cel mic.

Microfonul din gama Baby Clementoni are efecte sonore și câteva melodii, plus că, foarte tare!, amplifică vocea celui care îl folosește. Adică funcționează chiar ca un microfon.

Bebele nostru încă mai învață să-l folosească, dar soră-sa a dat deja adevărate recitaluri prin casă.

JUCĂRIE VOLAN CU ACTIVITĂȚI

Despre jucăria asta ce să mai spun? E mândria oricărui tătic să-și scoată moștenitorul la o “cursă”. Cu chestia asta, deja m-am dat de vreo 100 de ori. Un fel de Hamilton am fost cu el. Mă și ceartă bebele că nu-i mai împrumut și lui volanul.

Se lipește pe aproape orice suprafață, cu ventuza din dotare. Eu l-am testat în mijlocul casei, pe parchet. Iar, pentru bebei, e un deliciu. Are tot felul de efecte sonore și ia curbele odată cu tine. 🙂 Plus că e foarte colorat. Deci atractiv pentru pitici.

CONCURS

Acestea fiind zise, în urma testelor “hard” efectuate, Taticool garantează calitatea celor trei jucării Clementoni și pune la bătaie, într-un concurs pe facebook, la postarea acestui articol, un set: CLEMMY – MASĂ DE JOACĂ CU CUBURI. Cum vin sărbătorile, chiar cred că e un concurs atractiv și v-am dat și idei de cadouri minunate pentru bebelușii voștri. Toate detaliile concursului le găsiți, cum spuneam, pe facebook, la postarea acestui articol. Baftă, tuturor!