20 de lucruri pe care nu ți le spune nimeni înainte să devii părinte

Îți sună ceasul biologic și te gândești serios că ai vrea să devii părinte. Ba chiar, dacă ești femeie, ai fost la un control de rutină, iar medicul ți-a zis că se cam învechește caroseria și ar trebui să te pui pe treabă că timpul nu stă în loc. Şah mat, ce să mai?

Te gândești și mai serios. Ești căsătorit sau nu, ai un job ok, ești liniștit, ai lângă tine persoana potrivită, cea cu care vrei să îți petreci restul vieții și, ce mai la deal la vale, ar cam fi momentul să mai treceți pe cineva la cheltuieli. Fără echivoc îți pui întrebarea: „Sunt pregătit să devin părinte?.”

Habar nu ai cu ce se mănâncă. Îți garantez asta. Da, ai prieteni cu copii, ți se pare fun, ai nepoţi și, în parcul din faţa blocului, e forfotă de dimineață până seara. Crede-mă, de la geam e super tare, să stai cu ei câteva ore e magic, dar repet: habar nu ai ce înseamnă! Așa că nu te mai întreba dacă ești pregătit, că răspunsul n-o să-l știi până nu ai propriul copil.

Ca să te mai liniștesc puțin așa, să îți poți face o idee de ansamblu măcar, citește lista de mai jos:

 1. Ai somnul dulce? Spune-i adio! Va deveni amar, cel puțin în prima parte de viață a celui mic. Nu crezi? Trezeşte-te din două în două ore şi plimbă-te cel puţin jumătate de oră prin casă. Pe lângă asta, imaginează-ţi că cineva îţi plânge în braţe.
 2. Ești genul care dimineața leneveşte în pat? Vei fi ca în armată. Când se dă alarma ești drepţi și gata de acțiune.
 3. Îți place să îți savurezi cafeaua? Bucură-te dacă poți lua o gură. Și aia rece…
 4. Îți place să zaci în faţa televizorului să vezi un film și nimeni să nu te deranjeze? Ahahahah! Poți să o faci noaptea, dacă reușești să rămâi treaz după intro.
 5. Nu ești o fire organizată? Te organizează cel mic de nici agendă nu îți mai trebuie.
 6. Ești obsedat de curățenie că până și franjurii de la covor trebuie să stea aliniaţi? Ia-ți adio! Sau angajează vreo două menajere.
 7. Ești genul care mănâncă în oraș și are acasă bucătăria doar pentru că o are toată lumea? Să vezi ce minuni ascunde!!!
 8. Nu speli vase pentru că îți strici unghiile? Noroc că s-a inventat manichiura semi-permanentă și detergentul de vase care are efect de cremă de mâini. Nici regina Angliei nu are așa mâini fine cum le vei avea tu.
 9. Adori vizitele lungi la mall? Vei deveni „Gigi viteză” și nu vei mai ieși cu plase cu haine pentru tine. Le vor lua locul hainele mici, scutecele, jucăriile…

10. Maşina ta e o bijuterie mai valoroasă decât oricare alta? Fii mai îngăduitor… Va fi plină de biscuiți, covrigi și să te ferească Dumnezeu să aibă copilul tău rău de mașină… Știi la ce mă refer.

11. Îti place să îți iei lumea în cap și să pleci tam- nesam în vacanță? Ehe… s-au dus vremurile în care plecai doar cu hainele de pe tine. Ai toate șansele să îți cumperi și o remorcă pentru câte vei avea de cărat.

 1. Ești de părere că sexul se face atunci când îți vine, unde îți vine? Și asta intră la program. Dacă ai noroc, poate ai bucurii la aşternut fără să adormi înainte să începi distracția.
 2. Îți place să stai seara la terasă până târziu sau să ieși cu băieții la fotbal de trei ori pe săptămână? Reconfigurează-ţi programul că ai meci acasă.
 3. Te enervează gălăgia? Obișnuiește-te cu ea că va fi prezentă în viața ta de când va veni pe lume.
 4. Ai o problemă cu „mirosurile puternice”? Ce să-ți fac? Cel puțin o dată pe zi, te vei lovi de ele. Și crede-mă… sunt puternice…
 5. Nu ești fan al sălii de fitness? Nicio problemă! Devii! Să cari un copil agitat într-o mână și alte jucării în cealaltă, un rucsac în spate și poate și un câine în lesă, că deh… e prietenul lui, e ca și un antrenament cu cel mai strict antrenor posibil.
 6. Nu înțelegi de ce fetele își petrec așa mult timp în oglindă? De ce vor codiţe? De ce vor agrafa aia roz şi doar pe aceea? Vei afla dacă ai fată. Răbdare.
 7. Apropos de răbdare: nu ești prieten cu ea? Devii fără doar și poate.
 8. Urăști întrebarea „De ce?”. Hahahaha, învață să o iubești pentru că va fi cel mai des lucru pe care îl vei auzi.

20. Când ieşi pe ușă ai un ţel fix? Știi unde trebuie să ajungi? Nu pierzi vremea admirând copacii? Ai să vezi ce frumoși sunt. În detaliu ai să-i vezi! Uuuuu, dar să vezi pietricelele de pe șosea cât sunt de interesante. TOATE!!!

Ha? Sună bine? Dacă nu te-ai speriat e ok. Dacă te-ai speriat, revino-ți, e chiar mișto să fii părinte! Pe cuvânt de tată! Ah, şi mai spune lumea că toate astea durează doar câţiva ani. Nu e adevărat. Apar altele! 🙂