10 sfaturi despre cum să îngrijești corect pielea bebelușului tău

Multe se schimbă de la o generație la alta. Îmi povestea mama că, pe vremea când eram bebeluș, mă spăla repede cu apă și săpun de casă și cam atât. Nu era nici urmă de cremă.

Între timp, lucrurile au avansat, s-au creat sute de cercetări și, chiar și în acest domeniu, am evoluat. Sophia a beneficiat din plin de creme și de masaje. Era chiar partea ei preferată din povestea cu băița. Și acum mai cere câteodată, seara, măsăgel. Și eu îi îndeplinesc dorința căci e un moment tare drăgălaș.

Cum vă spuneam, lucrurile au evoluat foarte mult și în domeniul cremelor pentru copii. De exemplu, Klorane Bebe a lansat o cremă revoluționară pentru protecția pielii bebelușilor.  Noua formulă  a produselor Klorane Bebe are la bază inovația PhysioCalenduline®, ce acționează pentru întărirea sistemului natural de apărare al pielii bebelușului, care este sensibilă, încă imatură și insufficient dezvoltată.

“Formula creează efectul natural de “vernix caseosa” specific pielii nou-născuților, care acționează ca o barieră dermatologică, susținându-I acesteia imunitatea înnăscută. Inovația PhysioCalenduline®, patentată de Laboratoarele Klorane Bebe, are la bază 5 ani de cercetări și reprezintă o combinație unică dintre Calendula officinalis – un ingredient activ și consacrat al Klorane Bebe extras din gălbenele – și un amino acid natural esențial specific pielii (Isoleucine), ambele cu rol esențial de protecție.”– spun cei de la Klorane.

crema-bebelusi-klorane

Dar, dincolo de calitatea cremei, trebuie să știți și cum să vă îngrijiți bebelușul, așa că iată 10 sfaturi de la medicul pediatru dr Ilinca Tranulis.

10 SFATURI PENTRU  ÎNGRIJIREA PIELII BEBELUȘULUI

 1. Pielea trebuie să fie curată – transpirația în combinație cu praful pot irita pielea ducând la apariția de erupții cutanate.
 2. Hidratarea pielii este necesară, dar produsul folosit ar trebui să fie fluid, să pătrundă ușor în tegument, să nu astupe porii, să lase pielea să respire.
 3. La naștere, pielea umană este complet nepregătită pentru mediul exterior. De aceea, este bine să nu expunem deloc la soare copilul de până la 1 an, nici măcar la soarele din timpul iernii. După această vârstă, se vor folosi creme cu protecție SPF 50+ chiar și pe timp rece, dacă este soare afară..
 4. În primele săptămâni de viață poate apărea descuamarea fiziologică a pielii bebelușului. Acesta este un proces normal, însă este nevoie de o igienă riguroasă în această perioadă, pentru a preveni infecțiile.
 5. Îmbăierea este bine să fie practicată abia după căderea cordonului ombilical pentru a permite vernixului protector să se infiltreze cât mai bine în piele până când aceasta își creează propriile mecanisme de autoapărare.
 6. În primele zile de viață este ideal să nu îndepărtăm stratul de vernix de pe piele, ci să-l masăm ușor în piele, întrucât acesta acționează ca o barieră naturală împotriva factorilor nocivi din mediul exterior.
 7. Datorită capacității perceptive mari a pielii în primele luni de viață, este important ca temperatura din camera copilului să fie menținută la un nivel constant, fără schimbări bruște.
 8. La naștere, suprafața pielii este relativ neutră, însă, în contact cu mediul înconjurător devine din ce în ce mai acidă. De aceea, e indicat să folosim produse de îngrijire cu un PH bazic, pentru a reechilibra aciditatea pielii. (ACESTA ESTE RĂSPUNSUL CORECT LA ÎNTREBAREA CONCURSULUI DE PE FB- „Ce produse de îngrijire trebuie să folosim pentru a reechilibra aciditatea pielii bebelușului?”- produse cu PH bazic)
 9. Pentru a evita apariția eritemului fesier (așa-zisa ”iritație de scutec”) este absolut necesar să nu întârziem în schimbarea scutecului bebelușului, având grijă să curățăm și hidratăm foarte bine locul de fiecare dată.
 10. Pentru a evita riscul de iritații ale pielii cauzate de intoxicații sau alergii alimentare, este necesar să fim foarte atenți cu alimentația bebelușului înțărcat, dar mai ales cu cea a mamei care alăptează, în perioada de alăptare exclusivă.

CONCURS KLORANE

Pe pagina de facebook Taticool, timp de o săptămână (14-20 decembrie), vom avea și un concurs, cu premii drăguțe. Trebuie doar să răspundeți la întrebarea: „Ce produse de îngrijire trebuie să folosim pentru a reechilibra aciditatea pielii bebelușului?”. Răspunsul corect îl găsiți în acest articol.

Vor fi cinci câștigători, extrași prin Random.org. Fiecare dintre câștigători va primi un pachețel fain de la Klorane, care conține următoarele:

 • 1 bucată Gel de duș pentru păr și corp Klorane Bebe, 200ml
 • 1 bucată Cremă hidratantă Klorane Bebe, 200ml
 • 1 bucata Apă micelară de curățare Klorane Bebe, 75ml
 • 1 punguță Klorane Bebe
 • 1 Iepuraș Klorane Bebe (roz sau bleu, în funcție de preferințele câștigătorilor)

Multă baftă! Și aveți grijă de pielea bebelușilor voștri!