10 lucruri pe care orice bărbat trebuie să le facă până la 40 de ani

Scriu aceste cuvinte cu gândul la fiul meu. Cu gândul la ce mi-aș dori el să facă și să devină. Un bărbat împlinit, puternic, dar și elegant și atent. Pe unele dintre lucrurile acestea le-am făcut și eu, pe altele mi-am dorit, dar nu am avut timpul, posibilitatea sau îndrăzneala.

1.Câștigă o medalie! Indiferent cât de neimportantă este competiția, să ridici un trofeu deasupra capului este o senzație extraordinară.

2.Fă-i un cadou extravagant! La momentul potrivit, când vei simți că ai lângă tine pe cineva minunat, surprinde-o cu ceva ieșit din comun. Dacă simți că merită, cumpără-i ceva ce nu și-ar permite! Ea se va simți prețuită, iar tu deosebit de mândru că ai făcut-o fericită.

3.Sărut-o pe neașteptate! Ia-o de la serviciu și du-o la o cină surpriză! Urcați-vă în mașină și plecați într-o vacanță pe nepregătite! Le scriu pe toate aici. Sunt gesturi care te clădesc în ochii ei ca un bărbat atent, aventuros, iubitor. Iubește-o!

4.Sari cu parașuta! Sau cu coarda! Sau fă o nebunie din asta care îți paralizează corpul de adrenalină! Crede-mă vei înțelege cu adevărat la ce mă refer de abia după ce vei fi sărit în gol. E fabulos!

5.Fă un copil! Fii lângă el, vezi cum crește! Arată-i dragostea ta și lasă-l să te iubească! Sunt sentimente unice!

6.Mergi pe un vârf de munte îndepărtat, sau în deșert sau în Marea Caraibilor! Descoperă lumea. Pas cu pas. Atât cât poți, atât cât îți permiți. Dar transformă visul de a călători în realitate.

7.Sună-ți părinții că ți-e dor de ei. Vizitează-i, lor sigur le e dor de tine! Nu o dată până la 40, nici o dată pe an, ci cât de des poți. Pentru ei, oricum, nu va fi suficient, dar măcar vei putea să-i vezi îmbătrânind.

8.Fă o petrecere de pomină! Una dintr-aia de o vei ține minte toată viața. Să te lauzi copiilor cu aventurile tale, atunci când vor avea propriile petreceri. Și să te simți cel mai tare om din lume. Se va întâmpla asta doar pentru câteva ore, dar tot va fi senzațional.

9.Scrie o carte! Sau un blog sau lasă ceva în urma ta, din care și alții au ce învăța. E nemaipomenit să studiezi suficient, cât să dai și altora din cunoștințele tale. Uneori, a-i învăța pe alții îți poate oferi satisfacții mai mari decât orice altceva pe lumea asta.

10.Uită de toate cele pe care le construiești și ia o pauză în cel mai umil loc cu putință. Revino la origini, scapă de confort, stres, lux, tehnologie! Meditează, roagă-te, regăsește-te pe tine! Singur, în pustietate, în modestie. Măcar o dată în viață trebuie să faci asta!