Vei fi tată de fată? Este cel mai tare lucru care putea să ți se întâmple!

tata de fata
tata de fata

Mesaj primit de la o cititoare: „Soțul meu va deveni tată de fetiță curând, însă, este în stare de șoc de când a aflat că este tată de fetiță și nu de băiat, așa cum își dorea el. Spune tot timpul că el nu va ști cum să controleze situația cu o fetiță, întotdeauna va suferi din dragoste și că va fi batjocorită și slugărită atunci când va deveni soție. Nu zic că soțul meu este așa, dar el crede că majoritatea bărbaților așa este și asta o va face să sufere.

Am tot încercat să îl fac să înțeleagă că poate nu va fi așa și că totul va fi bine, am încercat să îl încurajez, să îl fac să gândească pozitiv, dar n-am avut nicio șansă, din păcate. Continuă să repete mereu că el își dorea un băiețel și nu o fetiță, că el nu va ști cum să se poarte cu ea și că e mai simplu să fii tată de băiețel decât tată de fetiță. Vă rog urgent, am nevoie de niște sfaturi. Ce este de făcut?”

Am zâmbit puțin când am citit mesajul, dar apoi m-a și îngrijorat. Am zâmbit pentru că mi-a gâdilat orgoliul. Auzi, tu? Să mă considere oamenii bun de dat sfaturi, așa ca un psiholog?! Nu sunt psiholog, ci doar tată de fată!

Apoi, m-a îngrijorat pentru că e clar: tipul ăsta are o problemă! Așa că voi încerca să-l ajut.

Îi voi spune George, pentru că mămica nu mi-a transmis și numele lui.

Auzi, măi George? Fii fericit, vei fi tată! Și bonus: tată de fată!

Dragă George, mă sperie mentalitatea ta. Auzi la el, „întotdeauna, o femeie va suferi din dragoste și va fi batjocorită și slugărită atunci când va deveni soție”. Cum așa? Tu îți batjocorești soția? Tu o umilești? Dacă nu, de ce vezi răul înaintea fericirii? Habar n-ai cum va fi fata ta, la maturitate. Poate că va fi foarte bine.

Poate că își va găsi un soț iubitor, un om deosebit. Este de datoria ta să o faci să caute astfel de bărbați. Tu ți-ai lăsa fata în oraș cu un bărbat ca tine? Aici, trebuie să fii sincer și să răspunzi. Dacă da, atunci o vei învăța să caute în viitorul soț un om ca tine. Memoria tatălui dedicat va fi mereu în mintea unei femei. Și, inevitabil, va căuta un soț ca el. Dacă tu ești afectiv, atent cu mama ei, dacă ești prezent în viața copilului, va fi și ea fericită ca soție. Dacă tu ești o brută, îmi pare rău, dar vei crește un copil cu capul plecat, care va accepta abuzuri și de la un viitor soț.

Deci depinde doar de tine, George, ce femeie va fi fiica ta. Învață-o să fie puternică, să fie liberă, să lupte pentru dorințele și idealurile ei. Fii alături de ea, arată-i ce om bun ești tu și o vei modela exact ca pe tine! Deci lasă văicărelile, George, crește-ți fata frumos și vei avea o femeie independentă, de nota 200, o femeie care nu va accepta vreodată să fie umilită.

Să-ți mai spun ceva, George. Și chiar te rog să fii sincer în sufletul tău. Tu ți-ai cucerit soția sau ea pe tine? Cine a decis să vă căsătoriți? Cine conduce la voi în casă? Chiar crezi că o femeie deșteaptă poate fi controlată? Chiar crezi că noi, bărbații, suntem cei care decidem? Fii serios. O femeie deșteaptă învârte orice bărbat pe degete. Orice bărbat. Face din el ce vrea ea, când vrea ea.

Și iar revin la tine, George. E de datoria ta să faci din fata ta o femeie deșteaptă! O femeie care să-și știe exact valoarea și să fie conștientă că este mai bună decât ar căuta unii să o păcălească. Să o faci o femeie care să se prețuiască mai mult pe ea, decât pe oricine altcineva. Dar… depinde doar de tine, George!

Și crezi că, peste 20 de ani, când fata ta va fi adult, vor mai fi vremurile cu care am crescut noi? Chiar crezi că societatea asta nu se va transforma și ea? Nu ne va fi mai bine? Poate că nu vom avea autostrăzi senzaționale, spitale mirobolante, dar sunt sigur că vom avea o altă mentalitate. O mentalitate modernă, de oameni puternici și liberi. Noi suntem generația care va schimba această mentalitate. Părinții noștri nu vor mai fi, din păcate. Și nici concepțiile lor, ci doar ale noastre. Deci da, tot noi și, implicit tu, vom fi responsabili de ce va fi când fiica ta va fi adult.

Una peste alta, unde te grăbești așa de tare, dragă George? Nici măcar nu ai apucat să devii tată, că deja îți faci probleme că vei fi bunic? Chill out, relax, man! Ai o viață de trăit până atunci!

Ia-le pe toate pe rând și bucură-te de ce primești. Bucură-te când îți vei strânge copilul în brațe pentru prima oară, bucură-te de primul lui zâmbet, de prima lui chicoteală, de primul cuvânt, de primii pași! Doamne, câte premiere vei avea în față! Trebuie doar să fii acolo și să le trăiești!

Vei fi tată și ăsta este cel mai tare lucru de pe pământ! Nici nu contează sexul copilului, contează doar că sânge din sângele tău va deveni o ființă!!! Nu e asta o mare minune?

Așa că lasă grijile astea absurde! Vei avea multe altele până să-ți dai seama că fiică-ta vrea să se mărite. Vei trece prin febre, prin boli, prin mâini rupte, prin școli cu probleme, hormonii adolescenței, ăhăhă, câte sunt! Iar aici sexul copilului nu contează.

Dar știi când contează sexul copilului? Când îți sare în brațe și îți spune „Tătuțul meu, te iubesc enorm!”. Că fetele sunt lipicioase, George. Niciun băiat nu te va iubi cât te poate iubi o fată! Crede-mă, pe cuvânt. Și să vezi ce codițe îți va face, să vezi ce frumos îți va picta unghiile cu ojă și cum te vei topi când îți va spune că ești regele ei! Doamne, ce frumos e!

Așa că, George, ia-o mai ușor! Eu am fost ca tine, tu vei deveni. Da, instinctul meu de macho îmi spunea că vreau un băiat. Și… a fost fată! Dar am avut răbdare să mă bucur de ea și de toată afectivitatea inocentă pe care mi-o oferă necondiționat minunea asta! Și să mor dacă aș da-o pe o mie de băieți! Poate vom mai face unul, ca să aibă și mama ei un copil. Că acum e doar FATA LU’ TATA! Și e genial, grozav, senzațional, extraordinar.

Mai vrei epitete? Sau începi să te bucuri încet, încet de faptul că vei trăi cel mai mișto lucru din viața ta, că vei fi tată?!!

Haide, George, fii bărbată!