Un joc captivant pentru amândoi

De câteva zile de când Sophia este „pedepsită” de răceală să stea în casă, am încercat tot felul de jocuri.  Manifestările bolii au trecut, dar știți că, pentru siguranță, mai ții copilul în casă câteva zile. Și noi cu ea, evident. Așa că le-am făcut pe toate. De la colorat, la experimente cu apă în mijlocul casei, la citit povești până la gătit împreună și, mai nou, jocuri video.

Iar, la capitolul ăsta, e greu de găsit un echilibru: cum descoperi un joc video din care copilul să învețe chestii faine, fără violență, fără cuvinte deplasate, și, mai ales, atrăgător pentru vârsta lui?

Noi avem unul care ne place foarte mult. Atât de mult, încât există chiar un mic duel între mine și Prințeasă pe subiectul: cine să se joace primul. Pentru că, deși nu recunoaștem, noi, tăticii, suntem niște copii mai mari și suntem topiți după jocurile video. Fac pariu că fiecare dintre voi are cel puțin un joculeț instalat pe telefonul mobil. Nu mai vorbim despre experții în gamming pe Play Station, Nintendo,  Wii sau PC. De viciul ăla am reușit să scap, dar măcar niște „biluțe, diamante și pătrățele” tot am instalate în telefon, așa de relaxare.

Revenind, însă, la jocul ăsta pentru copii, dar captivant și pentru tătici, se numește „Aventurile lui Dino” și e gratuit 100%. E în limba română și e disponibil sub formă de aplicație în AppStore și Google Play, adică pentru dispozitive Apple și pentru dispozitive cu sistem android.

Jocul are o mulțime de „camere”, fiecare cu povestea ei, cu tot felul de mini-jocuri interne. De la puzzle-uri, la potriviri de figurine, la combinații de litere, până la povești interactive, jocuri de imitat animale sau invitații la mișcări de sport, ca cele făcute de Dino, simpaticul personaj principal al jocului.

Vedeți cum ne distrăm noi, accesând clipul de mai sus.

Ce mi-a plăcut, însă, foarte mult și nu am mai văzut la niciun joc similar este faptul că jocul monitorizează activitatea copilului pe aplicație și îți spune cu ce abilități excelează sau unde trebuie să mai lucrați. Bineînțeles, dacă reușești să te abții să nu te joci și tu, că influențezi rezultatele.

IMG_1902

Have fun, dacă îl descărcați. Mie chiar mi se pare foarte fain, iar Prințeasa gătește zeci de plăcinte pe el (ăsta e unul din mini-jocurile de pe aplicație).

*** Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share să-l vadă toată lumea.

*** Poate te interesează și „Jocurile video ajută copilul să se dezvolte”.