Un educator cu suflet. Mai există speranță pentru copiii noștri!

sursa foto: www.cambiamolascuola.org
sursa foto: www.cambiamolascuola.org

O cheamă Alina. Nu o cunosc, deși aș vrea. Ar merita să-i spun în față că îi mulțumesc foarte mult pentru că există.

Mi-a scris pe mail, așa cum o fac mulți cititori ai blogului. Mesajul ei e o replică la articolele scrise în ultima vreme despre nedreptățile din școli și grădinițe, despre dezinteresul unor cadre didactice, despre abuzurile la care sunt supuși copiii și mai ales despre lipsa unui bine viitor pentru micuții noștri.

Alina, cel puțin prin cuvintele trimise, este senzațională. Și mi-aș dori o Alina în fiecare clasă din România, în fiecare grădiniță, în fiecare școală.

Alina, să știi că, datorită unor oameni ca tine, încă mai sperăm că le va fi bine copiilor noștri. Că vor avea o educație și că vor putea să-și facă un viitor chiar în această țară.

Mai jos, mesajul ei:

„Sunt educatoare și într-adevăr lucrez cu 30 de copii în grupă. Din nefericire, nu sunt una sau două îngrijitoare la grupă, ci o îngrijitoare la trei grupe.

Sunt zile în care fac pătuțuri și sunt norocoasă pentru că am grupa mare. Am schimbat scutece, am mers cu copiii la baie, le-am dat să mănânce etc. De fapt, fac ceea ce face o mamă, doar că o fac pentru 30 de copii și nu pentru unul sau doi.

În schimb, primesc dragoste de la fiecare în parte. Nu spun că e ușor, se pot întâmpla accidente, dar cu certitudine ar trebui să fie izolate. Educatoarea reprezintă un model pentru copil, la fel ca și părinții: dacă țipi, vor țipa și ei, dacă tragi și împingi, vor face și ei la fel. Dacă știi să-i sprijini și să-i încurajezi, la fel vor face și ei cu colegii lor.

Obișnuiesc să le spun copiilor mei că sunt frumoși, deștepți și că îi iubesc. Aud asta și eu de la ei în fiecare zi 😊.

Primești ceea ce oferi!

Da, Alina, doar despre asta este vorba, atât vrem de la voi, educatorii pe mâinile cărora vă lăsăm copiii: să-i iubiți!!! Atât! Să-i iubiți mult și necondiționat.

Pentru că orice copil este frumos, este bun, este afectiv și înconjurat de dragoste va ajunge bine! Peste orice alte minusuri pe care le aveți, putem trece. Dar peste lipsa dragostei, nu!