Tot ce trebuie să știi dacă alegi Abu Dhabi ca destinație de vacanță pentru familia ta

Abu Dhabi este paradisul parcurilor de distracții! O destinație bestială pentru familii cu copii!

Am fost cu ai mei o săptămână în Abu Dhabi. Este cel mai bogat emirat din cele șapte ale Emiratelor Arabe Unite. Am plecat cu gândul că voi sta cu burta la soare, pe plajă și că nu voi face nimic altceva decât să mă relaxez. Aveam toate premisele pentru asta: deși e iarnă și acolo, temperatura oscilează între 22 și 24 de grade, dar am avut două zile și cu 28 de grade, piscinele sunt încălzite la cele mai multe dintre hoteluri, deci totul era perfect pentru șapte zile de zăcut pe șezlong.

Doar că am descoperit că au parcuri de distracții! Multe!!! Absolut imense. O insulă întreagă a fost construită doar pentru distrat turiștii. Yas Island este incredibilă și găsiți mai jos multe informații despre aceste atracții, dar și video-uri și fotografii cu experiența noastră.

COSTURI

Am călătorit prin Cocktail Holidays. Ne știm de mulți ani, ne cunosc foarte bine, ne știu pretențiile, colaborăm perfect.

Am călătorit între 3 și 10 Ianuarie 2024.

4 persoane, doi adulți și doi copii- unul de 12 ani, unul de 5 ani.

Charter din București, aterizare pe Dubai. Aproape 5 ore de zbor. Există și zboruri directe București- Abu Dhabi, dar am ieșit mai bine la preț cu charterul.

Am avut transfer personalizat de la Dubai în Abu Dhabi. Mașina noastră cu șofer. Durată transfer- cam 60 min.

CAZARE- 7 nopți

Am ales hotelul Al Raha Beach Abu Dhabi. 5 stele. Piscine încălzite, plajă privată, locuri de joacă indoor și outdoor, spa, mai multe restaurante.

Am optat pentru un regim all inclusive, deși poți alege doar mici dejun sau half board. În regimul all inclusive, ai și băuturi alcoolice, un lucru relativ rar în țările arabe. Pentru regimul all inclusive am plătit cu 800 de euro în plus față de propunerea mic dejun și cină. Am ales varianta asta, nu pentru că aș fi eu vreun mare consumator, mai ales că nu beau deloc tărie, ci pentru că cei mici cer de-a lungul zilei tot felul de chestii, de la înghețată, la gustărici și n-am vrut să mă mai complic.

CURĂȚENIE IMPECABILĂ

Lenjerii și prosoape schimbate zilnic. Amuzant a fost că cel care ne făcea curățenie, le construia copiilor în fiecare zi, din prosoape, câte un animal. Foarte drăguți din partea lui, i-am lăsat bacșiș cu tot dragul.

MÂNCAREA BUNĂ, SPRE FOARTE BUNĂ

Meniu divers, mai multe bucătării, de la arăbească, la asiatică și internațională. Au avut și câteva momente speciale, cu brunch-uri specializate pe cărnuri, foarte gustoase. Cum noi aveam pachetul all- inclusive, am fost primiți la toate aceste evenimente fără alte costuri.

Puțin ciudat mi s-a părut totuși sistemul lor de all- inclusive. Spre deosebire de alte țări în care am călători, nu există gustări între mese. Ai trei mese la care poți mânca ce vrei, dar nu și între. De exemplu, noi am ajuns între prânz și cină și ne era foarte foame. Ne-au pregătit ce am vrut din meniu, dar am plătit, deși mai era doar vreo oră până la cină.

Băuturile alcoolice sunt gratuite, totuși, toată ziua, dar și aici, atenție!, le poți primi doar între 11.00 și 23.00. Nu găsești nimic în mini-bar și nici nu-ți poți lua pe cameră. Deci dacă vreți să consumați alcool în cantități mari, nu se poate. Sunt foarte atenți să nu faci exces la acest capitol. De exemplu, a doua băutură ți-o aduc doar după ce o termini pe prima. Foarte corect, de altfel, împotriva risipei și a abuzurilor.

Foarte mult mi-a plăcut că hotelul oferea transfer la principalele atracții pentru familie din Abu Dhabi. Sunt multe, foarte, foarte interesante, iar mai jos găsiți informații detaliate despre ele.

Ei bine, transferul către și de la aceste parcuri era gratuit. Te treceai pe o listă și la ore clar stabilite ei te duceau la Seaworld sau Ferrari World. Apoi, la ore tot bine stabilite, veneau să te preia. Foarte fain. 0 cheltuieli. Minunat!

Am plătit 5200 de euro pentru toate aceste lucruri menționate mai sus. În acești bani am avut și asigurările de călătorie pentru toți cei patru membri ai familiei. Deci 7 nopți, 5 stele, all inclusive, charter, transfer, asigurări, 5200 euro.

BILETELE PENTRU PARCURILE DE DISTRACȚII

E un capitol despre care vreau să vorbesc pe larg pentru că îl consider foarte important. Noi ne-am luat o țeapă din cauza faptului că nu am calculat cum trebuie și am plătit cu vreo 80 de euro în plus complet aiurea.

Principalele parcuri pentru care poți cumpăra bilete sunt SeaWorld, Ferrari World, Warner Bors World și Water World.

Există un site comun pentru toate acestea >>> https://www.yasisland.com/en/packages-and-offers

Poți cumpăra biletele online sau de la recepția hotelului. Toată lumea te ajută cu mare drag să cheltuiești bani la ei.

Dar prețurile diferă foarte mult dacă îți cumperi bilet doar pentru un parc sau pentru trei sau chiar pentru toate patru. Aici e marea problemă la care vă invit să fiți atenți!

E bine să-ți stabilești clar de la început în câte parcuri vei merge și să îți cumperi acel număr de bilete. Biletele sunt valabile la oricare dintre ele pentru o perioadă de 14 zile. Prețul biletului asigură accesul în parc și la majoritatea atracțiilor. Sunt și lucruri în plus pentru care poți să plătești extra. Mâncarea, apa, suvenirurile nu sunt acoperite. 

Dar, ca să înțelegeți exact, vă redau situația noastră.

Inițial am zis că mergem în doar două parcuri. Prețul pentru un bilet pentru acces la un parc era aproximativ 90 de euro. Pentru două parcuri, era 112 euro, pentru 3 parcuri- 136 euro, iar pentru patru parcuri- 160 de euro.

Deci, dacă știi clar că vei merge la toate parcurile, e bine să-ți iei pachetul cu toate intrările incluse. 160 de euro, pentru patru intrări, deci 40 de euro de parc. Mult mai bine decât dacă îți cumperi un bilet în fiecare zi. Economie de 50 de euro/ parc. Deci pachetele sunt mult mai atractive, oamenii chiar știu să te motiveze să vizitezi tot și, implicit, să cheltuiești suplimentar în acele parcuri. Pe scurt, știu să facă business.

Noi, însă, cum spuneam, ne-am păcălit puțin singuri. Întâi am luat pachetul de două intrări și apoi am mai vrut într-un parc, pentru care am cumpărat separat. Din calculele mele, la patru persoane, am pierdut prin această nehotărâre vreo 80 de euro.

Una peste alta, ne-a plăcut tare mult și mai vrem. Mai ales că nu am ajuns în zonele naturale prea mult, mă refer la Yas Marina, Yas Beach și altele de genul.

10 lucruri pe care să le știi înainte de a merge la SeaWorld Yas Island, Abu Dhabi

Poate cea mai impresionantă atracție dintre cele vizitate, cu un acvariu care te înconjoară din toate părțile. Un video care deja este viral în social media, găsiți în link, astfel încât să vedeți și voi în imagini experiența noastră.

@dancruceru

Una dintre cele mai tari experiențe din viața noastră! Seaworld Abu Dhabi! E o lumea a oceanelor pe uscat! Zeci de hectare de construcții! Milioane de litri de apă! Sute de acvarii! Sute de mii de pești și mamifere acvatice, inclusiv de la Poluri! Incredibil! Și totul e în mijlocul deșertului! #travel #discoverworld #seaworld #seaworldyasisland #seaworldabudhabi #abudhabi #visitabudhabi #taticooltravel #taticool #familytrip #familyexperience @SeaWorld Yas Island, Abu Dhabi

♬ Beautiful Memories – Lux-Inspira

 1. Pregătește-te pentru mai mult de 100.000 de animale și 75 de experiențe interactive și plimbări și află totul despre Oceanul care ne conectează pe toți!
 2. https://www.seaworldabudhabi.com
 3. „Primul parc tematic al vieții marine din regiune – Descoperiți 8 tărâmuri captivante care vă poartă într-o călătorie incredibilă de la poli la tropice. Cu peste 100 de experiențe și prezentări cu animale, inclusiv întâlniri și expediții de aproape cu animale- Un ocean care ne conectează pe toți. Personaje și spectacole live, 17 opțiuni de luat masa, 13 puncte de vânzare cu amănuntul și divertisment în toate tărâmurile.”
 4. Este primul parc SeaWorld din afara Statelor Unite.
 5. Toată magia este într-o hală imensă cu aer condiționat dar și cu variații de temperatură. Este bine să ai un pantalon lung și un hanorac la tine pentru a fi pregătit pentru fiecare spațiu!
 6. Noi am luat masa de prânz la unul dintre restaurantele lor, dar am avut gustări și apă și din exterior și nimeni nu s-a împotrivit acestui lucru.
 7. Prețul biletului variază – https://www.yasisland.com/en/packages-and-offers– în funcție de ce plan de vacanță ai.
 8. Noi am stat de la 11.30- 17.00 și nu am epuizat totul. Mai aveam ce face și ce vizita!
 9. Transportul până la parc – Toate parcurile sunt concentrate pe Yas Island. Noi am avut transportul asigurat de la hotel la fiecare parc, dar poți să ajungi și cu taxi-ul sau transportul public. 
 10. Faci multe poze și ei te ajută și te îmbie pentru și mai multe. Faci o poză la început și apoi te pot pune ei în orice cadru, dacă dorești această abordare. Noi ne-am făcut pozele și filmările noastre, dar am luat și o poză de la ei.

Copiii au fost fascinați de acest loc! Și noi, de altfel! O experiență formidabilă! 

10 lucruri despre vizita la Parcul WARNER BROS WORLD™ ABU DHABI

Bestial și aici. De la momente de pură bucurie copilărească- întâlniri cu personaje precum Tom și Jerry, Bugs Bunny, Superman și Batman, la spectacole de varietăți pe scenă, până la rollercoastere de-ți taie respirația, un loc perfect unde să te distrezi cel puțin o zi.

@dancruceru

Cum a fost la Warner Bros World Abu Dhabi? Genial! Ne-am întâlnit cu Batman, Wonder Woman, Superman și alți super- eroi. Iar noi, adulții, ne-am retrăit copilăria alături de Bugs Bunny, Tom și Jerry și toată gașca lor. Mai spun doar atât: am stat opt ore!!! Urmăriți clipul! Vi se vor umezi ochii de emoție în unele momente.#travel #discoverworld #abudhabi #visitabudhabi #warnerbros #wornerbrosstudios #wbworld #taticooltravel #familytrip #familyexperience #moments #dancruceru #yasisland @Warner Bros. World Abu Dhabi

♬ sunet original – Dan Cruceru

 1. WARNER BROS- Cufundă-te într-o lume fantastică înconjurată de supereroii tăi DC preferați și personaje emblematice de desene animate la Warner Bros World™ Abu Dhabi. Experimentați 29 de plimbări palpitante și atracții potrivite pentru copii în cel mai mare parc tematic interior din regiune, cu șase zone unice, divertisment live și distracție nesfârșită în familie. Warner Bros World™ Abu Dhabi – experimentează tot ce ți-ai imaginat.
 2. Detalii aici https://www.wbworldabudhabi.comÎți poți programa întâlnirea cu personajul preferat, la o sesiune foto urmărind programul de aici https://www.wbworldabudhabi.com/en/show-times#calendar-c84f600b-62d1-4a59-84b9-d70187d3a561-event-lqestyx6-1704540000-1704626400
 3. Atracțiile sunt disponibile de la 90-98 cm, dar bucuria și numărul lor cresc de la 105cm. DCC, la cei 106-107cm ai lui, a avut multe de care s-a putut bucura, ba chiar a avut acces la unele care i-au dat emoții lui mami în timp ce lui i-au asigurat maximum de distracție!
 4. Deschis în iulie 2018, Warner Bros World Abu Dhabi este cel mai mare parc tematicinterior marca Warner Bros din lume. Parcul prezintă personaje din francizele Warner Bros, cum ar fi Looney Tunes, DC Comics, Hanna-Barbera și altele. Parcul este situat pe Insula Yas, lângă Ferrari World, Yas Waterworld și CLYMB Abu Dhabi, și este al treilea parc tematic Warner Bros.  Costul lui este estimat la 1 miliard de dolari.
 5. Parcul tematic este interior și dotat complet cu aer condiționat, așa cum este tipic pentru majoritatea parcurilor tematice din regiune din cauza căldurii extreme din timpul verii. Nu strică să ai un pantalon lung, subțire și un hanorac în rucsac. 
 6. Având o suprafață de 153.000 m2, Warner Bros World Abu Dhabi a fost numit cel mai mare parc tematic interior din lume de către Guinness World Records în 2019.
 7. Fațada are un turn de 61 de metri înălțime inspirat de emblematicul Turn de apă Warner Bros. din Burbank, California. Parcul tematic a fost proiectat de Thinkwell Group.
 8. Warner Bros World Abu Dhabi prezintă șase zone tematice: Gotham City – Batman, Scarecrow, Riddler, Joker, Metropolis – Justice League Warworld Attacks, Green Lantern, Superman, Teen Titans, Cartoon Junction – Tom and Jerry, Scooby-Doo, Tweety, Taz, Daffy  Bedrock – The Flintstones Dynamite Gulch – Marvin the Martian Crater Crashers și Warner Bros Plaza care este menit să imite Hollywood-ul trecutului.
 9. În Warner Bros Plaza ai parte de un super spectacol + poze cu personajele, la finalul show-ului. Aici am făcut cele mai multe poze și am și cumpărat de la ei cele mai multe poze.
 10. Ca și la celelalte parcuri, ai restaurante, cafenele, poți avea și gustări la tine. Ai ce să faci o zi întreagă! Noi am intrat la 11.30 și am ieșit… la 19.30!!!!!

Este tărâmul magic al copilăriei! 

10 Motive să NU mergi la Ferrari World Abu Dhabi decât dacă…

Iubești viteza și adrenalina? Atunci pregătește-te pentru călătoria vieții tale, la Ferrari World Abu Dhabi. Aceasta este destinația supremă pentru distracție non-stop și hiper-adrenalină!

Mi-a stat inima, dar nu m-am lăsat. Ne-am dat și iar ne-am dat. A fost haos!

@dancruceru

Am văzut moartea cu ochii! 💀 Pe cuvânt, mi-a stat inima! Cam așa aș descrie pe scurt experiența noastră la Ferrari World, 🏎️🎢singurul parc de distracții Ferrari din lume! Este fabulos, o avalanșă de roller coastere, unul și unul. 💥💥💥 De exemplu: cel mai rapid coaster din lume, de la 0 la 100 km/ oră în doar 2 sec și până la 240 km/ oră în 4,9 secunde!!! Simți accelerația la nivel 5G! Este incredibil! Îți stă inima! Dar ce experiență! Fabulos! 💥💀🏎️🎢 #ferrari #abudhabi #ferrariworld #travel #descover #rollercoaster #fastandfurious #taticool #taticooltravel #formularossa #fun #family #moments #experiences @Ferrari World™️ Yas Island @Dan Cruceru @Dan Cruceru

♬ original sound – Dan Cruceru

 1. Adăpostește cel mai rapid rollercoaster din lume, cea mai înaltă plimbare cu buclă, cea mai înaltă structură spațială construită vreodată pe planetă și peste 40 de atracții record.
 2. https://www.ferrariworldabudhabi.com
 3. Cinci zone incredibile, cu peste 40 de plimbări și experiențe uimitoare, pentru toate vârstele și înălțimile, dar cu maximă satisfacție pentru cei de peste 130 cm și pentru cei care iubesc viteza și adrenalina. Zona de familie găzduiește versiuni în miniatură ale celor mai emblematice atracții – Formula Rossa Junior, Flying Wings, Turbo Tower și Speedway.  

DCC a avut ce să facă,  sunt multe atracții pentru el, dar nu aș spune că el este publicul țintă. 

 1. Cel mai rapid roller coaster din lume este Formula Rossadin Ferrari World Yas Island Abu Dhabi. Cursa pe care chiar și piloții de F1 o consideră puțin extremă! Înainte de a-l adăuga în itinerariul de vacanță, iată câteva lucruri importante pe care trebuie să le știți: Viteza maxima-240 km/h, Durată-1:32 min, Lungime- 2.074 m. Accelerație 5G.
 2. Formula Rossa deține recordul mondial Guiness pentru cel mai rapid roller coaster din lume. Călătoria accelerează de la 0 la 100 km pe oră în mai puțin de două secunde și atinge o viteză maximă de 240 km/h (149,1 mph) în doar 4,9 secunde. Formula Rossa este propulsată de un sistem de troliu hidraulic similar cu tehnologia folosită pentru lansarea avioanelor cu reacție și este proiectată să semene cu celebrele mașini roșii de curse ale Scuderiei Ferrari.
 3. Roller coaster Formula Rossa se ridică la o înălțime maximă de 52 m, care este aproximativ egală cu înălțimea unei clădiri de 15 etaje.
 4. Formula Rossa exercită o forță g maximă de 4,8 g în timpul călătoriei. Acesta este motivul pentru care s-ar putea să vă simțiți lipsiți de greutate la anumite porțiuni ale călătoriei sau ca și cum ați fi tras în sus în alte momente. 
 5. Dacă nu te dai în Formula Rossa, poate încerci The height of thrill- Flying Aces – urcă la 63 de metri la o înclinație spectaculoasă de 51 de grade. Îți simți pulsul în cursă în timp ce zburați prin cea mai înaltă buclă de rollercoaster din lumeși atingeți viteze de până la 120 km/h. Inspirat de legendarul aviator „asul așilor”, contele Baracca, scalează 63 m la o înclinație spectaculoasă de 51 de grade, atinge 120 km/h și zboară prin cea mai înaltă buclă de rollercoaster din lume. La asta am spus PAS și nici pe Sophia, cel mai mare tartor, nu am lăsat-o.
 6. Dar nu am ratat Mission Ferrari – o experiență de tip rollercoaster 5D multisenzorial, plasată într-un sediu internațional de spionaj ultra-secret, inclusiv cu lansări de mare viteză, bucle inversate înapoi și prima cădere laterală de coaster din lume. Mi-a părut mai dur chiar decât Formula Rossa sau am intrat noi prea relaxați!
 7. În magazine multe atracții de cumpărat, cu brandul Ferrari. Am trecut repede pentru că eram pe finalul timpului alocat. Mi s-au părut puțin cam scumpe. De fapt, în acest parc prețurile mi s-au părut ceva mai mari la fotografii și în magazine. 

12 Lucruri pe care să le știi despre Moscheea Sheikh Zayed din Abu Dhabi

Am vizitat și marea moschee din Abu Dhabi. Trebuie să treceți pe acolo. Multă cultură, multă religie, grandios, impresionant.

@dancruceru

10 lucruri despre Marea Moschee 🕌din Abu Dhabi, un monument incredibil și copleșitor. Este cea mai mare din Emirate, găzduiește cel mai mare covor din lume, candelabre din aur și tone de cristale Swarovski. A costat mai mult de jumătate de miliarde de dolari, dar intrarea este complet gratuită!!! Un obiectiv de neratat, dacă ajungeți în zonă. #vacanta #happynewyear #2004 #taticooltravel #taticool #family #holidayswithkids #abudhabi #abudhabiinstagram #mosque #mosquesheikhzayed #travel #svarovski #sheikhzayed #taticool #dancruceru @Dan Cruceru @Dan Cruceru @Dan Cruceru #CapCut

♬ sunet original – Dan Cruceru

 1. Această construcție impresionantă – minune arhitectonică care te copleșește prin grandoare, detalii și sclipire a fost construită în 11 ani (1996-2007), fiind cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite și a opta cea mai mare din lume.
 2. Marea Moschee Sheikh Zayed acoperă o suprafață de teren de aproximativ 12ha. Doar construcția ei propriu-zisă se întinde pe o suprafață de 290m pe 420m. 
 3. Marea Moschee poate primi peste 40.000 de credincioși doar în sala principală,plus alți 7000 care pot fi găzduiți în spațiile intermediare.
 4. Moscheea este construită în intregime în marmură de Italia. Are 96 de coloane încrustate cu sidef, dintre care 24 principale, în interior și 1.084 în exterior. Mii de pietre rare și semiprețioase au fost utilizate pentru decoruri, unele încrustate în marmură. 
 5. Podeaua sălii principale de rugăciune este acoperită deun fabulos covor iranian lucrat manual, cu o suprafață de peste 6.000 de metri pătrați, cel mai mare covor din lume. Proiectarea lui a durat aproximativ 8 luni,  iar realizarea lui încă un an pentru înnodare (peste 39 de milioane de noduri în covor) și 2 luni pentru a-l muta și a-l așeza la loc înainte de a fi cusut bucată cu bucată. Cam 1.200 de muncitori au muncit la covorul care cântărește 35 de tone. Costul său fiind estimat la 8,5 milioane de dolari. 
 6. În interiorul moscheei, vei rămâne uimit de cele șapte candelabre imense aduse din Germania ce sunt făcute integral din cristale Swarovski. Cel mai mare candelabru de aici este al doilea cel mai mare candelabru din interiorul unei moschei și al treilea cel mai mare din lume! El cântărește 12 tone și este realizat din oțel inoxidabil și aur.
 7. Culoarea folosită pentru a face moscheea mai frumoasă este albulmarmurei de o calitate incredibilă.
 8. Construcția a costat 2 miliarde de dirhami sau 545 milioane USD. 
 9. Intrarea este gratuită! Noi am avut la dispoziție și transportul gratuit de la hotel la moschee, facilitat de hotel. Multe hoteluri oferă această variantă de shuttle bus.
 10. Înainte de a ajunge la moschee, trebuie să îți înregistrezi vizita aici: https://visit.szgmc.gov.ae/. Vei primi un QR cod pe care trebuie să îl arăți la intrarea în moschee.
 11. Accesul în Moschee se face printr-un mall cu magazine de suveniruri, parfumuri și cafenele, după o verificare de securitate și de vestimentație. Vei ajunge la moschee pe benzi rulante sau cu mașinile puse la dispoziție  de ei. 
 12. În timpul vizitei la Moscheea Sheikh Zayed, este important să respecți regulile și obiceiurile locale. Asigură-te că ești îmbrăcat adecvat, cu haine lungi și modeste, iar femeile trebuie să își acopere părul și să poarte o eșarfă sau un hijab.

Dacă v-a plăcut articolul, vă rog să-l dați mai departe și prietenilor. Sunt sigur că mulți părinți caută informații utile pentru locuri în care să meargă cu micuții lor.

Mulțumesc.