Sunteți părinți. 6 metode prin care puteți să vă mențineți relația “fierbinte”

sursa foto: http://www.legrc.org/
sursa foto: http://www.legrc.org/

Dacă îți pui relația pe primul loc, va da rezultate! Și merită să faci asta!

Toată lumea știe că gradul de intimitate dintre soți scade după ce intră în scenă copiii, dar, dacă îți stabilești relația ca prioritate, nu trebuie să se întâmple asta.

Când apare un copil, părinții trebuie să se acomodeze la noile solicitări fizice și emoționale care le sunt aduse de noul statut, cel de părinte. Copiii pot aduce multe provocări, nu sunt ușor de crescut (mulți dintre proaspeții părinți suferă cumplit din cauza lipsei somnului), timpul pentru intimitate și romantism se reduce și e important pentru cupluri să-și regăsească acest timp pentru a se conecta atât sexual, cât și emoțional.

Principalele două cauze care distrug atașamentul iubirii sunt neglijarea intimității fizice și neacceptarea diferențelor față de celălalt.

În cartea “Te iubesc, dar nu sunt îndrăgostit de tine”, Andrew G. Marshall spune că e posibil pentru cupluri să reaprindă sentimentele de iubire prin construirea unei înțelegeri mai bune a propriei persoane și a partenerului și prin construirea unei conexiuni mai puternice, mai pasionale.

Pentru asta trebuie să-ți pui mariajul pe primul loc, chiar dacă aveți copii. Iată șase modalități facile prin care puteți reaprinde flacăra.

  1. Plănuiți întâlniri interesante.

Încercați chestii inedite, lucruri pe care nu le-ați mai făcut: călătoria pe munte, rafting, lucruri care vă scot din zona de confort. Și încercați-le departe de copiii voștri. Adică escapadeeee!

  1. Plănuiți-vă timp doar pentru voi doi- fără copii.

Dacă nu o faceți zilnic, cei mici nu vor avea de suferit. Până și copiilor le place să-i mai lăsați în pace, câteodată. Și ei vor să se joace singuri cu jucăriile preferate.

  1. Rezolvați cu inteligență conflictele.

Nu adunați frustrări care vă pot distruge relația. Învățați să vă spuneți păsurile dar și să faceți compromisuri, astfel încât amândoi să aveți câte ceva de câștigat din lucrurile pe care vi le doriți.

  1. Intră în starea aia sexy.

Ia răsfață-te cu un masaj sau cu o noapte în oraș. Spune-i partenerului că îți dorești asta. Iar tu, bărbate, complimenteaz-o mai des, în loc să o critici că nu mai faceți sex atât de des. Flirtați. Creșteți tensiunea sexuală dintre voi. Creierul simte mai multă plăcere dacă “recompensa” vine mai târziu.

  1. Atingeți-vă mai mult.

Contactul fizic provoacă eliminarea de hormoni ai fericirii. Ținutul de mână, îmbrățișările, sărutările, atingerile provoacă eliberarea oxytocinei, care reduce durerea și provoacă o senzație de calm. Afecțiunea fizică reduce și nivelul de hormoni ai stresului, scăzând cantitatea eliberată zilnic de cortizol, hormonul stresului.

  1. Asigurați-vă că cei mici știu că relația dintre părinții lor este foarte importantĂ.

Sună simplist, dar, dacă îi convingi de asta, puteți petrece timp de adulți mai ușor, chiar cu acordul celor mici.

Să-ți stabilești o prioritate din mariaj va fi benefic pentru absolut toată lumea- pentru tine, pentru partenerul tău și chiar și pentru copiii voștri. Ca o căsnicie să dureze, e important să creați ritualuri zilnice precum un minim timp petrecut împreună sau ca gesturi de afecțiune fizică sau rezolvarea conflictelor într-o manieră sănătoasă.

Articol tradus și adaptat după Terry Gaspard, www.yourtango.com