Sconcs vs. bărbat cool. Cum să scapi de transpirație. Se aplică și doamnelor.

sursa foto: http://i.huffpost.com/
sursa foto: http://i.huffpost.com/

E nasol vara, o știm cu toții. Oricât te-ai strădui, cu oricâte antitranspirante ți-ai da, de la orice firmă, tot apar urme la subraț. Cel puțin așa e în cazul meu. Le-am încercat pe toate, inclusiv piatră de alaun. Nimic.

Măi și e al naibii de nasol când ești într-o întâlnire, te mai iau și niște emoții și apare transpirația la subraț. Dacă, dintr-o dată, mirosul de parfum fain e înlocuit de mirosul de sconcs e foarte nasol.

Și, doamnelor, mi-e teamă că și la voi se întâmplă asta uneori. Poate voi umblați cu stick-ul de subraț în poșetă, poate sunteți mai atente, dar, uneori, nici voi nu puteți evita transpirația urât mirositoare.

Chiar nu se poate face nimic? Ba da și pentru asta am cerut părerea unui specialist.

13606789_1165648423487217_7101826773011578059_n

Am întrebat-o pe Amalia, o bună prietenă și un medic estetician foarte șmecher. Ei la clinica Skinmed aplică, împotriva transpirației, tratament local cu toxină botulinică. Da, știu, pentru cei mai mulți bărbați, chestia asta pare SF, dar chiar funcționează.

Practic ți se fac câteva injecții la subraț și scapi garantat de transpirație. Există niște creme care îți sunt aplicate înainte de injectarea toxinei, astfel încât tu să rămâi leu și să nu plângi de durere ca un pisoiaș. Concret ți se face o mică anestezie locală.

Efecte adverse nu există, iar glandele sudoripare își reduc activitatea vreo șase luni. În toată această perioadă, tu nu mai transpiri și rămâi tot timpul un gentleman. Sau o doamnă elegantă, indiferent cât de cald e afară sau câte emoții ai.

Tratamentul funcționează inclusiv pentru zona mâinilor sau a tălpilor și necesită repetări măcar o dată pe an. Dar, dacă vei vedea cât de șmecher e, îți promit că te vei duce și a doua oară.