Ponturi ca să îmbraci copilul dimineața fără urlete!

Îmbrăcatul copilului dimineața poate fi un moment foarte tensionat. Vă grăbiți, copilul nu vrea să se îmbrace cu ce vrei tu, are propriile idei, e leneș, n-are chef să colaboreze la trasul dresurilor pe picioare…PLAY 😎▶️ 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

 

Ați trecut prin asta, sunt convins. Și, uneori, chiar ați țipat la copil să se potolească sau, mai rău, l-ați bruscat.

Vă înțeleg. Sunteți oameni, părinți ocupați, care nu știți cum să ieșiți mai repede din casă, ca să ajungeți la birou.

Totuși, momentul îmbrăcării copilului trebuie să fie unul plăcut, relaxat, de conectare între voi și el. Ăsta este drumul corect, nu cel cu smuceli, țipete și reproșuri.

Copilul nu înțelege că afară e mai frig ca în casă și, evident, se simte mai bine cu mai puține haine pe el.

Așa că uite cum facem noi. Nu spun că este o soluție magică, o soluție care merge la oricine. La noi funcționează, după ce am șlefuit-o după caracterele și gusturile proprii.

Și n-a mers de la început. Din contră, Sophia a mers o dată, la grădiniță, în pijamale. Daaa! Chiar așa, în pijamale. În ziua aceea, pur și simplu, nu a vrut să se îmbrace cu nimic, nu a colaborat deloc. Puteam să mă enervez rău! Dar… serios? Ce sens avea?

Am dus copilul la grădiniță în pijamale. Până la urmă, chiar nu era un capăt de lume.

După 5 minute, știți ce s-a întâmplat? S-a întors la mine și mi-a zis că vrea să o schimb. Toți copiii erau corect îmbrăcați de grădiniță și s-a simțit jenată. Și ghici cine a fost mare salvator, care se gândise să ia un set de haine cu el, în speranță că Sophiei îi va reveni mintea la cap?! Da, Taticool! Și am primit și îmbrățișări că am fost un tătic deștept și atent.

Iar, de atunci, Sophia n-a mai mers în pijamale la grădiniță.

5 ponturi despre cum convingi copilul să se îmbrace

  1. În dulăpiorul din care își ia hainele, trebuie să aibă doar hăinuțe potrivite vremii.
  2. Lasă-l să aleagă. Lasă-i impresia că alege. Alege dintre trei ținute propuse de tine. 
  3. Lasă-l să încerce, să experimenteze. Scoate-l pe balcon sau în fața ușii să simtă temperatura. Afară dacă vrea să-și scoată fesul, adu-i aminte cum s-a simțit când a fost răcit ultima oara.
  4. Lasă-l să se îmbrace singur și dă-i niște ponturi.
  5. Cronometrul! Dacă este o fire competitivă, provoacă-l. Vei reuși să fii gata în 5 min? Dacă da, vom avea timp mai mult în mașină să ascultăm muzica ce-ți place!
  6. PLAY 😎▶️ 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

Nu înfofoli copilul! Îmbracă-l cum te îmbraci și tu!

Fii deștept: dacă e un copil mic și îl plimbi în căruț, folosește accesoriile acestuia: huse de ploaie care fac efect de seră sau huse de iarnă, îmblănite. Așa copilul se va simți mai bine, va avea mai multă libertate în mișcări.

La final, haideți să vedeți cum a personalizat al meu băiat îmbrăcarea. Ca să vedeți ce le trece prin cap! PLAY 😎▶️ 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

 

Întreaga dezbatere de la Vorbește Lumea, mai jos.

PLAY 😊▶️ 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻