Pompa de sân. “Sfaturi” de la un bărbat! (P)

Coboară ușor treptele dintre etaje. Are în picioare sandalele alea de firmă pe care i le-am cumpărat din vacanța în Taormina. Sunt niște chestii mega fițoase, cu toc cui, care o fac să pară foarte înaltă. I se potrivesc perfect. E bronzată, relaxată, fericită, frumoasă. Și are niște sandale superbe. Cumpărate de mine. I-au plăcut din prima clipă. Și coboară treptele. Toc, toc, toc.

Mi-am adus aminte de imaginea asta. E din urmă cu vreo zece ani. Superbă imagine. 

Între timp, sandalele sunt depozitate alături de alți pantofi. Iar în casă se aude bâr, bâr, vrâm, vrâm. E 3 dimineața. Alăptează. Și chiar acum folosește pompa de sân. Pentru ambii sâni deodată, ca să câștige timp. E în pijamale, cu părul vâlvoi, e adormită. E mofturoasă. De o lună s-a transformat în stație mobilă de lapte. Pentru noul membru al familiei. Îi e greu. Și mie deopotrivă. Îl țin în brațe pe bebelușul “terorist” care nu doarme decât la sânul ei sau pe umărul meu. A adormit după o porție de sân și acum a lăsat-o pe maică-sa cu pompa.

Jur că imaginea asta mi se pare cel puțin la fel de frumoasă ca cea din urmă cu zece ani. Știu că o femeie nu poate compara o pereche de sandale de fiță cu o pompă de sân. Nu are cum. Dar, pentru întreaga familie, momentele sunt la fel de importante. Primul a dus la căsnicia nostră, al doilea la rodul iubirii noastre.

Și, la fel ca perechea aceea de sandale, tot eu i-am cumpărat și pompa. M-am documentat. Am citit o grămadă. Și am experiență.

Nu de alta, dar, în urmă cu șapte ani, la Sophia, mi-a dat cu pompa de cap. Da, pompa de sân a ajuns în capul meu, la propriu. Pe atunci, la primul copil, eram entuziasmat și cam atât. Nu aveam expertiză. 

Așa că am cumpărat cea mai cunoscută pompă de sân de pe piață. Dar… nu era potrivită pentru fizionomia ei. Nu a reușit să extragă nici măcar o picătură. S-a chinuit câteva ore cu ea, nimic. Tensiunea a crescut, copilul urla, a mea nu avea suficient lapte. Nervi. 

Am plecat de urgență la farmacie și am returnat pompa. Am luat alta. Mai puțin cunoscută, dar mai potrivită pentru ea.

Acum, la șapte ani distanță, am căutat să nu mai trec prin tensiunile acelea. Am căutat sandalele alea fițoase în noua pompă de sân. Cu display LCD, cu viteze multiple, cu masaj. O pompă care să ofere mobilitate, să fie ușoară, dar puternică, inclusiv pe baterii. Să o poată folosi și pe treptele dintre etaje. Cu două aspirări simultane, în două biberoane distincte. Pentru a elimina timpul pierdut. Cu dimensiuni diferite pentru cupe. Pentru orice tip de sân.

Și așa am ajuns la pompa asta. Nu îi aduce aceeași fericire ca o pereche de sandale de fiță, dar îi oferă liniștea și confortul de care are nevoie o femeie ce alăptează. 

Dincolo de sandale, metafore, imagini, sfaturile mele sunt simple. Și, dacă îmi permiteți, vi le ofer din experiența cu cei doi copii. 

Ce ar trebui să știi înainte să cumperi o pompă de sân

  • există o sumedenie de modele, atât manuale, cât și electrice
  • pompele electrice sunt mai scumpe, dar mai utile pentru mămică. Îi asigură un plus de confort.
  • e bine ca pompa electrică să aibă și opțiunea de setare a vitezei de mulgere, astfel încât mămica să-și poată alege varianta potrivită ei.
  • ideal ar fi ca pompa de sân să fie însoțită de cât mai multe accesorii, inclusiv rezervoare de depozitare a laptelui muls.
  • toate elementele pompei trebuie să fie sterilizabile. Fiți atenți la acest aspect, e nevoie de foarte multă igienă pentru nou născut.
  • cupa pompei trebuie să se potrivească sânului mamei, să facă un vacuum perfect. Nu veți afla dacă este bună, decât după ce o cumpărați. Așa că e bine ca, în pachet, să existe mai multe dimensiuni de cupe sau să discutați cu vânzătorii în prealabil despre dimensiunea sânilor dvs.
  • funcția de masaj e un bonus pe care orice mămică îl merită. Stimulează lactația.
  • căutați ca pompa să funcționeze și pe baterii sau pe acumulatori. Astfel încât mămica să nu fie blocată lângă o priză. Pompa noastră are acumulatori cu o autonomie de 2 ore și jumătate.
  • dacă pompa are funcție de dublă extragere, atunci e ce trebuie. Mămica scapă mult mai repede dacă își mulge ambii sâni în același timp.

Pompa pe care o folosește soața se numește Spectra 9+ și este aleasă de mine. Nu este foarte cunoscută, dar e exact ce trebuie. Dincolo de faptul că îndeplinește toate cerințele de mai sus, este silențioasă, nu trezește toată casa. Are funcție de memorie astfel încât mămica să aibă imediat setările potrivite pentru ea.

N-am făcut și eu un video dintr-ăsta. Cred că soțul trebuie să fie alături de mămică, să fie implicat, să o ajute. Dar… până la un punct. 🙂 Punctul ăla în care doar compară. De ex: pompa de sân cu ceva drag. Cu o pereche de sandale. Cu toc cui. Înalte. Foarte înalte. Încălțate de niște picioare bronzate. Frumoase. Hai că vine iar și vremea noastră! Ne întoarcem noi în Taormina. Cu cărucioare după noi, dar ne întoarcem. 🙂