Pasiunea de a colecționa “timbrele” de azi

IMG_3579

Când eram copil, eram un mare colecționar. Adunam tot ce-mi cădea în mâini, de la timbre, la surprizele de la guma Turbo și până la capace de bere.

Nu știu de ce făceam asta.Poate pentru că, în perioada Epocii de Aur, nu aveam mai nimic și, prin colecțiile astea, credeam că am mai multe. Sau, pur și simplu, pentru că îmi descoperisem un hobby.

După 30 de ani, în micul apartament din Focșaniul natal, încă mai pot găsi urme ale pasiunii mele. Mama a pus bine colecția de timbre. E singura care a reușit să rămână intactă. Am vreo 1000 de timbre, aranjate frumos în 3 clasoare.

Poate că acum chiar valorează ceva. Cine știe. Cu siguranță, însă, valorează mai puțin decât credeam eu că valorează, copil fiind. Pentru că, pentru mine, erau inestimabile. Chiar și dublurile mi se păreau imposibil de vândut. Erau ale mele, primele mele proprietăți, primele mele investiții de capitalist, care nici nu știa ce înseamnă asta, fiind înconjurat doar de simbolurile comuniste.

IMG_3592

Acum, colecționez zâmbete. Pe ale fiicei mele, pe care încerc să o fac fericită, în fiecare moment. Și pe care o învăț că e bine, la rândul ei, să colecționeze “timbrele” de azi- albume cu tot felul de abțibilduri cu personaje din desene animate.

Mergem împreună, le căutăm, le cumpărăm și ne milogim, la propriu, de vânzătoarele de la casele de marcat să ne “scape” și nouă două- trei pachețele în plus. Ne umplem de bucurie imediat ce punem mâna pe ele. Sophia chiar își pune în aplicare farmecul de copil, îi zâmbește larg doamnei de la casă și o roagă să-i dea cartonașe. E singurul om cu care are atât curaj, de a-i vorbi deschis. Cu ceilalți e destul de timidă și evită să se bage în vorbă cu străinii. Dar când vine vorba de cartonașe, nu se lasă până nu le obține. Am învățat-o asta și ei îi place teribil de mult.

Știți cât de frumoasă este nerăbdarea de a deschide plicurile cu abțibilduri și a le descoperi conținutul? Amândoi suntem ca doi copii și de abia așteptăm să ajungem acasă pentru a vedea ce abțibilduri ne-au picat pentru albumul nostru. Șerifa strigă la noi să cărăm întâi plasele de cumpărături, dar noi suntem doar cu gândul la abțibilduri.

Și, cu albumul pus pe masa din sufragerie, Sophia începe să deschidă pliculețele. Întotdeauna o las pe ea să le desfacă, deși nerăbdarea mea e la fel de mare ca a ei. Dar ea este, de fapt, copilul dintre noi doi și are prioritate.

Le desface pe toate și apoi începem să le căutăm pozițiile în album. Și, Doamne, ce bucurie trăiește când descoperă că tocmai a găsit un abțibild care îi lipsea. Nici la dubluri nu se supără, pentru că le va schimba cu colegii de la grădiniță sau de prin cartier. Asta este o altă frumusețe a colecționării. Poți schimba dublurile cu alți colecționari. Socializezi, zâmbești, negociezi și îți completezi colecția.

IMG_3586

Deci da, noi colecționăm și facem asta împreună, ca niște momente foarte faine tată- fiică, un timp de calitate petrecut cu adevărat împreună.

Ultima colecție de care ne-am apucat este cea creată de Lidl- personajele din Epoca de Gheață. Mai ales că Sophi a văzut filmele, îi place enorm să-i descopere în pachețele pe Manny, Sid, Diego sau Scrat- veverița buclucașă, așa cum o descrie ea.

De fapt e o întreagă nebunie creată în jurul acestor personaje, zarvă de care ne-am lăsat și noi cuprinși pentru că personajele chiar sunt foarte frumoase și pozitive.

La Lidl, găsiți o serie întreagă de produse Ice Age, de la caiete, la creioane și la haine pentru copii și până la supremele pachețele cu abțibilduri. La cumpărături de câte 50 de lei, primiți 4 abțibilduri.

kw28_ice_age_evenimente

Pentru că vreau să-l fac pe copilul tău să zâmbească, eu îi voi oferi gratuit unui micuț albumul pentru abțibilduri și câteva zeci de pachețele “misterioase”. Ce trebuie să faci:

  • scrie-mi, într-un comentariu la articolul din blog, ce-ți plăcea ție, părintele de azi, să colecționezi când erai mic. Dă-mi o poveste frumoasă.
  • După o săptămână, eu voi anunța câștigătorul- comentariul care mi-a plăcut mie cel mai mult.
  • Îi voi da un mesaj câștigătorului, îi voi cere datele de livrare și îi trimit premiul. E un concurs foarte simplu.
  • Atenție!!! Când îmi lași un comentariu, te rog să treci o adresă de mail valabilă, astfel încât să pot lua legătura cu tine, dacă vei câștiga.

Așadar, spor la povestit!

PS: Dacă v-ați apucat deja de colecționat abțibildurile astea, am și eu niște dubluri pe care sunt dispus să le dau la schimb cu abțibilduri care nouă ne lipsesc. Dublurile au numerele: 24, 27, 55, 70, 89, 117, 121, 122, 130, 132, 142. Dă-mi un mail pe contact[@]taticool.eu și stabilim cum facem schimbul. Serios vorbesc! 🙂