Paradoxal, am avut o experiență tare plăcută cu taxiul!

Taxiurile- mașini de care cauți să te ferești cât mai mult în trafic. Pentru că șoferii merg ca nebunii, nu respectă nicio regulă și sunt agresivi.

Cursele cu taxiul- niște momente oribile, zeci de minute petrecute într-o companie neplăcută, dezagreabilă complet.

Din toate aceste motive, la un moment dat, ai ales să nu mai folosești taxiul. Ca și mine, de altfel. Când mergem pe la vreo petrecere, soață-mea conduce, căci ea nu consumă nimic. Iar, dacă e musai să lăsăm mașinile acasă, apelăm la altfel de transportatori. Dar nu la taxi.

Dar, datorită ție, și mie, și multora ca noi, lucrurile se schimbă. Se schimbă în bine.

De exemplu, mi-a plăcut experiența cu aplicația Star Taxi. Au o campanie “Book a ride with Santa Claus”, pentru copii și părinții lor, o campanie pe care am testat-o aseară. Cu ocazia Crăciunului, compania a pus la dispoziție câteva taxiuri, care te iau de acasă și te duc la animația Coco, la Mega Mall. Ai cursa și biletele la cinema din partea casei!!! Un gest de apreciere și fidelizare cu ocazia sărbătorilor. Fain, nu? Iar animația e bestială. Deși, inițial, fiică-mea nu prea avea chef să stea în fotoliul cinematografului, după doar câteva minute a fost cucerită. A văzut tot filmul super captivată!

Așa că aseară, taxiul lui Moș Crăciun a parcat în fața casei noastre. Înainte, i-am spus Sophiei că domnul îmbrăcat în roșu e doar ajutorul lui Moș Crăciun (ca să nu bulversăm copilul, care știe clar că moșul vine în noaptea dintre 24 și 25 decembrie și că îi va lăsa un cadou sub brad).

Chiar și așa copilul era super entuziasmat. “Cum adică taxiul lui Moș Crăciun? Și cine conduce? Chiar Moș Crăciun? Și ne pune colinde în mașină? Și cântăm cu toții? Și, totuși, îmi dă și un cadou? Chiar dacă e doar ajutorul Moșului?”

Da, exact așa a fost, exact cum și-a imaginat Sophia. Doar că Moșul a stat cu noi în spate, iar mașina a fost condusă de un elf. Așa că am putut povesti cu Moșul pe îndelete. Am mers cu taxiul până la cinema, am râs, am glumit, fiică-mea l-a înnebunit cu întrebările despre reni, despre cadouri, despre Laponia. Iar omul a răspuns cu calm și bucurie și cu bunătate. Pentru că era ajutorul lui Moș Crăciun și nu putea fi altfel decât bun.

Iar nouă ne-a plăcut tare mult de el. La finalul cursei, Sophia l-a și pupat. Nu face asta decât cu oamenii care îi plac mult, mult.

Și am văzut cum, măcar de Crăciun, cursa cu taxiul poate fi civilizată, ba chiar superbă. Și nu nu s-a mai grăbit nimeni, elful nu a bruscat accelerația și frânele, toată lumea și-a păstrat zâmbetul pe buze, am conversat, ne-am simțit bine.

Cei de la Star Taxi promit, însă, că nu doar de Crăciun vor avea aceeași calitate! Cel puțin în privința lor, promit că tot anul va fi la fel, în fiecare zi. Așa că, până la proba contrarie, vă invit să le folosiți aplicația. Vezi profilul șoferului, vezi exact când ajunge mașina, îi faci o recenzie după cursă. Sunt profi la capitolul ăsta!Și mă gândesc că, în perioada asta de petreceri și bucurie, nimeni nu are chef să se enerveze cu lipsa locurilor de parcare. Așa că, din câteva click-uri pe aplicație, rezolvi problema. Pentru că timpul petrecut alături de cei dragi e cel mai important, e cel care contează cu adevărat.

Sărbători cu bucurie, oameni faini! Și, de Crăciun, vă rog să fiți mai buni! Chiar și cu taximetriștii!