Nația care se târăște în genunchi pentru un „puțin mai bine”

sursa foto: perfecte.ro
sursa foto: perfecte.ro

 

Copiii care sunt azi în școală sunt speranța noastră, sunt viitorul nostru. În ei, vor fi soarta noastră și șansele de a avea o societate mai bună.

Noi am fost o generație fără orizonturi, debusolați într-o perioadă continuă de tranziție. Părinții noștri- oameni cu capul plecat, apăsați de interdicțiile comuniste.

Dar ei, copiii noștri, ar trebui să crească liber, să crească frumos și cu mentalități de învingători. De lideri care vor să rupă barierele, care să inoveze și să descopere BINELE. Pentru ei și pentru noi toți, bătrânii lor.

Dar cum să descopere binele, cum să evolueze, cum să devină lideri, când ei sunt puși să se târască în genunchi pentru „PUȚIN MAI BINE”? Și, mai ales, când ei înșiși acceptă o astfel de situație?

Știți cazul profesorului de la Colegiul Tudor Vianu? Vi-l relatez eu pe scurt: domnul respectiv și-a invitat elevii să se târască în genunchi pentru un punct în plus la medie. Iar unul dintre elevi a și acceptat. Profesorul și-a ținut cuvântul și i-a dat punctul.

Ești o jenă a sistemului de învățământ, domnule profesor! Și crede-mă e un termen foarte decent pe care îl folosesc, blocându-mi toate celelalte cuvinte pe care ți le-aș spune în calitate de părinte.

Cum poți să aplici astfel de metode? Cum poți măcar să te gândești la ele?

Nu înțelegi că, pe copiii ăia, i-ai nenorocit? Că, prin gestul tău, le-ai omorât toate idealurile, orice inițiativă, orice dorință de căutare a BINELUI?

Degeaba se străduiesc părinții ca mine să le deschidă copiilor ferestre spre viitor. Degeaba încercăm noi să le oferim copiilor noștri șanse. Pentru că dăm de cadre didactice ca tine, domnule profesor. De oameni care le închid ferestrele astea în nas și care îi pun să se târască pentru un amărât de punct în plus.

Ne omori viitorul, profesore! Ne ucizi copiii înainte să se nască! Îi transformi în umiliți, în oameni cu capul plecat, în viermi!

Ai copii, domnule profesor? Sau nepoți? Căci, la cum îi înveți, atunci când vei fi bătrân, te vor pune să te târăști în genunchi pentru o cană cu apă. Dar ai merita-o din plin.

Cred, însă, că bătrânețile tale nu interesează pe nimeni, în acest moment. Ci doar demisia, dispariția ta din sistem, stârpirea ta exact ca a unui gândac. E tot ce meriți!

Voi ce i-ați transmite domnului profesor?

*** Ți-a plăcut articolul, dă-i SHARE să-l citească toată lumea.

*** Poate te interesează și „Cum ne motivăm copiii să studieze. 3 pași de urmat”.