N-am timp de pierdut. Așa că până și constatarea în caz de accident o fac de la distanță. (P)

În 20 de ani de șoferie, n-am făcut măcar un accident. Da, n-am lovit pe nimeni. Sunt tare, nu? Chiar mă mândresc cu asta.

Dar m-au tamponat alții. Unii mai aiuriți ca mine. Sau mi-au sărit pietre în caroserie sau în parbriz.

Deci n-am scăpat de cozi la constatări. Sunt sigur că știți despre ce vorbesc. Nu cred că există șofer, bărbat sau femeie, care să nu fi trecut pe la măcar o astfel de coadă. N-ai cum!

Cum a fost experiența? Nașpa, nu? Stat în soare sau în frig, pierdut timp, deși nu e vina ta, completat dosare. Dai și examenul la desen în astfel de momente. Schițele alea sunt ceva….

Mda, nu e bine, clar nu sunt de vizitat centrele astea de constatări.

Tocmai de aceea, trebuie să vă povestesc despre serviciul Video Asist, valabil împreună cu asigurarea Casco de la Groupama. Măi oameni buni, nu mi-a venit să cred!

Avizarea daunelor se face online!!!

Cât de tare poate fi chestia asta? Ai incidentul, intri pe site, faci programare pentru momentul în care ai ceva timp liber si, fix la ora stabilită, te sună un operator. Totul se face prin videocall, printr-o aplicație a asiguratorului. Și te pune să pozezi mașina și actele ei, dar mai ales daunele. Faci pozele și asta e tot.

Operatorul completează pentru tine actele, la final îți dă un raport și verifici dacă e totul ok.

Am testat această aplicație în mijlocul Pieței Constituției. N-am mers un kilometru trimis aiurea, n-am pierdut decât vreo câteva minute și asta a fost tot. Operatorul respectiv mi-a dat până și indicații de regizor, ce și cum să-i pozez cât mai bine.

Jos pălăria pentru omul ăla! Și pentru serviciul de la Groupama, care chiar m-a dat pe spate.

Dar lucrurile nu se opresc aici.

Poți avea Casco Gradual

Adică plătești o poliță fix doar pentru nevoile tale. Dacă tu crezi că nu-ți va fura nimeni mașina, poți să nu o asiguri pentru asta și rămâi doar pentru incidentele clasice. Sau, dacă îți ții mașina în garaj, clar nu va fi victima vandalismului. Așa că n-ai nevoie să plătești și pentru asta. Uite aici mai multe detalii.

În plus, de la an la an, dacă n-ai incidente, valoarea poliței scade.

 Asigurarea pentru locuință

Toate cele de mai sus sunt valabile și pentru polița facultativă pentru locuință. Iar ăsta este un subiect la care ar trebui să ne gândim din ce în ce mai serios. O țeavă spartă poate fi doar una dintre probleme. Nu mai vorbim de un cutremur.

Ideea e că poți face constatarea unor astfel de pagube fix la fel ca la mașină. Din casă, fără să te duci la vreun centru de daune, fără să completezi nu știu câte formulare. Totul prin videocall. Rapid, fără timp pierdut aiurea.

Cam așa zic eu că ar trebui să arate o poliță Casco. Să fie mult mai mult decât niște promisiuni, să vină real cu servicii în sprijinul clienților! În secolul vitezei, doar așa trebuie să fie!