Mulțumesc statului că voi mai cheltui niște bani din buzunar. Acum de Ziua Bărbatului

sursa foto: ww.worthview.comsursa foto: ww.worthview.com

Gata, fraților, acum chiar suntem egali cu ele! Că era vai de noi până acum! 1 martie, 8 martie, ziua ei, ziua copilului, Valentine’s Day, Dragobete, Paște, Crăciun, ziua căsătoriei, multe, multe zile pentru ele cu cadouri. Și pentru noi nimic!

Noroc că l-a lovit egalitatea de gen pe nu știu ce parlamentar și gata: avem și noi ziua noastră, a bărbaților. Că afară era de multă vreme stabilită, numai la noi nu! Și nu trebuie să fie și românul în ton cu moda occidentală?!

Eu am, totuși, câteva nemulțumiri, câteva lucruri împotriva acestei zile. Eu cred că nu aveam nevoie de așa ceva, sincer.

Iată și de ce:

  • pentru că e toamna târziu. 19 Noiembrie e o zi, de obicei, nasoală din punct de vedere termic în România. Adică faza cu ieșitul la o bere cu băieții la terasă nu ține. E frig!
  • ziua asta a fost inaugurată în 1999, în Trinidad și Tobago. Iar, la ăia, e probabil cald și bine în noiembrie. Deci la ei merge cu terasa plină cu bere, la noi nu.
  • din acest punct de vedere, 5 mai, ziua bărbatului stabilită de un producător de bere, e mult mai cool.
  • pentru că, probabil, voi primi un cadou din partea nevestei. Simbolic, dar, nu-i așa?, gestul contează. Iar ea va avea un argument în plus, prin care să-și justifice cadourile pe care și le face singură. Care nu sunt, însă, simbolice. Dar, altă vorbă spune că banii nu aduc fericirea!
  • pentru că va trebui să cumpăr, la rândul meu, măcar un tort și o șampanie pentru familie. Nu-i așa? Doar e ziua mea. Alți bani, altă distracție.
  • pentru că unul dintre obiectivele internaționale ale acestei zile este concentrarea asupra sănătății bărbaților. Serios? Nu-mi trebuie, sunt bine. Poate ar fi fost mai interesantă „Ziua bărbatului fără nevastă”, iar statul să suporte fiecărei femei, care pleacă de acasă cu copii cu tot, un sejur prin țară. Așa poate, într-adevăr, bărbatul ar fi avut un motiv de petrecere!
  • Pentru că, serios vorbind, țara arde și baba se piaptănă! Sunt atât de multe legi proaste sau lacune legislative, încât legea asta mi se pare bomboana de pe colivă.

Uite aici, de exemplu, o problemă gravă pe care parlamentarii ăștia ar fi putut să o bage în seamă: vizele de flotant pe care trebuie să le cumpere părinții ca să-și poată da copiii la școala dorită.