Gânduri mari de la oameni mici

Mă gândeam la ce îi trebuie copilului meu ca să fie fericit. Ca părinte responsabil și adult trecut din viață, mi-am răspuns că foarte multe. Haine, servicii medicale, hrană de calitate, multe, multe lucruri. Și, evident, dragoste din partea părinților.

Poate că așa este, poate că nu. Poate că un copil găsește fericirea în lucruri extrem de simple. Așa cum a descoperit-o „zgâtia” de fiică-mea în plăcerea de a-și întinde prin toată casa cariocile, planșele de desenat, animalele de pluș și alte jucării.

Sau poate că Sophia a descoperit fericirea în lucruri simple, tocmai pentru că le avea pe toate celelalte. Părinți iubitori, educație de calitate, atenție, îngrijire.

Ei bine copiii din Nepal nu mai au nimic. Și sincer nu cred că niște carioci întinse pe podea îi pot încânta prea mult, în condițiile în care acoperișurile școlilor lor nu mai există ca să le protejeze podelele de soare.

Niște copii care au totul, de aici din România, la fel ca Sophia mea, s-au gândit să-i ajute. Să le dea din totul lor măcar ceva. O școală nouă, de exemplu. Ar fi un pas înainte, nu-i așa? Un copil să-i dea altui copil orice e mare lucru.

Dar, pentru construirea unei școli, e nevoie de bani, iar banii îi fac… adulții. Așa că ia-ți copilul la petrecerea de mâine, și plătește măcar un bilet. Cei mici se vor distra, tu te vei simți mai bun, iar cei mici din Nepal vor avea, poate, o nouă șansă.

Uite detaliile mai jos:

Scrisoarea copiilor ACORNS

Copiii din Nepal au nevoie de noi și numai împreună îi putem ajuta!

Sunt peste 2 milioane de copii în Nepal care au nevoie de ajutorul nostru și aproximativ 5000 de școli au fost distruse complet de cutremure. Chiar dacă nu cunoaștem exact semnificația acestor cifre, ne dăm seama că sunt foarte mulți copii nepalezi triști care așteaptă să îi ajutăm. Noi, cei 80 de copiide la grădinița și creșa ACORNS, alături de educatori, părinți și prieteni, vrem să îi sprijinim să se întoarcă la școală cât mai curând. Numai așa pot trece peste suferință, pot reintra în normal și numai așa pot spera la un viitor frumos, la care au tot dreptul.

Venițialături de noi, ajutați-ne să răspândim vestea proiectului nostruși, astfel, vom reuși să le facem o bucurie prietenilor din Nepal!

Pe 20 iunie, sub umbrela ”Împreună pentru copiii din Nepal”, organizăm o petrecere cu specific britanic în marea și frumoasa noastră curte de la grădiniță (strada Popa Soare, nr. 63, sector 2, București) în cadrul căreia ne-am propus să strângem cât mai multe fonduri pentru copiii din Nepal. Avem alături parteneri de seamă de la British Romanian Chamber of Commerce (BRCC), Netherland Romanian Chamber of Commerce NRCC, The Diplomat, Crowne Plaza, Itsy Bitsy și copilul.roși vă așteptăm și pe voi, să fim împreună pentru copiii din Nepal.

Avem între 1 și 6 ani și poate vă întrebați cum vom reuși să strângem banii și cum îi vom trimite în Nepal. Banii vor fi adunați de la companiile partenere și de la adulții care vor plăti biletul de intrare la petrecerea noastră, de la cei care vor cumpăra obiectele pe care noi le-am realizat în această perioadă în grădiniță și vor licita pentru premiile oferite de sponsorii noștri. Toți banii strânși vor fi livrați către alpinistul Alex Găvan care, prin parteneriatul cu organizația Kharuna-Shechen, îi va trimite în Nepal.

Vă așteptăm pe 20 iunie, de la ora 10.30 la ACORNS Great British Garden Party să ne jucăm, să ne bucurăm și să facem un bine copiilor care au nevoie de noi! Cei care nu pot ajunge pot ajuta prin donații direct AICI .

Vă așteptăm alături de noi să creștem împreună mai buni, mai curajoși și parte dintr-o mare familie, fără granițe, dar cu aceeași dorință a-i ajuta pe copiii din Nepal să își recapete zâmbetele!

Cu zâmbet, elan și determinare,

Copiii ACORNS