Fiică-mea are cinci iubiți și eu n-am nimic împotrivă!

La cinci ani și puțin, Sophia s-a căsătorit de vreo trei ori, a divorțat tot de atâtea și, în prezent, are vreo cinci iubiți. Iar eu n-am nimic împotrivă!

Dar nu am înțeles de la început. Ba chiar începusem să mă antrenez ca orice tată de fată cu pretendenți la ușa lui. 🙂

Acum, însă, mi-e clar. De fapt, chiar glumesc pe seama ei, așa cum v-am mai arătat, uneori, în clipurile pe care le filmăm în mașină.

Glumesc, mă amuză declarațiile ei de dragoste pentru că am înțeles că toți cei pe care îi iubește sunt, de fapt, prietenii ei. Îi iubește pe Patrick, pe Vlad, pe George, dar și pe Eliza și Demetra. Și ar vrea să se căsătorească cu toți, să se mute cu ei și să trăiască împreună. Ba chiar să facă și copii.

Căci așa știe ea că e dragostea. Ne-a văzut pe noi, părinții ei, și asta știe la vârsta de cinci ani. Nu face diferența între prietenie și iubire, iar despre relații amoroase chiar nu poate fi vorba, Slavă Domnului!!!

Una peste alta, Sophia are foarte mulți prieteni. În cartier, la grădiniță, la balet sau la canto. Am învățat-o de mică faptul că e bine să fie sociabilă, să se înconjoare de prieteni și să fie bună cu ei.

Mai ales bună și tolerantă! Aici mai avem de lucrat, mai ales că vă spuneam că a divorțat de vreo trei! 🙂 Da, de acei prieteni care au supărat-o mai tare. Se mai întâmplă și incidente, mai ales atunci când vine vorba de împărțit jucării. Niciunui copil singur la părinți nu-i este ușor să împartă jucăriile, să-și dea din brațe chiar plușul preferat.

Dar, cu discuții dese, seara, înainte de culcare, în care analizăm supărările și bucuriile ei de peste zi, Sophia reușește să înțeleagă că prietenii trebuie acceptați așa cum sunt. Pentru că și ei o acceptă pe ea exact cum e ea. Și pentru că așa e bine să fie în viață, dacă vrem să legăm amiciții pe termen lung, prietenii adevărate.

Despre prietenie este vorba și într-un nou desen animat de la Disney. ZhuZhu este o poveste educativă a aventurilor extraordinare a cinci prieteni: micuța Frankie și patru hamsteri vorbăreți cu care ea împarte camera și care îi sunt cei mai buni prieteni.

Frankie este o fată foarte energică, iar hamsterii ZhuZhu trebuie să fie mereu pregătiți să țină pasul cu ea. Pentru a-i ajuta în misiunea lor în căutarea distracției, animăluțele au construit un tub/sistem de căsuțe care le pot transporta din casa familiei în aproape orice locație din oraș într-o clipă. Și de aici începe aventura celor cinci minunați eroi și prieteni, înainte de toate.

Una peste alta, ZhuZhu mi se pare o animație din care copiii noștri au multe de învățat despre prietenie, bunătate și acceptarea celor din jur. Așa că vi-l recomand cu drag. Se difuzează începând cu 13 martie, în fiecare zi, de la ora 20.00, pe Disney Channel. Vizionare plăcută!