Doamnelor, vreți un cadou de expulsie?

sursa foto: https://gooddler.wordpress.com
sursa foto: https://gooddler.wordpress.com

Idee apărută în SUA și promovată intens de Kim Kardashian, care, la nașterea celui de al doilea copil, și-a dorit (DECÂT) un colier în valoare de 1 milion de dolari.

El: N-am baaaaani! N-am baniiii! Nu mai am de unde!!!! Am plătit spitalizarea, controalele la medic, am plătit naștereaaa! Am cumpărat pătuț! Și cărucior! Și pompă de sâni! Și sterilizator de biberoane! Și aia și aia! Chiar nu mai avem bani! Vrei și cadou de expulsie! Las-o naibii, chiar nu mai avem bani!

Ea: Iubi, tu nu auzi că nu nasc până nu-mi iei cadou de expulsie?! Nu nasc și gata! Știu că mă iubești mult!

El: Te iubesc, dar nu mai am bani! Chiar nu naști? Hai să o vedem și pe asta! Nu te cred în stare!

Ea: Nu nasc! Auuu, mooor! Nu nasc! Doamne, ce dureri! Aoleeeeu! Moor! Ia-mi cadouul că mor! Tu nu înțelegi că așa trebuie! Că asta e moda! Și că trebuie să fie și foarte scump! Nu înțelegi? Văleu ce dureri! Vreau cadou de expulsieeee!

El: Auzi, știi ceva? Eu mă duc să beau o bere cu băieții. Cică trebuie să fac cinste. Când te hotărăști să naști, dă-mi și mie un sms. Știi tu, să desfacem și șampania!

Cam așa s-ar purta, în România, o discuție între soț și soție pe tema cadoului de expulsie.

În SUA, cică e mare fiță. Mulți dintre cei care adoptă ideea le fac asemenea cadouri soațelor chiar în momentul nașterii. Și cadouri foarte scumpe, chiar: diamante, mașini, lucruri extrem de scumpe.

Mă întreb cât de mult apreciază o femeie un diamant când e plină de sânge și de placentă? Sau ce mare bucurie e în familia aia la vederea diamantului chiar în timpul nașterii? Oare mai mare decât nașterea în sine? Oricum copilul ăla e murdar rău, în comparație cu diamantul.

În România, nu cred că e o idee realistă.

Bine, s-ar putea să găsim vreo doi, trei adepți după publicarea acestui articol, oameni cu foarte mulți bani, care ar accepta orice de la „Iubita” lor. Până la urmă, dacă au investit deja în ea milioane, ce mai contează vreo sută de mii pe o mașină scumpă?! Așa că, față de aceștia, îmi cer scuze de pe acum că le-am făcut gaură în buget scriind despre asta.

Dar larga majoritate va refuza ideea cadoului de expulsie. Nu pentru că doamnele nu și l-ar dori. Până la urmă e un cadou în plus, fie el și simbolic. Regula spune, însă, că „atenția” trebuie să fie scumpă. Și aici va pica ideea.

Mai e și problema că nașterea capătă o valoare materială.

Deși ea ar trebui să fie cel mai frumos moment, copilul să fie cel mai neprețuit cadou pentru cuplu, dintr-o dată, boțul ăla de om intră în concurență cu un diamant. Hm, mie îmi sună ca o propunere cel puțin ciudată. Dar, eu sunt bărbat și gândesc ca atare.

În plus, larga majoritate a bărbaților este mai deșteaptă decât Kanye West. Sau măcar mai pragmatică. Și, cu siguranță, mai săracă.

Așa că eu zic să rămânem la florile clasice- cadoul de după naștere. Și la dragostea noastră nemăsurată, stimate doamne!

Dar, destule a vorbit un bărbat despre cadoul de expulsie. Hai să vedem ce zic doamnele!

Stimate viitoare mămici, vă doriți un cadou de expulsie?