De Dragobete, n-am timp de fete!

ValantinesDay-591

photo credit: cel mai cool fotograf

Câteva lucruri punctuale, clare și fără artificii:

  • E bine că există sărbătoarea asta. Să mă lase „haterii” care se bat cu pumnul în piept că n-au nevoie de o zi a iubirii, că ei se iubesc în fiecare zi. Aloo, domnii mei, vă spun eu: mai uiți! Nu să iubești, ci să îi acorzi o „atenție”. Adică o floare. Iar Dragobetele îți amintește că trebuie să faci chestia asta. Și cu asta basta. Tu te-ai oprit azi la o florărie?
  • Mai e și chestia cu tradițiile românești. Măcar uneori să ne amintim de ele.
  • Sărbătoarea asta ar trebui să fie doar în week-end. Cel puțin pentru mine. Am o zi atât de plină, încât capul mi-e vraiște, stomacul gol, deși a trecut bine de prânz, iar degetele alunecă pe calculator la repezeală, că mai am 1500 de lucruri de făcut până seara. Deci nu prea am timp să mă gândesc la Dragobete. Cu chiu cu vai, am reușit să iau două floricele de la florăria din colț și sper să fiu iertat. Deși, în alți ani, eram mult mai atent. Aveam, însă, și mai mult timp liber.
  • Dragobetele înseamnă dragoste în doi. Nu doar bărbatul către femeie. Deci, mă aștept să primesc și eu o ciocolată, măcar, pe seară. Ai auzit, Șerifo?
  • Mai nou, și fiică-mea sărbătorește Dragobetele. Știe exact ce înseamnă, s-a bucurat când a primit floricele, m-a pupat și mi-a mulțumit. Are doar 4 ani și jumătate.
  • Problema cea mare: fiică-mea are un iubit. Individul ăsta, puștiulică ăsta macho, căruia îi voi mânca urechile cât de curând dacă persistă în sentimente, a așteptat-o pe fiică-mea azi, la grădiniță, cu o inimioară din pluș!!! Noroc că am fost inspirat să o țin pe Prințeasă acasă, toată săptămâna. De răceală, nu de dragoste. Așa că azi a ratat momentul de iubire cu Vlăduț. Vai, ce rău îmi pare! Luni va ajunge la grădiniță. Poate până atunci uită, se strică inimioara, o mănâncă vreun câine, sau poate le trece iubirea.
  • Diseară, am un eveniment la care trebuie să particip. Singur. Deci fără seară romantică de Dragobete și, foarte posibil, fără „hinchy binchy”. Ce înseamnă termenul ăsta? Hai, că știți voi mai bine.
  • Sper să recuperez în week-end. Deci eu decretez Ziua de Dragobete pentru vineri seara, pe 26. 

Până atunci, voi sărbătoriți și pentru mine. Și azi și mâine și vineri și cât vreți voi, doar sărbătoriți!

Să fie Dragobetele pentru toate fetele! Hai și pentru băieți!

PS: N-am avut timp nici de poze. Cea de sus e făcută în week-end.

*** Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share să-l citească toată lumea.