Dacă știi o limbă străină, n-o să fii “mut” nicăieri!

Engleza- cheia oricărei conversații

De la muțenia Sophiei mele am plecat cu lecțiile de engleză. Avea vreo trei ani, eram într-o vacanță în străinătate și luam cina. Foarte sociabilă, fetița mea a încercat să intre în vorbă cu un alt copil. Dar s-a lovit imediat de bariera lingvistică. Cumva copiii au depășit momentul și, prin semne, au comunicat și s-au jucat câteva minute bune.

Dar pentru mine a fost acel moment definitoriu, o revelație. Copilul meu va ști la perfecție cel puțin o limbă străină! Și de atunci am acționat ca atare.

Sophia mănâncă engleză pe pâine, de la grădiniță, până în zilele noastre. Opționale, la oră, cu tati. Eu am terminat printre altele facultatea de limbi străine. Nu pun presiune pe ea să-mi calce pe urme, dar, acasă, vorbim destul de des în limba engleză.

Iar lucrurile s-au îmbunătățit foarte mult. În orice țară în care mergem, Sophia leagă conversații. Ba chiar se duce și comandă în locul nostru, vorbește cu adulți. Și o ajută foarte mult inclusiv din punct de vedere psihologic. I-a crescut stima de sine, a prins curaj, sparge gheața foarte ușor.

Acum, la școală, studiază și germana. Acolo nu am cum să o ghidez, nu știu o boabă, dar ei îi place, așa că vom continua.

Engleza- acces garantat la nivelul următor în școală

Fiică-mea va intra din toamnă în clasa a cincea. Va fi intensiv engleză și pentru asta i-au cerut atestat Cambridge. E pe mai multe niveluri. Găsiți AICI mai multe detalii despre ce înseamnă și cum pot fi date.

Eram deja cu un pas înainte. Anul trecut a dat un nivel, anul acesta încă unul. Îi trebuia doar primul, dar am vrut să urce și mai sus. Și nu ne vom opri aici.

Atestatele Cambridge înlocuiesc examenele de admitere sau chiar de BAC. O probă mai puțin pentru copil, un stres mai mic.

Engleza- o carieră oriunde

Povesteam cu soția mea că nu știm pe ce domeniu să o susținem pe Sophia. Cunoașterea unei limbi străine la perfecție consider că îi va deschide mereu ușile, în orice carieră va decide să aleagă și oriunde o va duce viața.

Pandemia ne-a demonstrat că se poate lucra de oriunde. Am cunoștințe care au plecat luni întregi pe plajă, prin țări exotice, dar au continuat să lucreze.

Relocarea nu mai este o problemă, dacă ești vorbitor bun de engleză. Poți visa la orice job de pe planetă. Uitați-vă la părinții noștri care au fost mereu legați de glie. Sunt patriot, îmi iubesc țara, dar asta n-ar trebui să-i limiteze copilului meu opțiunile. Iar engleza îi deschide noi orizonturi.

Bun, știm teoria, dar ce facem concret în sensul ăsta? Păi, de exemplu, căutați un centru de engleză bun, un centru care să vă ofere multe opțiuni. Mai jos vă povestesc despre cei de la Flying Colours. Au mai mult de 12 ani de activitate, sunt premiați de Cambridge pentru rezultatele obținute, au avut peste 5000 de cursanți, sunt credibili și serioși.

Se laudă cu promovabilitate de 100% la examenele Cambridge. Cele despre care v-am vorbit mai sus. Și, dacă nu îi crezi, îți pun în contract că-ți returnează banii pe curs, dacă cel mic nu trece testul. Mai mult de atât nu cred că poți cere cuiva.

Foarte important, au toată paleta de cursuri pe care le poți dori atât pentru copii, cât și pentru adulți. Da, chiar și tu te poți înscrie, dacă vrei să înveți engleza sau să o aprofundezi. Mai mult, dacă ești antreprenor, îți poți trimite angajații la un curs corporate.

Fizic sau online? Tu alegi. Vă este mai comod ca cel mic să lucreze de acasă, se conectează pe zoom. Grupele sunt mici, de cel mult 10 cursanți, astfel încât profesorul să se poată ocupa de fiecare copil. Dacă alegi predarea fizică, trebuie să știi că sediul de la Universitate este foarte sigur din punct de vedere sanitar, sunt și certificați conform Standardului DEKRA TRUSTED FACILITY.

Desfășurarea cursurilor

În funcție de specificul lor sunt cursuri de durată sau cursuri sezoniere. Cele pentru obținerea atestatelor Cambridge încep în toamnă. Se termină la anul, prin iunie, cu susținerea examenului Cambridge.  Copiii sunt pregătiți pentru toate cele trei paliere testate: Reading & Writing, Listening și Speaking.

Examenele Cambridge YLE echivalează testul de limbă engleză pentru admiterea în clasa a 5-a Intensiv Engleză.

Examenele Cambridge KET si PET sunt echivalentul testelor de limbă engleză pentru admiterea la clasele a 9-a Bilingv Engleză.

Examenele de limbă engleză FCE și CAE sunt echivalentul probei de limbă engleză de la Bacalaureat.

Deci oferta acoperă întreaga paletă, pornind cu copii de 7 ani până la 18.

Există și cursuri sezoniere. Ca cele de mai sus, pe perioada verii. Se întind pe aproximativ două săptămâni, 18 ore de curs în mai multe sesiuni și, mai ales, pe mai multe teme de interes pentru copii, astfel încât cei mici să fie atrași foarte tare de lumea pe care o descoperă. Mie mi se par foarte interesante, pentru că vara e lungă și ne ajută pe noi, părinții, să le găsim lucruri care să-i captiveze în afara casei. 

Costuri

Cât plătești atât studiezi. Până la urmă Flying Colours este o afacere, așa că trebuie să existe și partea lucrativă în subiect. Dar, ca părinte, mi se pare că investiția merită din plin.

Cursurile de vară, pe două săptămâni, costă între 700 și 800 de lei.

Cursurile pentru examene, pe durata unui an școlar, costă între 4600 și 4800 de lei.

Cursurile clasice pentru copii costă în jurul a 4000 de lei. Sunt tot pe durata unui an școlar și pot fi considerate varianta de opțional de engleză de la after school.

Cursurile individuale pentru adulți pot ajunge la aproape 10 mii de lei.

Există și reduceri pentru achiziția mai multor pachete sau pentru clienții vechi.

Una peste alta, repet: acesta este singurul drum sigur pe care eu îl văd pentru fetița mea. Trebuie să știe engleza la perfecție și costurile financiare pentru mine nu contează, pe acest capitol, iar Flying Colours este un centru de predare profesionist și eficient.

Dacă veți alege să-mi urmați sfatul este decizia voastră. Dacă aveți alte variante și idei pentru a ne ghida copiii în viață spre un drum cu bine pentru ei, vă rog să-mi scrieți.