Cum să-ți faci soția fericită! 11 sfaturi pentru soț

3 (1)

photocredit: http://antochiphoto.com/

www.taticool.eu îți prezintă 11 sfaturi prin care să ai o soție fericită.

Încep articolul ăsta, precizând trei lucruri:

  1. Mă iartă, Șerifo, că, până acum, n-am făcut decât o parte dintre ele!
  2. Nu există Taticool fără o soție fericită. Iar o soție cocoșată de grijile cotidiene și, mai ales, de creșterea copilului, nu poate fi o soție fericită.
  3. Totuși, multe dintre sfaturile de aici par nerealiste în societatea românească. Veți găsi mai jos și descrierea maximală a realității mioritice. Cred că soțiile de pe Dâmbovița ar deveni fericite și dacă soții lor ar îndeplini măcar două- trei sfaturi și nu pe toate 11.

 

Așadar, iată despre ce e vorba: 11 sfaturi venite de la Troy Stoneking, scriitor, profesor și speaker pe astfel de probleme, faimos în Occident și preluat de www.brightside.me, tradus și adaptat de mine pentru voi.

  1. fAC treburi simple

În această dimineață, am golit mașina de spălat vase, iar ea a apreciat foarte mult. Adesea, ajut la spălatul rufelor și fac patul. Implicarea în treburile casnice simple îi arată ei că îmi pasă ca locuința noastră să fie CASA NOASTRĂ.

RO: Aloo, eu aduc bani în casă! Deci pune mâna și spală vasele! Și dă-mi o bere din frigider! Și liniște că începe meciul!

2. Sunt atent la nevoile ei

Întotdeauna o întreb ce-și dorește să mănânce la cină, decât să-i propun propriile alegeri. Când alergăm împreună, stabilim un ritm care să-i convină. Este ea, apoi eu. Nu sunt un cățeluș, ci îi respect nevoile.

RO: Repet, treci la cratiță și fă-mi o friptură! Vrei să mănânci și tu ceva? Fă-ți!

3. O ascult, DAR fără să-i propun soluții

Când vrea să-mi povestească, mă așez lângă ea și o ascult. Uneori, pun întrebări, doar ca ea să-mi împărtășească și mai mult din gândurile și emoțiile ei intime. Nu încerc să-i rezolv problema, decât dacă îmi cere ea. Am greșit făcând asta de câteva ori până să mă obișnuiesc cu faptul că trebuie doar să ascult. Adesea femeile nu vor decât să vorbească, să-și audă sentimentele, în timp ce bărbații se simt obligați să ofere o soluție rapidă. Uneori nu-și dorește asta. Doar ascult-o. O să-ți dai seama.

RO: Ziceai ceva? Hai că îmi povestești mai încolo! Acum mă uit la meci.

4. O tratez cu delicatețe

Nu sunt niciodată dur în ton cu ea. Nu-și face griji că aș putea să o ameninț. O iubesc prea mult ca să fiu altfel decât delicat cu ea. Când ne contrazicem, nu-mi dau frâu liber emoțiilor în limbaj și comportament. În schimb, îmi amintesc cât de mult înseamnă ea pentru mine și o tratez cu gentilețe.

RO: Mă-ta e acasă? Poate vrei să dormi cu ea la noapte! Sau poate vrei un ochi vânăt!

5. Folosesc cuvinte politicoase și mulțumiri

Atunci când folosești cuvinte politicoase, pui în practică faptul că ești un gentleman. Când vorbesc cu soția mea, vocabularul meu este plin de „te rog”-uri și de „mulțumesc”-uri. Primește mai multă apreciere verbală decât oricine altcineva din viața mea. Mă asigur că aude adesea cât de mult înseamnă acțiunile ei pentru mine.

RO: Treci și strânge! Mai repede! Și mai dă o bere!

6. O complimentez

Când își cumpără o rochie nouă sau când își face o coafură nouă, observ imediat și o complimentez. Când suntem în oraș cu prietenii, le povestesc ce lucruri minunate face soția mea. Îmi place cum pictează, cum iese și aleargă, chiar și pe cea mai urâtă vreme, sau cât de mult îi pasă de alții. Pentru că  o iubesc, o complimentez tot timpul. Fac asta chiar și când nu este prin preajmă. Vreau ca toată lumea să știe că e extraordinară!

RO: Câți bani ai dat pe porcăria asta? Să o duci înapoi că frigiderul e gol!

7. Îmi asum responsabilități

Anumite lucruri precum scosul gunoiului, tunsul gazonului sau micile reparații de prin casă sunt în atribuțiile mele. Și cum e treaba mea, mă ocup de ele. Uneori, sunt cam lent, dar tot le îndeplinesc. Nu vreau să o împovărez și cu responsabilitățile astea.

RO: Lasă că merge și așa! Ce n-ai lumină? Mai ai două becuri bune. Îl schimb săptămâna viitoare pe ăla ars.

8. Ascult, îmi cer iertare și remediez

Alerg. Pentru mine, 5 kilometri sunt floare la ureche. De curând, soția mi-a atras atenția că, atunci când spun că „5 km sunt ușor de alergat”, îi pot jigni pe unii. Mi-a adus aminte că 5 km era o distanță imensă pentru mine, cândva, și că bunătatea înseamnă că îi tratezi pe toți cu respect, indiferent care este potențialul lor. De atunci, nu mai fac aceste afirmații.

RO: L-ai văzut pe vecinul de la 5? Ce nesimțit! Ai văzut ce mașină are? Cât a furat ăsta! Al naibii hoț!

9. îi cer părerea

Când am o decizie grea de luat, îi cer părerea. E inteligentă, eficientă și conștientă de părerile celorlalți. Sfatul ei este întotdeauna valoros.

RO: Ce s-o întreb pe nevastă-mea? Că ea habar n-are de astea!

10. Îi susțin visurile

La ultima ei aniversare, i-am dat cadou un voucher la un studio local de artă. Îi place să picteze și asta îi va permite să-și cumpere materiale și să meargă la mai multe cursuri. Vreau să-și urmeze visurile, așa că o susțin cu idei practice.

RO: Mi-ai făcut azi de mâncare? Ce, ai fost ocupată? Te-ai dus la sală? Păi, treci și gătește acum!

11. îi spun că o iubesc

În fiecare zi, de câteva ori pe zi, îi spun soției mele că o iubesc. Afirmația nu-și pierde niciodată din forță și e întotdeauna sinceră. Ea face exact la fel pentru mine. Vreau să mă asigur că ea nu se va îndoi vreodată că este cea mai importantă ființă pentru mine.

RO: Dragostea trece prin stomac! Îi arăt suficientă apreciere când golesc farfuria.

Măi oameni buni! N-ar fi mai bine ca, de data asta, să facem ca ei? Să începem să gândim occidental și la capitolul familie? Că poate așa evoluăm și noi odată!

PS: Aștept doamnele să-mi contrazică remarcile maximale. Să-mi arate că ele au soți iubitori!