Cum să faci gimnastică acasă, deși ești părinte full time

Primul lucru la care renunți când devii părinte este timpul pe care ți-l acordai ție. Evident, ești foarte ocupat, te concentrezi asupra copilului și uiți de tine sau te treci pe planul secund.

Lucrurile pot reveni pe făgașul normal, însă, încet, încet, odată ce copilul crește. Și poți să începi să te gândești din nou la tine. La dusul la cosmetică, la coafor sau… la sală. Ce bine era când mergeai la sală! Era momentul tău de relaxare, chiar dacă munceai din greu.

Cum faci, totuși, să ai grijă de corpul tău, când nu poți pleca de acasă? Când ești baby sitter, când copilul e răcit și nu-l poți scoate din casă? Sau când ți-e dor de niște exerciții fizice? Pe cel mic e clar că nu-l poți duce la sală.

Dar te-ai gândit să vă faceți împreună exercițiile? Nu vor fi la fel de eficiente ca cele pe care le faci la sală, dar îți vor face ție bine mental. Vei transpira, vei face și puțină febră musculară, iar copilul se va distra, se va prăpădi de râs.

Eu și Sophia facem gimnastică în casă. Când avem chef, nu mă laud că se întâmplă zilnic. Eu exersez, iar ea e pe post de ganteră.

Uite câteva exerciții, pe unele dintre ele le-am exemplificat și în clipul de mai sus, o transmisiune în direct la Antena Stars.

FLOTĂRI

Ia-ți copilul în spate și bagă câteva serii. Ideal ar fi măcar 30, câte 10 pe serie. Prințeasa are 15 kg și deja încep să se simtă flotările astea. Cu siguranță sunt mai eficiente, decât cele fără greutăți. Iar Sophia e fascinată de joaca asta, îi place enorm să urce cu „liftul” sus și jos.

ABDOMENE

Aici să vă văd. Pe plan înclinat sau la orizontală, cu 15 kg legate de picioare, e un exercițiu foarte dificil. Copilul- ganteră stă cu capul pe picioarele tale și cu corpul spre abdomenul tău. Calorii consumate pentru tine, distracție pentru el.

GENUFLEXIUNI

Copil cocoțat pe umeri, mâinile tale în jurul spatelui lui, să nu se întâmple vreun accident și SUS, JOS, SUS, JOS! Se simte imediat cum se încordează mușchii. Se recomandă tot în serii.

TRICEPS

Copilul rămâne pe umeri, tu te sprijini de o canapea, corpul atârnă în afara ei. Și tot așa- sus, jos. Mușchiul triceps al brațelor simte imediat o greutate suplimentară față de cea a corpului și chiar se încordează foarte bine. Exercițiul acesta, cu copilul pe post de ganteră, mi se pare chiar mai eficient decât la sală.

BRAȚE, piept și chiar spate

Pentru mușchii ăștia, am creat un exercițiu extrem de amuzant pentru Sophia. Ea se bagă într-o cutie din material textil, o cutie rezistentă, cu mânere în laterale. Eu am găsit la Ikea, sunt cu sutele. Și ridic cutia cu copilul în ea, în tot felul de combinații. Ba aplecat la 90 de grade și încordez doar bicepșii, ba cutia suspendată în aer și ridicată deasupra capului. Sunt tot felul de variante și poate voi reveni și cu un film detaliat.

Voi faceți gimnastică acasă? Cu copil pe post de ganteră sau fără? Ce exerciții îmi/ne mai recomandați?

*** Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share să-l citească toată lumea.

*** Poate te interesează și o altă distracție foarte amuzantă, în doi.