Cum să alegi un scaun de mașină. Sfaturi practice de la specialiști.

Suntem noi bărbații niște fantastici, cele mai bune ființe de pe pământ, cei mai frumoși, cei mai cei. Dar chiar nu putem să le știm pe toate.

Și, în privința siguranței auto, chiar avem nevoie de informații. Nu de alta, dar, cică ar trebui să fie treaba noastră alegerea unui scaun auto pentru copil. Nu? Nu vi se spune că „Tu conduci mașina, tu trebuie să știi?”. De parcă dacă mergi cu avionul, ar trebui să te pricepi să-l și pilotezi.

Pe bune, nu e treaba noastră, mai mult ca treaba voastră, doamnelor! Și, cu siguranță, ne pricepem mai puțin ca unele dintre voi la chestiile astea.

Dar pentru că vă iubim și trebuie să vă înțelegem, suntem niște generoși și ne documentăm. Cum am făcut eu exact pe acest subiect.

Ce trebuie să știi când cauți un scaun auto pentru copii:

  • câte luni are copilul

  • câte kilograme are copilul

  • ce sistem de prindere are mașina

  • cât spațiu e în interiorul mașinii

  • care este valoarea bugetului

La acest capitol, situația este clară: bugetul face diferența. Prețul unui scaun auto este dat de calitatea materialelor folosite, de perioada în care îl poți utiliza, de accesibilitatea pasagerilor la copil, și mai ales de siguranța pe care o oferă la impact, adică, Doamne ferește, în cazul unui accident.

Toate detaliile le găsiți în reportaj, plus câteva modele foarte interesante de scaune auto. Unele atât de reziste, încât susțin chiar și greutatea unui adult.