„Cele trei lucruri de care are nevoie un copil” by Mirela Retegan

image

„Un copil are nevoie, în primul rând, de dragoste. De dragostea mamei lui care să-l strângă la piept ca și când ar depinde de bătăile inimii ei întreaga lume. O mamă care să țină în palma ei un căpșor în care o lume întreagă se deschide. O mamă pentru care nimic nu e prea mult, prea greu, prea tare, prea departe, prea complicat pentru binele copilului ei.

În al doilea rând, un copil are nevoie de dragoste. De dragostea tatălui lui. De brațele puternice ale unui bărbat care să-l țină la pieptul lui ca și când ar depinde de el să protejeze tot universul. De forța și fermitatea unui tată care nu se teme de nimeni și de nimic, al unui tată puternic, curajos și gata oricând să ia în piept întreaga lume dacă viața copilului lui ar fi în pericol.

În al treilea rând, un copil are nevoie de dragostea celor doi părinți. Care indiferent dacă ei se mai iubesc sau nu, indiferent dacă mai locuiesc sau nu sub același acoperiș, indiferent dacă își mai vorbesc cu „iubita” și „iubitul”, pentru copil mama și tata sunt începutul și sfârșitul. Când dragostea unuia dintre ei lipsește, lui îi lipsește ori începutul, ori sfârșitul. Și rămâne toată viața un copil suspendat de un singur capăt care, oricât ar fi de puternic, nu va reuși niciodată să suplinească lipsa celuilalt.”

Cuvintele astea minunate îi aparțin Mirelei Retegan. Așa gândește ea, o femeie devenită celebră după ce a creat fenomenul Zurli. Dincolo de toate, este, însă, mamă. O mamă care s-a dedicat total creșterii copilului ei, deși, în multe cazuri, a fost singură împotriva tuturor. Și-a crescut, însă, fetița frumos și, acum, își împărtășește experiențele cu publicul larg.

„Pledoarie pentru mami și tati” este cartea pe care Mirela a lansat-o zilele trecute. Conține astfel de texte, care, pe mine, m-au uns pe suflet.

3D-Retegan-Pledoarie

N-am vrut să scriu despre carte imediat ce a lansat-o. Am vrut să o citesc, ca să-i prind esența și să vă povestesc despre ea mai târziu. Sunt multe, multe citate pe care aș fi vrut să le copiez și să vi le arăt. Din 200 de pagini, aș fi selectat cel puțin 199! 🙂

Nu pot face, însă, asta pentru că sunt dator să-i protejez gândurile, din respect pentru un coleg de breaslă și pentru un prieten. Dar vă îndemn sincer să-i cumpărați cartea. O puteți comanda de aici.

E sufletul ei pus pe tavă. Un suflet de om bun, generos, pozitiv, dar cu o hotărâre de fier.

Bravo, Mirela!