Cele mai cool parcuri acvatice din lume

Căldura ne toropeşte în fiecare vară şi căutăm cele mai amuzante moduri de a ne răcori, iar vacanţele nu fac nici ele excepţie: cei mai mulți dintre noi alegem destinaţii care să ne permită să ne bucurăm de acest anotimp, dar să ne şi răcorim. Şi pentru că mie îmi place vara, dar îmi place şi aventura, am încercat să aflu care sunt cele mai interesante parcuri acvatice din lume. Poate reuşesc să vă dau câteva idei pentru o vacanţă cool vara aceasta!

Tropical Islands, Germania

tropical island

Cu o suprafaţă de peste 65000 m2 şi o capacitate de 7000 de vizitatori simultani, parcul acvatic Tropical Islands din Germania se află în topul celor mai mari parcuri acvatice din lume pe primul loc. Parcul este deschis în orice anotimp, mai ales pentru că este acoperit, iar o zi petrecută aici înseamnă doar relaxare, înot, scufundări şi distracţie.

Dacă simţi nevoia să creşti nivelul adrenalinei, aici vei găsi cel mai înalt tobogan cu apă din Germania, dar şi alte atracţii interesante. Evident că nu numai cei mici vor fi încântaţi de acest parc, mai ales că, în incinta sa, poţi beneficia şi de serviciile unui centru spa care se întinde pe o suprafaţă de 10000 m2 şi este perfect pentru cei ce doresc un masaj sau să se relaxeze într-una dintre cele 7 saune şi băi de aburi diferite.

De asemenea, trebuie să ştii că parcul acvatic are şi o zonă în aer liber, de asemenea deschisă tot anul, care oferă piscine, râuri şi locuri special amenajate pentru practicarea anumitor sporturi. Parcul acvatic are 13 restaurante, baruri şi zone lounge, dar şi posibilităţi pentru cazarea oaspeţilor, fie în camere tematice, fie într-un cort în interiorul Domului.

World Water Park, Canada

WORLD WATER PARK, CANADA

World Waterpark se află în Edmonton, Alberta, Canada şi a deschis porţile pentru public în anul 1986. Este cel de-al doilea parc acvatic în topul celor mai mari parcuri acvative în interior şi poate găzdui 5000 de persoane simultan.

Parcul mai este renumit şi pentru faptul că deţine cea mai mare piscină interioară cu valuri din lume, cu o capacitate de 12,3 milioane litri şi că toboganele sale sunt unele dintre cele mai interesante, unele dintre ele fiind considerate „extreme”, altele având o înălţime impresionantă de 25 metri, iar altele fiind destinate copiilor mici, dar deosebit de atrăgătoare. Tot aici vă mai puteţi bucura şi de o altă atracţie inedită: bungee jumping deasupra piscinei cu valuri.

WaterWorld Waterpark, Ayia Napa, Cipru

WATERWORLD WATERPARK, AYIA NAPA, CIPRU

Petrecerile în spumă nu reprezintă singura modalitate de a te răcori într-o zi toridă în Ayia Napa, Cipru. Parcul acvatic WaterWorld are, evident, tematică grecească, fiind decorat cu multe coloane şi monumente ce reproduc celebrul cal troian. Piscina cu valuri Poseidon conţine replici ale unor faimoase ruine greceşti, gheizere şi epave, râul leneş Odyssey este presărat cu fragmente de coloane greceşti, iar ameţitorul toboganul Drop to Atlantis aruncă temerarii care se încumetă să alunece pe el dintr-un uriaş templu roman.

Categoric, Ayia Napa este o destinaţie atrăgătoare, atât pentru familiile cu copii, cât şi pentru tinerii în căutarea unor aventuri acvatice.

Aquaventure, Atlantis Paradise Island, Bahamas

AQUAVENTURE, ATLANTIS PARADISE ISLAND, BAHAMAS

Aquaventure este cel mai mare parc acvatic din Caraibe şi oferă atracţii irezistibile pentru vizitatorii de toate vârstele. Creat pentru a putea fi folosit de copii indiferent de vârstă, parcul acvatic are o temă maiaşă, cu un fort şi multe piscine speciale pentru cei mai mici membri ai familiei. Varietatea toboganelor, jucăriilor şi aventurilor propuse de Aquaventure va face dificilă plecarea, de aceea, parcul acvatic oferă şi locuri de cazare pentru clienţi, în hotelul Atlantis.

Cele mai interesante atracţii acvatice sunt Leap of Faith, un tobogan acvatic care îţi dă fiori cu înălţimea sa de 18 metri şi cu traseul său abrupt care trece printr-un tunel și o lagună cu rechini şi Abyss, un tobogan iute pe care cazi de la o înălţime de 25 de metri în întuneric, din Power Tower, care te conduce apoi spre un tobogan cu o lungime de 60 de metri şi te opreşte după ce cazi printr-o cascadă într-o grotă subterană. Vrei şi tu?

Care parc acvatic crezi că l-ar tenta pe copilul tău mai mult? Dar pe tine? Eu votez pentru Bahamas, cu sau fără copil! :)))

Iar dacă parcurile acvatice nu sunt pe gustul tău, uite niște parcuri de distracții foarte, foarte cool.   

Surse: tropical-islands.de, edition.cnn.com, wikipedia.com, wem.ca, top101news.com.