Ce poți face cu copilul tău în casă

Copilul are nevoie de distracție, de atracții noi tot timpul. Da, e ușor să-i deschizi televizorul și să-l lași cu orele să se uite la desene animate. Dar nu asta e soluția bună pentru creierul lui. Iar, pe vremea asta, nu prea poți să-l ții afară. Așa că trebuie să găsești chestii noi.

Prințeasa a primit de la Moș Crăciun un pian. Ne-am gândit că i-ar prinde bine.

Dar cum să înveți copilul să cânte la așa ceva, dacă tu, părintele, nu știi să-l folosești?

Așa că m-am pus pe treabă. Măi, nene, greu e să cânți la pian!

Am descoperit că am cel puțin cinci degete în plus pentru treaba asta, că sunt mai stângaci ca un uriaș care încearcă să țină o floare în mână.

Dar nu m-am dat bătut. Trei ore dă-i și luptă! Și încearcă să potrivești culorile aferente notelor cu apăsarea tastelor. Că degeaba scriu eu pe calculator cu toate degetele, la pian nu poți să ștergi ce ai greșit. Și nici notele nu le cunosc fără culori. Dar pianul ăsta e pentru oricine, doar e făcut pentru copii.

Mă, și până la urmă mi-a ieșit! Și eram tare mândru! Transpirat tot, cu febră musculară la degete, dar mândru că am reușit să scot și eu cu mânuțele astea două, pentru prima dată în viață, ceva ce seamănă cu o melodie. Că de voce nu mai vorbesc. Acolo sunt praf rău!

Și, cum eram eu așa de mândru, uite cum reacționează fiică-mea la munca mea!

Dă-i [play].