Animăluțul de week-end, un concept inedit

Copilul vostru își dorește un animal de companie, dar voi nu sunteți încă pregătiți pentru asta? Nu aveți timp să-l îngrijiți sau nu aveți suficient spațiu pentru un nou membru al familiei? Sau, pur și simplu, credeți că animăluțul ăsta va face haos în casă?

Conceptul „Animăluțul de week-end” v-ar putea rezolva problema.

E un program inedit, pe care noi l-am descoperit la grădinița Prințeasei.

Educatoarele au cumpărat un iepuraș, care este îngrijit, în timpul săptămânii, de toți copiii. El crește împreună cu ei, iar piticii învață lucruri noi despre acesta.

Iar, în week-end, fiecare dintre ei îl poate lua acasă, pe baza unei liste de așteptare bine stabilite.

Acasă, iepurașul interacționează și cu părinții prichindelului. Sau, mai bine zis, părinții interacționează cu iepurașul.

Și, după o astfel de experiență de week-end, întreaga familie își poate da seama dacă este pregătită sau nu să aibă un animal de companie pentru totdeauna, dacă micuțul lor poate fi responsabil în privința îngrijirii pet-ului, dacă toți trei sunt pregătiți pentru un al patrulea membru al familiei.

Una pest alta, programul mi se pare foarte bun, aplicabil, însă, la o anumită categorie de animăluțe. Nu cred că unui cățel, care se atașează imediat de o familie, i-ar face bine mutarea dintr-o casă în alta. Dar, cu un iepuraș, inițiativa asta mi se pare foarte faină.

Voi ce ziceți? Știați de abordarea asta? Cum vi se pare?