Ai un copil gras și tu stai pe canapea, cu chipsuri și bere? (P)

Serios, chiar faci asta? Al tău copil are vreo zece kilograme în plus față de cât ar trebui la vârsta lui și tu stai comod pe canapea? Și împărțiți niște chipsuri? Iar, după aia mâncați și de cină, o halcă cu grăsime, niște sarmale și poate și niște paste?

Pe bune? Chiar faci asta? 

Pfff! Și eu care mă gândeam că exagerez cu situația ipotetică.

Statisticile îmi spun, însă, că nu e nicio exagerare în ce am scris mai sus. România începe să aibă serioase probleme cu obezitatea. 

1 din 4 copii, în țara noastră, are probleme cu greutatea(sursă info). Suntem campioni absoluți la nivelul Uniunii Europene. Dacă 25% dintre copiii noștri sunt supraponderali, 1 din 10 este chiar obez. (sursă info). Mai ales la băieți, situația este dezastruoasă: în ultimii 10 ani, procentul de copii cu probleme cu greutatea s-a DUBLAT!!! Iar, până în 2020, specialiștii spun că vor fi mai mulți copii supraponderali decât cei subponderali. Da, mai mulți grași decât slabi! 

Și, după toată informația asta, tu ești încă pe canapea? 

Te rog mult, de data asta, să măi iei drept exemplu. Da, chiar insist. Nu cer prea des chestia asta, dar acum trebuie.

Tu, dragă părinte, ești cel mai important exemplu pentru copilul tău! Tot ce faci azi, se va reflecta în copilul tău mâine!

Ești o persoană sedentară? De unde să știe copilul tău că sportul îi face bine?

Mănânci orice, la orice oră? Și cel mic va face la fel. 

Bei sucuri acidulate? Nu e nimic surprinzător ca al tău odor le adoră și el.

La noi în casă, nu există astfel de produse. Suntem atenți la ce mâncăm. Nu tot timpul, dar cel mai des. Și chiar dacă mâncăm nesănătos, nu exagerăm. O dată la nu știu cât timp, merge.

Dar facem sport. Mai puțin ca în trecut, dar facem. Îmi vei spune că nu ai timp? Mă duc să joc fotbal la zece seara, după ce adorm toată casa.

Știi ce face Sophia? Adoră să facă mișcare! Oare de unde o fi înțeles asta? Oare ce minune să se fi întâmplat?

Face balet, înot. Stă mult afară, aleargă, se dă cu rolele și cu bicla.

Sunt sigur că în week-end ești liber. Ce-ar fi să vă ridicați cu toții de pe canapea și să faceți mișcare? Hai că e frumos. 

Uite, duminica trecută, noi am ieșit la alergat. Prin pădure. Nimic mai frumos. La Greenfield Family Run- o cursă ușoară, de 3 km. Pentru toată familia. Soph a pedalat pe lângă mine și eu am alergat. A fost foarte, foarte mișto!

Îți las clipul de la cursă. Să vezi cât de bine ne-am distrat! Poate te inspiră.

Hai că se face frumos afară! Hai ridică-te de pe canapea! Ia-ți și copilul! Hai că poți! Știu că nu vrei ca al tău prichindel să intre în statistica aia nașpa. Știu că îl iubești! Hai fă ceva!