Acum pot, dar mâine? Cea mai mare frică a mea ca părinte

Visez pentru copiii mei să studieze la școli foarte bune. Cred cu tărie că școala este cheia succesului în viață, că studiul îți va deschide ușile indiferent de drumul pe care te va purta viața. Așa că noi, ca familie, investim masiv în asta. Acum, de la grădiniță și gimnaziu. Și, deja creionez planul de economii pentru viitor, astfel încât ei să aibă șansa de a studia în străinătate, la facultate. Da, cu bursă, dacă vor fi merituoși. Dar chiar și așa ne trebuie câteva zeci de mii de euro bune pentru multe alte cheltuieli.

Am mai multe planuri de investiții și economisire în cap, de la titluri de stat până la diferite depozite.

Mi-a atras, însă, atenția și un produs de asigurare, al celor de la Eurolife FFH, Asigurarea Prima .

E, însă, mult mai mult decât o asigurare, este și un plan de viitor, un plan de economisire și de disciplină financiară, aș spune. Și astfel poți primi bani multicei, la un moment dat.

Copilul tău poate primi, la finalul poliței, odată ce contractul ajunge la maturitate (acesta este termenul exact), până la 125.000 de lei (valoarea este strâns legată de valoarea primei pe care tu alegi să o plătești lunar). Aceasta este suma maximă. Asta înseamnă acum, aproximativ 25.000 de euro, bani cu care poate porni un business sau își poate finanța integral sau parțial un an de școlarizare la o facultate de top.

CUM FUNCȚIONEAZĂ ASIGURAREA PRIMA?

Plătești periodic o sumă de bani la asigurator. Poți opta pentru plăți lunare, trimestriale, anuale.

Perioada minimă de contract este de 7 ani și maximă de 25. Și așa ajungi să economisești o sumă frumușică de bani pentru copilul tău. Perioada contractuală este de durată. Dar exact asta îți dorești de la o asemenea poliță: să pui bani deoparte, puțin câte puțin, lună de lună, iar, când copilul este major, să se poată bucura de ei.

Am făcut câteva simulări și nu sună rău deloc.

Pentru Sophia, cu 150 de lei pe lună, după 13 ani, am strâns ceva mai mult de 5000 de euro. 150 de lei cheltuiesc, cu sinceritate, doar pentru câteva cafele. Dar 5000 de euro sună chiar interesant.

La Dan Christian, care este mai mic, am chiar posibilitatea de a încheia un contract pe 21 de ani. Iar cu 200 de lei pe lună, strângem aproximativ 8000 de euro, bani pe care știu sigur că îi voi avea puși deoparte, pentru că avantajul acestui produs este că nu poți “intra” în economii pe durata contractului.

CRITERII DE ELIGIBILITATE PENTRU ÎNCHEIEREA POLIȚEI PRIMA

Este eligibilă pentru a fi asigurată persoana fizică ce îndeplineşte cumulativ următoarele criterii:

  1. (a)  Este părintele / tutorele / reprezentantul legal al Beneficiarului principal;
  2. (b)  Are vârsta, la data preluării în asigurare, de minimum 18 ani şi maximum 65 ani;
  3. (c)  Are vârsta de maximum 73 de ani la maturitatea contractului de asigurare;
  4. (d)  A desemnat în contract un Beneficiar cu o vârstă cuprinsă între 0 ani și 14 ani la Data începerii asigurării și care va avea între 18 ani și 25 ani la Data maturității contractului;

Mai exact este o asigurare destinată nouă, părinților de acum, pentru viitorul tinerilor de mâine.

E PÂNĂ LA URMĂ ȘI ASIGURARE

Și asta e foarte bine. Nu vrei să te gândești la ce e rău, acum te crezi stăpânul lumii, sănătos tun, dar!!! Dar… dacă… Doamne ferește!

Polița Prima oferă 50.000 de lei copilului în cazul decesului titularului (adică al tău, părinte) și preia plata primelor astfel încât planul de economisire va fi dus la bun sfârșit de către compania de asigurări. În plus,  anual îi oferă protecție și beneficiarului, adică celui mic: decont pentru spitalizare și anumite intervenții chirurgicale și chiar despăgubiri pentru imobilizări ale membrelor.

Extra, mai poți cotiza anual pentru situații precum cele de șomaj, în care rămâi fără veniturile anterioare. Copilul va primi, timp de trei luni, 2400 de lei pe lună pentru școală și activitățile curente. Asta până când te pui pe picioare. Și aici sumele lunare sunt modice și accesibile.

Deci ce facem, dragi părinți? Știu că suntem puternici acum. Dar mâine? Începem să ne gândim serios la a proteja real viitorul copiilor noștri? Polița aceasta o poți încheia exclusiv online. De altfel ca toate produsele Eurolife FFH. Adică în doar câteva minute. Sumele de cotizat sunt absolut decente. Sumele de primit- nu imense, dar decente și ele și mai ales sigure, garantate de numele unui mare asigurator.

Deci ce facem? 150 de lei pe lună pentru o plasă de siguranță importantă? Eu zic că merită din plin. Voi? Chiar aștept părerile voastre în comentarii.