10 „secrete” să fiți fericiți mai departe, deși ați devenit părinți

Aveți un copil sau doi, mamă, cât de tare! Sunteți împliniţi! Aveți un acoperiș deasupra capului, joburi, sunteți ocupați, vă duceți în parc, la locuri de joacă, gătiţi, spălaţi haine, adunați jucării, căutați grădiniță, creşă sau bona potrivită, ce să mai încolo, încoace?

Viața vi s-a schimbat radical. Nu mai aveți timp ca și atunci când eraţi doar voi. S-au dus serile romantice și târzii pe canapea sau în dormitor, diminețile prelungite sunt acum doar o amintire vagă și nici nu vă mai aduceți aminte cum era pe vremea în care nu prea aveaţi mari griji.

Cam așa e viața cu copii. Un mare haos, dar un haos frumos, am mai spus-o. Am mai spus și că e foarte, dar foarte important să nu uitați de voi. Să nu vă pierdeți pe drum. Da, copilul e prioritatea voastră acum și de acum înainte, dar nu uitați niciodată că fără voi, el nu ar fi fost. Fără voi, astăzi, nu v-ar mai fi zâmbit plin de piure de fructe la gură. Fără voi, el nu ar mai emana atâta fericire.

Da! Deci nu uitați de voi. Știu că e greu… O știu pe propria-mi piele, însă, fac ceva în sensul ăsta. Nu știu dacă e bine, dacă nu, dar știu un lucru foarte important: pentru orice femeie detaliile contează.

Știți cam cât contează? Cam ca sarea în bucate, cam ca un shopping monstruos. Sunt foarte importante detaliile astea, așa că am o listă cu chestii mici care vă pot salva, vă pot ţine uniți, vă pot ajuta să nu uitați de voi.

  1. Invenţaţi-vă un semn doar al vostru.

Nimic nu poate egala sau nimic nu poate interveni într-un limbaj doar al vostru. O privire anume, un gest mic pe care doar voi îl înțelegeți, vă pot lega mai mult. Creaţi-vă un semn pe care să-l știți doar voi, ceva ce să însemne: „eşti adorabilă”, „te iubesc mult”. Folosiți-l cât de des puteți. Când sunteți în oraș, la masă, în compania prietenilor sau a rudelor. Veți crea între voi o legătură minunată fără să fie nevoie să vă vorbiți.

  1. Ţineți-vă de mână.

Și ce dacă aveți 30, 40, 50 de ani? N-are legătură. Țineți-vă de mână cât de des puteți. O atingere la vremea ei face cât o mie de gesturi sau cuvinte. În mașină, în magazin, acasă când vedeți un film, țineți-vă de mână. Legătura asta vă încarcă bateriile instant. E un gest inocent care vă aduce aminte mereu de momentele de la începutul relaţiei voastre, când, la o simplă atingere, inima vi-o lua la goană. 

  1. Flirtul de dimineaţă

Da, ştiu… acum săriţi ca arşi din pat când cel mic vă dă trezirea, dar un sărut scurt, un zâmbet, o declaraţie de genul: ce bine arăţi în dimineaţa asta, vă va face ziua mult mai frumoasă.

  1. Interacţionaţi și când nu sunteți împreună

Un sms la vremea lui e mană cerească şi e la îndemâna oricui. Știu că acum vă transmiteţi cel mai des liste de cumpărături, planificări și așa mai departe, dar un sms prin care spuneți că vă e dor, sau că aveți planuri mari la noapte nu strică. Ba chiar ajută. Și ajută mult! Mai pune sângele în mișcare și vă face mintea să o ia „razna”.

  1. O cină romantică

Niște lumânări așezate frumos pe masă, lângă două farfurii cu mâncare de care-o fi, fac minuni. Și ce dacă mâncați o tocăniţă de cartofi? Foarte bine, dar cadrul va conta mult. Știți cum e, puțin romantism n-a dăunat nimănui.

  1. Ieșiți în oraș doar voi doi.

Chiar dacă se întâmplă rar sau spre foarte rar, e important să mai ieșiți și doar voi. Rezervaţi o masă la un restaurant, antamaţi o bunică sau o bonă și bucurați-vă de voi măcar pentru două ore.

Sau și mai interesant, dați-vă întâlnire în oraș. Să fie ca pe vremuri când vă alegeaţi ţinutele, când vă făceaţi planuri pentru seara ce vă aștepta. Chiar nu contează că de atunci au trecut ani și ani. Focul dintre voi poate rămâne aprins mult și bine dacă știți să îl mențineți.

  1. Lăsați-vă mesaje

Diminețile sunt haotice acum. Fă lapte, scoate cerealele, schimbă copilul, dezgheaţă carne pentru amiază. Haos, ce să mai? Dar un bileţel cu câteva cuvinte frumoase lăsat pe cuptorul cu microunde sau pe cafetieră vă va face ziua mai frumoasă.

  1. Transformaţi orice mic eveniment în motiv de sărbătoare.

I-a mai dat un dinte celui mic? A reușit unul din voi o performanță la muncă? Foarte tare! Sărbătoriţi orice eveniment, cât de mic.

  1. Nu uita niciodată să spui „te rog” și „mulţumesc”

Punctul ăsta nu cred că are nevoie de nicio explicație…

  1. CumpărĂ un cadou fără un motiv anume.

Astea sunt cele mai apreciate. O floare într-o seară de marți, orice alt cadou într-o joi, va aduce multă bucurie sub acoperișul vostru. Vă împiedicaţi de ceva când sunteți la cumpărături? Nu așteptați să vină ziua ei de naștere sau 8 martie, sau Dragobetele sau Sfântul Valentin. Pune-ți mâna pe acel lucru, dați cu cardul și aia e. Vă faceți consoarta fericită. Sau consortul, că și nouă ne plac cadourile. 😉

Sper că v-am fost de folos și aștept completări la listă :).