10 motive să-i iubești mama! Peste ani, fetița ta va ști să aprecieze bărbații adevărați!

11067671_865824093455872_6543211416802946996_n

Ești un tată implicat. Îți îmbrățișezi fetița tot timpul, ai grijă de ea, o ocrotești, îi oferi siguranță și descoperiți lucruri noi împreună. Vă creați propriile povești, în care ea știe că are tot timpul alături un mare ajutor: pe eroul care învinge toți monștrii.

Dar nu uita de mama ei.

E foarte important să rămâi la fel de atent și cu cea care i-a dat naștere.

1. Complimenteaz-o.

Chiar dacă s-a ales cu câteva kilograme în plus, de care nu mai poate scăpa după naștere. Spune-i că e frumoasă, chiar dacă, după aceeași naștere, sânii i s-au mai lăsat sau au apărut câteva riduri în plus, de la nopțile nedormite. Nici tu nu mai ești Făt-Frumosul din urmă cu câțiva ani. În plus, fetița ta va căuta atenția asta la bărbatul de lângă ea. Ca adult, nu va accepta jignirile gratuite de la „bădărani”. Va alege un bărbat care să o prețuiască pentru ce are în cap și în suflet, nu pentru aspectul fizic. Va fi puternică.

2. Strânge-o în brațe.

Fă-o și pe ea să-și reamintească faptul că acolo se simte în siguranță. Că-i e bine în brațele tale, că acela este locul pe care l-a căutat toată viața, unul dintre principalele motive pentru care te-a luat de bărbat. Peste ani, fetița ta va căuta un bărbat la fel de ocrotitor și nu va face rabat la calitate. Ori va ști să o ocrotească, ori îi va da papucii.

3. Sărut-o.

Adu-i aminte că atunci când buzele voastre se unesc, timpul se oprește în loc. Iar, dacă fetița este de față, va aprecia toată viața cât de atent ai fost cu mama ei. Își va dori un soț cel puțin la fel de drăgăstos ca tatăl ei.

4. Nu țipa la ea.

Ține minte că ai ales să o iei și la bine și la rău. Iar răul îl puteți depăși doar împreună. Cu înțelegere, cu calm, cu bunăvoință. Ca adult, nici fetița ta nu va accepta asta. Îi va trânti ușa în nas oricărui necioplit care va îndrăzni să ridice tonul la ea.

5. Nu o lovi vreodată.

Gestul acesta este dovada unui barbarism pe care tu, tatăl și soțul modern, nu trebuie să-l ai. Întotdeauna există argumente. Și, chiar dacă simți că ai ajuns la capătul puterii, nu ridica pumnul asupra ei. Alege să taci și să te duci în altă cameră ca să te calmezi. Demonstrează că ești deștept.

Dacă fetița ta va asista la un asemenea gest, nu ți-o va ierta vreodată. Nu uita că, pe mamă o va iubi necondiționat toată viața, pe când tatăl trebuie să-i câștige dragostea.

Învaț-o să nu accepte nici de la viitorul soț un asemenea tratament. O singură palmă primită trebuie să fie sfârșitul acelei relații. Fetița ta trebuie să fie o femeie puternică, o femeie care să-i dea imediat un șut în fund unui astfel de bărbat.

6. Spune-i că o iubești.

Are nevoie de cuvintele astea și acum și peste 20 de ani. Ai cucerit-o cu ele și nu trebuie să uiți că, la început, i le spuneai tot timpul.

Copilul tău va căuta dragostea adevărată. Își va dori să audă cuvintele astea de la alesul inimii. Iar cel de lângă ea nu va putea să-i facă rău vreodată, dacă va crede în ele.

7. Nu vă culcați supărați.

Un „Îmi pare rău!” și o strângere în brațe înainte de culcare fac mai mult ca o mie de trandafiri sau cadouri scumpe venite la câteva zile distanță.

Mergeți împreună la fetița vostră să-i spuneți „Noapte bună”. Strângeți-o în brațe, pupați-o fiecare pe câte un obraz. Va simți imediat că sunteți din nou bine. Și, ca adult, își va dori să nu adoarmă supărată și va căuta liniștea și împăcarea.

8. Nu pleca de lângă ea.

Familia înseamnă un inel care se rupe dacă vreunul dintre voi pleacă. Toți ceilalți vor suferi enorm mai ales că nu sunt vinovați. Și tu vei suferi ceva mai târziu. Pentru că, fără acest inel, nu poți fi cu adevărat fericit.

Femeia, acum fetița ta, nu va accepta escapadele iubitului și nici fuga lui în momente de conflict. Va cere soluții, nu eșecuri sau renuțări.

9. Fii galant cu ea.

Deschide-i ușa de la mașină, intră primul în restaurant, oferă-i scaunul, ia-i haina.

Fac pariu că fetița ta îi va atrage atenția iubitului dacă nu va cunoaște toate gesturile astea de politețe. Și e bine să fie așa. N-ai vrea că ginerele tău să fie un individ lipsit de maniere.

10. Fii mândru de realizările ei.

Felicit-o pentru rezultatele din carieră. Laudă-te cu succesul ei tuturor. Nu sunteți într-o competiție și nu trebuie să fii gelos pe realizările ei, dacă ție îți merge mai prost. Sunteți împreună în povestea asta.

Fiica ta va fi un om puternic, care-și va prețui realizările. Va ști să țină capul sus în fața tuturor și îi va cere celui de lângă ea să o aprecieze la adevărata ei valoare.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share să-l citească toată lumea.

Poate te interesează și:

Ești tată de fată? 20 de reguli pe care trebuie să le urmezi.