Tehnica Fellom- cum poate învăța copilul tău să folosească olița în doar trei zile

Partea cu renunțatul la scutece și cu folositul oliței poate fi complicată rău. Știu copii care au trecut bine de trei ani și tot cu scutecul după ei sunt. Iar părinții lor sunt pur și simplu dezarmați. Spun că nu știu ce să mai facă, au încercat toate metodele.

La noi a fost destul de simplu, odată ce am introdus-o pe Soph la grădiniță, a renunțat la scutece în doar o săptămână. Avea doi ani. A fost o muncă în echipă, noi acasă, educatoarele la grădiniță. Dar am reușit destul de repede.

Am citit de curând despre o metodă, care spun specialiștii, nu are cum să dea greș. Vi-o prezint mai jos și, dacă o aplicați pe copiii voștri, aștept să-mi spuneți cum a funcționat.

TEHNICA FELLOM

Se bazează pe faptul că trebuie să vă țineți copilul gol de la brâu în jos. Evident când sunteți acasă. Când ieșiți în oraș, îi puneți niște pantaloni largi, dar tot fără scutec. Doar noaptea mai puteți folosi scutecele.

În casă, căutați să amplasați mai multe olițe. Ideal, una în fiecare cameră. E bine să aveți și haine de schimb, prin preajmă, în cazul în care apar accidente.

Dacă e frig în casă, dați drumul la căldură și puneți-i celui mic șosețele.

prima zi

  • Țineți-vă copilul dezbrăcat de la brâu în jos toată ziua. Fiți cu ochii pe el! Când „îl apucă”, duceți-l la cea mai apropiată oliță.
  • Dați-i mâncare ce conține apă multă și dați-i să bea cât mai multe lichide. Asta ca să-l determinați să vrea să facă pipi cât mai des.
  • Când trebuie să vă duceți voi, adulții, la toaletă, luați-l cu voi. Arătați-i cum scapă de probleme un adult. Știu că sună ciudat, dar copiii învață foarte ușor din exemple.
  • Arătați-i bucuria voastră de fiecare dată când folosește olița. După vreo 10-12 încercări, copilul începe să capete această deprindere.
  •  Dacă nu reușește să folosească olița din prima zi, nu-l certați, nu-l faceți sub nicio formă să se simtă prost. În schimb, precizați-i pur și simplu că pipi-ul trebuie să ajungă în oliță.
  • Înainte de somn, spuneți-i că e timpul să folosească olița (nu-l întrebați dacă vrea asta). După acest moment, îi puteți pune un scutec ca să nu aveți surprize neplăcute noaptea.

ziua a doua

  • Continuați metoda aplicată în prima zi. În plus, ar trebui să-l scoateți din casă, să mai ia aer, măcar o oră. Puneți-l la oliță, înainte să ieșiți din casă. Asta îl învață că ar trebui să facă acest gest voluntar.
  • Pentru ieșitul afară, cum spuneam pantaloni largi, fără scutece pe dedesubt. Scopul vostru este să vă plimbați fără a avea nevoie de a ajunge la toaletă.
  • Rămâneți aproape de casă, plimbați-vă prin zonă. Luați o oliță portabilă cu voi, pentru orice eventualitate.

ziua a treia

  • Continuați tehnica și, deja, ar trebui să aveți rezultate. Copilul să ceară singur la oliță, ba chiar să se ducă singur.
  • Totuși, dacă nu aveți rezultatele așteptate, așteptați între 6 și 8 săptămâni și încercați din nou.
  • Țineți minte: această metodă necesită răbdare, mult sprijin din partea voastră și timp.

sursa articol: brightside.me