Taticool Chef: piept de curcan cu fasole galbenă, slow cooking (P)

Da, bine, puteți să ne aplaudați… știm că suntem buni. Facem cea mai tare echipă împreună. Dar de aceea am creat și blogul. Ca să ne lăudăm și să primim ovațiile voastre.

Gata, suntem serioși, da? Nu modești, dar serioși.

Pentru că foarte mulți cititori m-au întrebat cum ne descurcăm în bucătărie, ce mănâncă Sophia, ce alimente îi sunt interzise, care îi plac, cum gestionăm alimentația ei, azi, am zis să vă gătim o rețetă sănătoasă.

E vorba despre piept de curcan cu fasole galbenă, gătite încet, la foc mic sau, altfel spus, slow cooking. Ce înseamnă asta? E un mod de preparare al hrănii foarte fain, la temperaturi joase, care menține nutrienții în carne. În plus, ce mi-a plăcut foarte mult e plusul de gust pe care îl capătă mâncarea –  carnea devine foarte fragedă și legumele își păstrează textura. Durează destul de mult timp, dar nu ești obligat să stai lângă cratiță, ci puteți să vă vedeți de joacă sau de lucru, în funcție de programul zilei. E genul de aparat electric de gătit pe care îl pui să facă treaba în locul tău (conceput să ne facă viața mai ușoară, nu? 🙂 ) și îl poți lăsa nesupravegheat așa cum lași și frigiderul. În plus, consumă foarte puțin, cam cât un bec.

Rețeta noastră se face într-o oală slow cooker, numită Crock-Pot, se găsește și în România și prepararea ei durează 4 ore și jumătate. Dacă tai mai mici bucățile de carne, se poate prepara chiar în 3 ore, dar noi am vrut să avem niște „hălci” consistente. E foarte simplu de folosit:  pui ingredientele în oală și alegi setare de gătire (High sau Low) și durata. Aceste info le găsești în cartea de rețete care vine odată cu produsul. Și asta este tot.

PIEPT DE CURCAN CU FASOLE GALBENĂ

ingrediente

  • 1 kg piept de curcan
  • 1 kg fasole galbenă
  • 2 cepe roșii tăiate mărunt
  • 4 căței de usturoi
  • 150 ml apă
  • 4-5 linguri de bulion
  • sare
  • piper
  • câteva frunze de busuioc proaspăt la final

mod de preparare

Se pune pieptul de curcan în oală (mi-a plăcut că oala e detașabilă, e din ceramică termică și poate fi folosită și în cuptor), la un loc cu ceapa, usturoiul, condimentele și apa. După trei ore, se adaugă fasolea galbenă amestecată cu bulion. După 4 ore și jumătate, preparatul e gata. Se servește cald, iar, la mine în Moldova, merge cu mămăliguță și mujdei de usturoi.

Totul e foarte simplu. Atât de simplu, încât chiar și un „afon” ca mine într-ale bucătăriei se poate lăuda că e mare chef. Eu mi-am luat slow cookerul digital de aici. Au o promoție în această perioadă de până la 35%.

Așa că… Poftă bună!