Am vrut să râd. Mult. „Mamă, ce praf e duduia! Câtă lipsă de cunoaștere!”. Am și râs, recunosc.
Apoi, m-am întristat. Rău de tot. Pentru că mi-e teamă că sunt foarte mulți ca ea. Lipsiți de minima informație care să le asigure liniștea. Și nici nu stau să caute informația aia. Deloc. Asta cred că e, de fapt, marea problemă. Că nu vor să se cultive, că nu vor să afle părerea specialiștilor, ci că sunt siguri că ei au dreptate. Și dau verdicte! Ei dixit. Pe fb. Pentru toată lumea. Că ei știu mai bine.
Am văzut de curând serialul The Tudors. Pe Netflix. Henric al VIII-lea, pe la 1530, refuza să mai facă sex cu soțiile lui (a avut mai multe, pe rând), odată ce rămâneau însărcinate. Motivul: se credea că sexul afectează sarcina doamnei respective. Bine, Henric mai avea și un alt motiv: se plictisea repede și avea o grămadă de amante, așa că soția devenea neinteresantă pentru el.
În 2019, la 500 de ani distanță, 500!!!, doamna despre scriu în articol zice așa:
Citiți cu atenție! Sunt sigur că, mai întâi, veți zâmbi. Apoi vă va cuprinde o mare tristețe. În 2019, doamna se teme. De multe lucruri probabil, dar mai ales de sexul cu soțul ei, ea fiind însărcinată. Și este pudică, foarte pudică. Îi e rușine să pronunțe cuvântul „sex” și inventează tot felul de metafore. Iar „penis” este cuvântul tabu pe care nu-l va rosti vreodată.
Dar dincolo de falsa pudoare, de umorul involuntar, de nefireasca alăturare a unor băbisme, mă șochează incultura ei.
Doamnă, în 2019, după 500 de ani de cercetări medicale de la Henric încoace, specialiștii spun clar: sexul în sarcină nu dăunează. Dacă nu e nimic violent, dacă nu aveți contraindicații certe, dacă nu sunteți pe final de sarcină, e ok! Totul e ok.
Doctorul, și numai doctorul, vă poate recomanda să nu întrețineți relații sexuale dacă aveți o sarcină cu unul din următorii factori de risc(sursă info) :
- Aveți risc crescut de pierderea sarcinii sau ați pierdut în trecut o sarcină
- Aveți risc de naștere prematură (contracții înainte de a 37-a săptămână de sarcină)
- Aveți hemoragii vaginale, scurgeri sau crampe din cauze necunoscute
- Sacul amniotic scapă lichid sau are membrana ruptă
- Cervixul s-a deschis prea devreme
- Placenta e prea coborâtă în uter (placenta joasă)
- Urmează să nașteți gemeni, tripleți sau chiar mai mulți
Dar atât. Dacă aveți o sarcină normală, puteți „dormi” cu soțul. „Tăticul” nu-l va lovi în cap pe bebe, iar acesta nu se va naște anormal, cu traume fizice sau psihice.
JESUS! Chiar sper ca doamna să fi scris la mișto toată postarea asta și eu să-mi iau plasă. Dar…