Păi n-am eu grijă de copilul meu? (p)

Momentele de joacă sunt, de departe, cele mai frumoase pentru un tătic. E și normal, noi, bărbații, suntem, de fapt, de cele mai multe ori, niște copii mai mari. Așa că reușim să dăm în mintea celor mici foarte repede și, din nimic, încingem niște jocuri strașnice.

Cam zilnic am momente dintr-astea cu Sophia. Fie mă duc eu la ea în cameră și o iau la hârjoneală, fie vine ea peste mine pe canapea și vrea bosoleală. Ne căutăm unul pe altul ca parteneri de joacă, fie și doar cinci minute. Și, dacă trece o zi fără pupături, mușcături, gâdilături și chinuieli cu dragoste, parcă ne lipsește ceva. Da, e ceva acolo incomplet.

Dar, și mă laud cu asta, rolul meu de părinte nu se rezumă doar la joacă. Sunt acolo lângă ea și lângă mami și sunt un tată foarte implicat. Particip la îngrijirea piticii, la educarea ei.

Și mă documentez tot timpul despre lucrurile noi care apar ca gadgeturi, produse de îngrijire pentru copii și orice poate să ne ajute în privința copilului nostru.

Iar stick-ul Lipikar anti-iritații și anti-mâncărime de la La Roche-Posay mi se pare o mică revoluție în domeniul produselor pentru îngrijirea copiilor.

Pur și simplu e genial. Este foarte, foarte util pentru copiii de toate vârstele, dar și pentru adulți, atunci când le apar iritații pe piele, care le provoacă mâncărimi. Îl pot folosi chiar și ei. E un stick mic, compact și ușor de utilizat.

Gândiți-vă cum era până acum. În astfel de cazuri, foloseam creme și unguente. Pe astea copilul nu are cum să le utilizeze corect. Varsă crema, pune prea mult unguent, devine lipicioasă pe mâini. Așa stick-ul Lipikar AP+ le dă și celor mici posibilitatea să se trateze singuri. Pus în ghiozdan, la școală, copilul își poate lua singur stick-ul. E foarte ușor de folosit. Dovada o aveți în fața ochilor, căci Sophia l-a încercat pe îndelete. Atât pe ea, cât și pe mine.

Produsul poate fi utilizat și de către persoanele cu piele foarte uscată, care au nevoie de hidratarea țesutului epitelial. În cazul în care ești supus îndelung la frig, soare sau vânt și simți că ți s-a uscat pielea, aplici stick-ul.

Și mai e la ceva util acest stick, mai ales pentru copiii cu dermatită atopică. Bebelușii, de obicei, fac această boală, dar ea poate apărea și la copiii mai mari și mai sensibili.

Poate fi aplicat pe orice suprafață de pe pielea bebelușului și calmează imediat mâncărimile.

Găsiți mai multe detalii despre acest stick minune pe  http://www.laroche-posay.ro/articol/just-like-grown-ups/a32749.aspx

Iar eu vă redau mai jos câteva informații foarte utile despre dermatita atopică, o boală foarte întâlnită.

Simptome ale dermatitei atopice (sursă info)

“Eczema atopică sau dermatita atopică este o afecțiune obișnuită a pielii, care apare de obicei în jurul vârstei de 3 luni, dar poate să apară și la vârste mai fragede. La nou-născuți, dermatita atopică apare cel mai adesea pe față, în special pe obraji și bărbie. Odată cu creșterea copilului, leziunile se localizează mai ales pe gât, pielea se usucă și devine solzoasă în jurul coatelor, încheieturile mâinilor și în spatele genunchilor. După fiecare erupție, există o fază de remisie. Aceste erupții încep cu simpla pată roșie pe piele care începe să mănânce. Pielea devine uscată și aspră în anumite zone și începe să supureze înainte să se formeze bășici.

Tratamente: dermocorticoizii și cremele emoliente

În timpul erupțiilor: dermatologii prescriu creme sau unguente care conțin corticoizi, cunoscuți sub numele de dermocorticoizi. Acestea ajută la tratarea leziunilor din momentul apariției. Odată ce acestea dispar, cremele emoliente refac hidratarea unei pieli extrem de uscate. Acest lucru va ajuta la prevenirea erupțiilor. Cremele pentru pielea atopică ar trebui aplicate pe întregul corp o dată sau de două ori pe zi. Pentru a reduce numărul de erupții, vă recomandăm:

  • faceți dușuri în locul băilor
  • folosiți produse de curățare ușoare care nu conțin săpun și parfum
  • purtați haine din bumbac, nu din lână sau fibre sintetice
  • mențineți o temperatură scăzută în cameră

Semnele dermatitei atopice de obicei dispar înainte de adolescență.”

 

PS: Ne-am distrat foarte tare la ședința foto organizată de La Roche- Posay, așa că vă mai las aici câteva poze, căci tare mult ne plac.