Noi sărbătorim școala prin lene

Uneori îmi vine să urlu de cât de iresponsabili sunt unii lideri de prin țărișoara asta. De cât de … pot fi și de cât de nepăsători și rupți de realitate.

Educația în România e praf! Sistemul de învățământ este la pământ, ministrul este adunat de pe gârlă și pus să emită perle! Zici că face un concurs cu el însuși ca azi să scoată o perlă mai tare ca ieri și mai proastă ca mâine. E de pe altă planetă.

N-avem manuale în școală, nu avem cadre didactice motivate, avem curriculă învechită, producem diplome, nu indivizi pregătiți pentru societate, tocim sute de cărți, dar nu știm să deschidem un calculator. Și aș putea continua la nesfârșit.

În schimb, de Ziua Educației, sărbătorim! De parcă am avea ce! Totuși, hai să zicem că trebuie să le adresăm cuvinte frumoase celor câtorva cadre didactice dedicate rămase prin țara asta.

Dar noi sărbătorim prin LENE! Da, prin lene! Pentru că, dragi cititori, de Ziua Internațională a Educației, NU SE FACE ȘCOALĂ! Exact! Un paradox mai mare ca ăsta se poate?! Mi-e teamă că vine ministrul mâine cu o perlă de ne face să uităm.

Mâine, elevii și profesorii din întreaga țară vor avea liber să sărbătorească ziua lor! Superb! E ordin de ministru. Cică nu se fac ore, dar școlile pot opta pentru activități specifice! Hai să văd ce director îi va chema pe elevi așa la școală doar pentru o ceremonie mică!

Puteau face oricum altfel, puteau face ore altfel, să organizeze excursii, ore deschise, altceva. Puteau chiar să le dea profesorilor o primă de ziua lor.

Putea fi altfel. Dar la noi e cu lene! NU mai pot cu liderii ăștia ai noștri!

PS: La școala fiică-mii, profesorii au înțeles că părinții nu au cum să-și ia o zi liberă în mijlocul săptămânii. Așa că, deși ministerul le interzice să facă ore!!!, profesorii vor veni la școală. Vor avea, însă, activitate… la film! Merg organizat la o animație și apoi se întorc la școală, la joacă, până la terminarea programului obișnuit.