În mall, după pașapoarte. Fără nervi, ci cu aer condiționat și distracții (P)

Anul trecut ne-am făcut pașapoartele. Era iulie, ca acum, și, ca orice român autentic, ne-am dat seama pe ultima sută de metri că ne-au expirat documentele. Am început să caut varianta mai simplă, programările online. Primul loc liber era în august. După vacanța noastră.

Așa că it was the hard way- statul la coadă. A fost una dintre cele mai lungi cozi la care am stat vreodată. 5 ore. Fix 5 ore. Cu copilul după noi, în soare. Mda, condițiile la Pașapoarte sector 6 erau vai mama lor! Sincer. O cămăruță de așteptare, unde, stăteau ca sardelele 20 de persoane. Toți ceilalți în soare. Când am ajuns în cămăruță, am zis că l-am apucat pe Dumnezeu de un picior. Aveam umbră. Falsă satisfacție, însă, pentru că, în 5 minute, eram fleașcă. Toți trei. Cămăruța nu avea aer condiționat, nu avea nimic decent pentru a aștepta ore bune în ea. Doar 4 pereți cu termopane, o construcție improvizată, care, cică te-ar fi ferit de vremea de afară. Poate ar fi fost bună când ploua, dar pe căldură era dezastru.

În fine, după 5 ore, am ieșit victorioși de acolo. Am avut pașapoartele și am răsuflat ușurați. Sper să nu mai repet această experiență vreodată.

Și se pare că nu mai e cazul pentru că, ATENȚIE, INFORMAȚIE DE INTERES PUBLIC!!!, Pașapoartele au un sediu nou! Da, în mall!

Foarte tare experiență am avut în urmă cu câteva zile. Auzisem că s-a deschis un sediu de emitere a pașapoartelor în Plaza România și m-am dus să văd minunea.

Măi nene, frumos rău! Așa ca în occident. Bine, ceva aglomerație, că nu se putea altfel, dar super confort: 20 de ghișee pentru primirea actelor și alte 3 pentru eliberarea lor.

Curat, temperatură potrivită, ordine- îți luai bilet de ordine și urmăreai pe tabelă când îți vine rândul.

Iar cea mai tare chestie, am și testat-o, dacă ți-ai luat bon de ordine, poți pleca apoi la plimbare prin mall. La cumpărături, la masă, unde vrei tu. Oamenii de la Plaza au creat un soft prin care îți spun în timp real ce nr de ordine urmează. Intri pe wi-fi-ul mall-ului, care merge foarte bine, te conectezi gratuit și apoi accesezi site-ul www.plazaromania.ro. În partea de sus, ai un buton care te trimite la interfața ce gestionează ordinea la Pașapoarte. Și, uite așa, afli exact când îți vine rândul. Și între timp, iei prânzul. Jur că mi s-a părut genială această facilitate!

În plus, mall-ul e plin de ecrane digitale, la baza cărora e o bandă dedicată Serviciului Pașapoarte, care afișează numerele de ordine. Deci e imposibil să-ți ratezi rândul.

Una peste alta, se poate să fie bine și la noi! Fără cozi, fără soare, fără transpirații. Sediul Pașapoarte din Plaza România are condiții faine. La etajul al doilea, chiar lângă zona de restaurante. Iar taxele pentru documente le plătești tot în mall, la nivelul -1.

Așa că folosiți informația asta cu încredere. Mergeți în Plaza România după pașapoarte. E perioadă de concedii, clar aveți nevoie de documentele astea, mai ales că sunteți mulți cititori cu copii și nu puteți călători în străinătate, cu ei, fără pașapoarte.

Plaza România, etajul al doilea, un sediu Pașapoarte foarte șmecher.