Elevă, 12 ani: „Dacă Firea închide iar școlile, mă duc să o bat!”

Primăria Capitalei ia în calcul închiderea școlilor și grădinițelor pentru joi și vineri. A doua oară în ultimele luni și a treia în mandatul actual, dacă mai calculăm și „potopul” din vară, acea tornadă care n-a mai venit.

Întrebată de mama ei dacă se bucură că va sta acasă, eleva M răspunde paradoxal: „Dacă face asta, mă duc să o bat!”.

Discuția este 100% reală și trebuie să o public, pentru că nu mă așteptam să aud argumentele astea. Nu instig, nu accept bataia ca soluție față de nimeni și nimic, dar conversația trebuie redată. Pentru că reflectă părerea unui copil care va fi afectat de decizia Primăriei.

M-am săturat să stau acasă., spune M, care nu iubește școala mai mult ca un elev clasic de vârsta ei.

Acum trebuie să recuperăm zilele pierdute ultima oară și vor să ne cheme și sâmbăta! Eu m-am săturat, nu se poate așa ceva! Sâmbăta e week-end și vreau să mă joc!

Te rog nu vorbi așa! îi replică mami, o fire foarte calmă, generoasă și împăciuitoare.

Dar, mami, ne-au făcut pauzele de 5 minute. Erau de 10 și acum sunt de 5. Tot ca să recuperăm. Nu apuc să fac pipi, că toți vor la pipi în astea 5 minute. Și se face coadă!

Te rog să înțelegi și să nu faci scandal la școală! Că doamna directoare e pusă acolo de doamna primar și nu vrem să-i facem rău!– aceeași mamă bună cu toată lumea.

Ba voi face! Că e dreptul meu și nu pot avea pauze de doar 5 minute și să mai învăț și sâmbăta! E nedrept! a conchis M, iar mami a rămas fără replică.

E dreptul copiilor noștri să învețe. În condiții decente, atunci când trebuie. Și chiar și cu pauze la timpul potrivit.

Iar noi, părinți sau autorități, trebuie să le protejăm aceste drepturi.

Later update: Școlile vor fi închise vineri. E oficial.