Cum poți crea un joc superb din niște cartonașe

joc

Vine fiică-mea la mine să mă joc cu ea. Avea în mână cartonașele astea de la Gașca Zurli. Ele pot fi folosite, spune Tanti Prezentatoarea, în loc de globuri, de ornat bradul de Crăciun.

„Tati, hai să ne jucăm cu ele! Să ne alegem din ele.”

Jocul propus de ea era destul de simpluț și, evident, și-a pierdut repede curiozitatea. Dar nu ne-am oprit aici. Și am inventat pe loc două jocuri noi.

1.”CE AM FURAT, PUN ÎNAPOI!”

Practic, am aliniat toate cartonașele, Sophi a închis ochii și eu furam din ele. Unul, două, trei, câte îmi venea. Iar ea trebuia să spună ce cartonașe furam, când se uita din nou la ele. Zic eu, jocul îi ajută memoria.

Evident, am schimbat rolurile și am râs copios când Sophi le-a furat pe toate. „Ce cartonașe am furat, tati?”. „Păi, pe toate!” Și dă-i și râzi, ea fiind foarte fericită.

2. „AȘEAZĂ-LE ÎNAPOI EXACT ÎN ORDINEA INIȚIALĂ!”

Ăsta e mai complicat, exact așa cum îmi doream să fie. Un joc care chiar îi stimulează memoria.

Am început cu trei cartonașe, apoi cu patru și chiar cinci sau șase.

Am pus cartonașele într-o anumită ordine, Sophi avea voie să se uite la ele câteva secunde, apoi trebuia să închidă ochii. Eu le amestecam și o puneam pe ea să le așeze în ordinea inițială.

Ne-am distrat și la jocul ăsta, mai ales când Sophi reușea să memoreze ordinea exactă la cinci cartonașe odată.

Una peste alta, joaca noastră a durat vreo 30 de minute, timp în care copilul a fost foarte concentrat. Și-a lucrat inteligența și memoria și s-a distrat. Și, în afară de timp, nu ne-a costat nimic. Am folosit doar niște cartonașe. Puteau fi, la fel de bine, etichete de bere.

Deci nu contează valoarea jucăriilor, ci doar modul în care vă jucați. Așa că spor la imaginație!