Cum am zburat în cosmos direct de pe canapea! (P)

Cum combini distracția cu învățarea? Cum reușești să-i introduci copilașului informații, într-un mod ludic? Cum faci ca el să învețe fără să se plictisească? Cum abordezi “altfel”noțiuni despre fizică, geografie, spațiu, matematică, limba română, limbi străine.

Sunt întrebări care ne preocupă de vreo doi ani, de când Sophia a început școala. Și continuă să ne preocupe. Căutăm soluții, citim, ne documentăm. Și suntem deschiși la toate noutățile.

Iar ultima “găselniță”a celor de la Danonino mi se pare foarte simpatică. Chiar ne-am distrat pe cinste, mai ales că Sophia chiar studiază la școală fix săptămâna aceasta spațiul cosmic.

Oamenii au combinat gustările cu știința. Da, într-un mod foarte atrăgător pentru cei mici. Scanezi ambalajul de la seturile de brânzici sau al sticluțelor de băut cu aplicația Shazam (dacă nu știți ce face aplicația asta, documentați-vă repede că ați rămas în urmă cu tehnologia) și începe distracția. Pe telefonul mobil, apare mascota Dino cu care copilul interacționează. Se numește realitate augumentată. (și asta e o chestie relativ nouă, care se dezvoltă din ce în ce mai interesant).

Și, împreună, copil și mascotă încep să călătorească prin spațiu, în căutare de comete, stele și găuri negre. Copilul plimbă telefonul în cele patru direcții și descoperă lucruri noi, pe care Dino i le explică. Prea tare mi s-a părut. E prima companie care aplică realitatea augumentată pentru produsele ei, cu care copilul meu interacționează. Și i-a plăcut tare mult.

Vedeți exact cât ne-am distrat cu Dino și Shazam în clip. 

Iar lucrurile nu se opresc aici în privința noilor ambalaje Danonino. Printre cele 4 brânzici, există și un magnețel, pe care îl poți colecționa. Pe spatele lui sunt tot informații despre cosmos, pe care Sophia le-a citit cu mare bucurie. În total sunt 15 magneți care, împreună, creează o hartă spațială.

Evident s-ar putea să strângeți și dubluri, până vă creați propria hartă, dar sunt sigur că ai voștri copii vor găsi, în gașca lor, cu cine să facă schimb. Și asta îmi place tare mult, îmi amintește de copilăria mea, când făceam schimb de timbre sau de surprize Turbo.

Pentru alte metode alternative de învățare, vă invit să vizionați și clipurile de mai jos (predare interactivă a unei limbi străine sau predare în natură a noțiunilor de biologie):