Cele 7 minuni pe care le trăiește un tată de băiat

sursa foto: www.etsy.com
sursa foto: www.etsy.com

Ce bucurii are un tată de băiat? Ohoho! Extrem de multe. Mai jos găsești doar șapte dintre ele, dar tu poți completa lista. Pentru că fiecare clipă alături de el este o minune.

1. Conversațiile cu burtica

După trei luni de sarcină, copilul din burtică începe să dea lovituri, să-și facă simțită prezența. Orice tătic își dorește să aibă niște discuții serioase cu micuțul lui încă nenăscut. Educația trebuie să înceapă din timp, nu? Și te apuci de discuții, de spus povești, care, de obicei, o adorm pe mamă. Dar asta e o situație perfectă, pentru că veți putea vorbi doar voi, fără… martori. Și începi să faci pe marele intelectual sau pe Superman, sau toate la un loc. Doar trebuie să aibă un tată senzațional, nu? Spune-i băiatului tău cât de puternic, cât de priceput, cât de curajos și de deștept va fi. Poți chiar să creezi povești cu băiatul tău în rolul de căpitan al unei nave spațiale cu sute de tunuri care distrug meteoriții sau invadatorii spațiali. Într-un final, vei adormi și tu.

2. Un bărbat în scutece

Viitorii tătici au șansa de a sărbători nașterea moștenitorului chiar înainte de  venirea acestuia pe lume. Cam o săptămână întreagă, înainte și după naștere, tații au motive de petrecere cu prietenii lor. Da, uneori, mai trec și pe la gravidă să o ajute, să-i aducă ce-și dorește sau ce-i spune doctorul că-i trebuie.

Apoi, vei sta pe holurile spitalului înconjurat de o gașcă mare de bebeluși care plâng. Ești convins, însă, că nu vei auzi vocea copilului tău în această mare orchestră. Nu de alta, dar ești sigur că el nu plânge, pentru că un bărbat adevărat nu face asta. Nici măcar în prima lui zi de viață. E, deja, un tip dur, reținut, spectaculos. Poate că barba a început, deja, să-i crească. Bine, fie, toți bebelușii plâng. Toți, mai puțin fiul tău.

3. Jucării pentru amândoi

Desigur că nu vei alege să te joci cu rățuștele de cauciuc, dar te vei simți atras de jucărica aia cool electronică pe care băiatul a primit-o cadou, dar de care el încă nu e interesat. De exemplu, de trenulețul electric. Întotdeauna se va găsi un prieten care îi va da copilului tău un astfel de cadou, chiar dacă micuțul e încă în scutece. Evident că vei aprecia cadoul, mai ales că te vei juca tu cu el primul. Hai să fim sinceri: jumătate dintre jucăriile băiatului tău te vor interesa mai mult pe tine decât pe el. O să-ți placă, mai ales dacă le-ai cumpărat chiar tu.

4. Plimbările împreună

Vei răspunde la mii de întrebări pe care ți le va pune. Veți trăi împreună momente de fericire absolută. Și, mai ales, vei simți că voi doi aveți aceeași vârstă. Da, ești la fel de bătrân ca fiul tău!

Nu te umfla în pene! Probabil nu vei avea explicații și răspunsuri la toate întrebările lui. Nu vei fi în stare să-i spui de ce cerul e albastru. Dar măcar vei încerca și asta e suficient.

Apoi, probabil, veți avea un parc unde vă va plăcea să petreceți timpul împreună. De asemenea, vă vor plăcea înghețata și cartofii prăjiți, mult mai bune ca mâncarea sănătoasă de acasă. Puteți închiria o bicicletă dublă să vă faceți de cap, crezându-vă la curse. Vă veți prăpădi de râs. Nu știu sigur care dintre voi doi se va distra mai mult.

5. Vizionări de filme împreună

Ce poate fi mai fain decât să mergeți la un film împreună? Singur nu m-aș duce la o animație, dar împreună chiar nu mă deranjează să o vedem. Puteți râde, vorbi, vărsa popcornul pentru că râdeți prea mult. De exemplu, la Minioni. Filmele sunt de o sută de ori mai frumoase dacă le vezi împreună cu fiul tău. Nu uitați, totuși, să strângeți gunoiul după voi.

Interesante pot fi și thriller-urile, filmele de acțiune sau cele fantastice. Te vei apuca să-i recomanzi tot felul de pelicule pentru vârsta ta. Dar, în curând, veți schimba rolurile, el îți va povesti despre noul X- men, de exemplu. Așa că memorează frazele astea: “Două pungi mari de popcorn, vă rog! Unele cu sare, altele cu caramel! Îi vom spune mamei tale că deja am mâncat!”.

6. Tată, mă descurc singur!

Ăsta e primul semn că a crescut. Se va întâmpla mai repede decât îți imaginezi. Într-o zi, fiul tău îți va spune că vrea să facă baie singur. Va trebui să-l speli, totuși, din nou, la final, dar vei fi foarte fericit. Dar trebuie să-l lași să facă asta. Doar e aproape adult! Va ieși din baie singur, cu prosopul în jurul șoldurilor, exact ca tatăl lui, chiar dacă pe față și pe gât va fi încă murdar. Ei, e independent!

Să nu-ți fie teamă de apocalipsa din bucătărie, când fiul tău va încerca să-și facă singur micul dejun. Chiar dacă pregătește doar lapte cu cereale, algoritmul lui s-ar putea să fie ceva mai complicat.

Da, și va veni și ziua în care se va bate pentru prima dată. Și chiar dacă o va încasa, tu tot te vei simți ca tatăl lui Mike Tyson. Chiar dacă Mike plânge în hohote chiar acum.

7. Doar pentru că…

E cool să fii tată. Predai și înveți. Protejezi. Ești fericit pentru că îl faci pe altul fericit. Susții. Încurajezi. Ești martor. Împarți ultimele noutăți cu cel mai bun prieten. Ești responsabil. Crești și îl crești. Îi iubești mama de două ori mai mult.

Strânge-l în brațe.  Fă-i patul și sărută-l pe obraji înainte să adoarmă.

Sună-ți copilul, chiar dacă e mare și s-a mutat la casa lui, departe.

Fii sigur că rolul de părinte te va face mult mai fericit decât cuvintele o pot descrie.

*** text tradus și adaptat după Mikhail Levantovskiy

*** Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share să-l citească toată lumea.

*** Poate te interesează și „Și fetițele pot fi eroi”