Aloo, poliția! Părinții mei se pupă pe gură!

M-a topit fiică-mea cu reacția asta.

Eram plecați într-o mică excursie și, într-o pauză, mi-am luat soața în brațe și am pupat-o de zor. Așa drăgăstos, fără obscenități. 🙂

Dar am pupat-o cu ștampile mari și zgomotoase. Că-mi era dragă tare în momentul ăla.

Nu ne-am pus problema că ne surprinde copilul. Oricum Sophia vede tot ce facem prin casă, de mă mir că nu ne-a surprins și în marele fapt până acum. Era un moment doar al nostru și nu ne-a păsat.

Ba, mai mult, avem gesturi de afecțiune între mami și tati destul de multe față de copil. Pentru că eu chiar cred că dragostea adevărată se învață tot de la părinți. V-am mai spus eu de ce e bine să-i iubești mama: ca, la maturitate, și copilul să caute afecțiunea asta sinceră.

De obicei, când ne prinde că ne pupăm prin casă, fiică-mea lasă totul deoparte și sare între noi. La propriu sare, căci, de multe ori, îmi iau picioare în stomac.

„V-am prins! Ce făceați voi aici? Vă pupați fără mine?”– asta e replica ei, de obicei. Îi plac mult mozoleala și îmbrățișările cu mami și tati. Și se pune între noi și își ridică fața în semn că vrea să fie pupată. Și fiecare dintre noi se apleacă asupra obrazului din partea lui și bagă pupat. Vreo câteva zeci de secunde bune, de fuge copilul exasperat de câte ștampile putem să-i punem.

E un moment tare frumos, așa de familie împlinită și fericită. De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, e printre cele mai frumoase momente pe care le putem trăi. Ne e la îndemână, îl putem repeta oricând, nu ne costă nimic și e de suflețel. Chiar vă îndemn să faceți exercițiul ăsta cât mai des. E un exercițiu cu fericire asigurată.

Revin la fiică-mea care, de data asta, era puțin cam departe de noi și nu s-a putut băga între părinți la pupăceală. Dar uite ce idee năstrușnică i-a venit!!!

Auzi tu să cheme poliția că mami și tati se pupă. Avea dreptate fata, nu? Cum să ne pupăm… fără ea? Aici a vrut să ajungă, sunt sigur.

Și a simțit așa… un pic de gelozie. Care a făcut-o să sune la Poliție! 🙂 🙂 🙂

Promitem să nu ne lăsăm speriați, însă. Rezistăm! 🙂 Chiar dacă va amenința că își cheamă în ajutor și Jandarmeria și Armata. Ne vom pupa mult chiar și în fața ei. Pentru că ne face nouă bine, adulților, să ne menținem căsnicia fericită. Și mai ales pentru că îi face bine copilului să vadă cât de frumoasă este dragostea și cum trebuie să o aibă și ea.

Să o aibă și ea… dacă se poate peste 50 de ani! 🙂