ACTIVITATE DE WEEK-END: CUM NE-AM DISTRAT ÎNVĂȚÂND DESPRE PORTUGALIA

În multe școli și grădinițe, metoda de predare nu este cea mai atractivă. Patru ore de stat nemișcat în bancă, definiții greoaie pe care copiii sunt obligați să le învețe cuvânt cu cuvânt, noțiuni abstracte fără niciun pic de practică.

Dar, există multe ateliere care propun educația alternativă, predarea unor noțiuni de cunoștințe generale, îmbinată cu distracția. Evident, copilul este fericit că se joacă, dar și părintele că prichindelului lui învață ceva nou.

De exemplu, am întâlnit un grup de tineri inimoși, talentați și pasionați de lucrul cu copiii, care organizează la fiecare sfârșit de săptămână niște ateliere minunate.

Noi am fost, de exemplu, la atelierul de cultură portugheză organizat de Playouth. Fernando, un tânăr portughez, le-a povestit copiilor despre țara lui, prin intermediul imaginilor video-proiectate. (Ca informație pentru tăticii cool: valurile uriașe ale oceanului Atlantic fac din Portugalia o destinație foarte căutată pentru competițiile de surf). 

După ce au văzut imagini din frumoasa țară, au aflat curiozități despre climă, faună și despre poporul portughez, copiii au avut ocazia să învețe cuvinte în limba portugheză, au cântat, au dansat și au pus în practică jocuri din locul natal al lui Fernando. La sfârșitul celor două ore, copiii erau deja prieteni și știau o mulțime de informații despre Portugalia. Clipul de mai sus ar trebui să fie convingător în acest sens.

Copii intre 5 și 12 ani au ocazia să-și dezvolte creativitatea, să se joace învățând alături de părinți, să-și descopere pasiunile și talentele. Fiecare weekend vine cu o altă provocare: atelier de muzică,  în cadrul căruia copiii au ocazia să cunoască mai multe instrumente muzicale și să afle povestea muzicii pe înțelesul lor,  atelier de origami, arta japoneză ce dezvoltă gândirea logică, răbdarea, memoria și concentrarea, atelier de Storytelling, crearea de povești stimulează imaginația copiilor, îi ajută să se exprime, dezvoltă simțul critic. De asemenea, s-ar putea să vă mai placă atelierele de improvizație și teatru, modelaj, grafitti, pictură sau de jocuri în familie.

Mai jos, găsiți și prezentarea proiectului.

Articol redactat pentru Taticool.eu de Violeta Ivu

*** Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i share să-l citească toată lumea

*** Poate te interesează și o ofertă gratuită la cinema