8844. Dacă sms-ul tău ajunge aici, salvezi o viață! E atât de simplu!

IMG_9305

Ai născut fără probleme? Copilul tău este perfect sănătos? Bravo! Felicitări! Ești o mămică tare norocoasă.

În anul în care copilul tău a apărut pe lume fără probleme, 18.000 de bebeluși s-au născut prematur. La fiecare cinci ore, în România, moare un copil mai mic de un an. Țara noastră este pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă, cu o rată de 8,8 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2014.

Cei mai mulți copii au murit din cauze prevenibile sau tratabile, iar cu un sistem medical pregătit să îi salveze, acești copii ar fi supraviețuit. Cel puțin o treime dintre copiii ar putea supraviețui grație echipamentelor medicale performante, precum incubatoarele speciale, unde micuții își pot petrece primele luni din viață, într-un mediu aseptic, la temperatură constantă, sau aparatele de ventilație, care ajută bebelușii să respire.

 Alătură-te campaniei Salvați Copiii. Te costă aproape nimic și poți face atât de mult bine!

Poți ajuta copiii prematur să trăiască și le poți schimba viitorul în bine cu un simplu SMS, la 8844, cu textul „SALVEZ”.

SMS-ul este în valoare de 2 euro – mai puțin decât un pachet de țigări, un suc la o terasă sau o masă de prânz. Toți banii strânși astfel se vor duce către dotarea maternităților din România cu aparatură medicală modernă.

Numărul este valabil în rețelele Orange și Vodafone. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețeaua Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartelele preplătite în rețeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.

Până în prezent, peste 30.000 de oameni ne-au ajutat: s-au trimis aproape 35.000 de SMS-uri la 8844 către Salvați Copiii. Și tu poți fi unul dintre ei!

Pas cu pas, Salvați Copiii a schimbat împreună cu noi destine, a ajutat mame să își strângă bebelușii la piept, a transformat lacrimi de tristețe și îngrijorare în lacrimi de fericire. Mii de copii născuți înainte de termen au supraviețuit pentru că au venit pe lume în maternități dotate cu echipamente medicale performante.

Până acum, Salvați Copiii a dotat 58 de maternități cu aparatură modernă (7.300.000 lei), necesară supraviețuirii copiilor născuţi prematur sau cu greutate mică la naştere, ajutând anual 18.000 de nou-născuţi să trăiască.

În perioada 2016-2017, Salvați Copiii își propune să doteze încă 25 de maternităţi cu echipamente moderne destinate îngrijirii nou-născuţilor, obiectiv pe care îl vor atinge și datorită ție! Doar împreună putem să le oferim copiilor născuți prematur un start mai bun în viață!

Te rog să te mai gândești la un singur lucru: dacă mâine vei trece tu prin aceste probleme, îți vei dori ca bebelușul tău să se nască într-o maternitate dotată cu incubatoare. Așa că donează azi!